Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Lisztérzékenyek és laktózérzék...

Lisztérzékenyek és laktózérzékenyek milyen alkoholokat ihatnak? Martinit hallottam, de állítólag nem mindegy melyik fajtája?

Figyelt kérdés

#liszt #és laktózmentes italok
2013. jún. 25. 14:34
 1/2 Phoney ***** válasza:
100%

Mindegy, hogy melyik fajtája, az összetevők jellege egyezik.


Glutén csak a sörökben (illetve egyéb erjesztett malátás italokban) jellemző, laktóz pedig a nem átlátszó likőrökben (tejszínlikőr, tojáslikőr, csokilikőr, stb.). Egyes további likőröknél, boroknál és vermutoknál (Martini) is előfordulhat, hogy tejjel vagy gluténnel derítették, de ez aránylag ritka.


A tiszta párlatokban sem laktóz, sem glutén nincs (a gabonapárlatokban sem [vodka, whisky]), mivel ezek nem illékony anyagok. A whiskyknél és egyéb barna párlatoknál van valami halvány esély rá, hogy a bennük lévő karamellt kukoricaszirupból készítették, de ilyenkor a gluténtartalom elvileg elhanyagolható, másrészt az amerikai whiskykben (pl. Jim Beam, Jack Daniel's) nincs hozzáadott karamell.

2013. jún. 25. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos választ és az infókat!
2013. jún. 26. 14:17

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!