Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mikor kell a cukrot a cefrébe...

Mikor kell a cukrot a cefrébe tenni? Amikor friss a gyümölcs, vagy amikor már nem forr a cefre, vagy közvetlen a főzés előtt belekeverni?

Figyelt kérdés

2013. aug. 12. 15:19
 1/4 Phoney ***** válasza:

A pálinka csak gyümölcsből készül.


Egyébként ha számodra ez kérdés, akkor inkább ne mérgezd a környezetedet azzal a „pálinkával”, amit e „szaktudás” alapján készítesz, az ő érdekükben írom ezt.


Inkább tanulj meg cefrét erjeszteni, pálinkát főzni:

[link]

2013. aug. 12. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:

Ez oké, egyet értek azzal amit írsz. Nem tennék én sem cukrot bele. Csakhogy most speciális helyzet van. Hárman főzetünk együtt, és amazok mondták, hogy tesznek bele pár kiló cukrot és egy kis citromsavat, tegyek én is...

Most ilyen helyzetben mit csináljak?! Egyedül kevés a mennyiség, nem éri meg főzetni, illetve senki nem vállalja. Közösködni kell sajnos. Már belementem, nem akarom kidobni a gyümölcsöt. Jövőre keresek jobb megoldást.


Tehát, mikor szokták beletenni a cukrot?

2013. aug. 12. 15:36
 3/4 Phoney ***** válasza:

Nem is az a baj, hogy cukor megy bele, hanem hogy ha ez kérdés, akkor lényegében semmit nem tudsz a cefrézésről.


Egyébként erjesztés előtt, nyilván. De legalább tesztek savat a cukor mellé, az is valami.

2013. aug. 12. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 gabrincs ***** válasza:

Ha már a többiek tesznek hozzá te ne tegyél.

Röviden, és hogy érthető legyen. Adott menniységű gyümölcsben,esetünkben gyümölcscefrében, adott a gyümölcs aroma (ami az íz, és illatanyagok összesége).A cukorból önmagában is főzhető alkohol. Vagyis a cefréhez adott cukor megnöveli annak kiadósságát, vagyis sokkal több pálinkánk fog főni.Igen ám de az adott mennyiségú gyümölcs aroma nem lesz több a cefrében, tehát "hígulni" fog.Sokkal rosszabb lesz a minősége a főtt párlatnak.(az ilyen mesterségesen cukrozott főzeteket nem nevezzük pálinkának.)Tehát az eredmény sok kevésbé élvezhető párlat.Véleményem csak a gyümölcs, és az is csak olyan amit meg is ennél.De hogy a kérdésedre is válaszoljak. Ha már mindenképpen cukor kerül a hordóba ,az egyből a gyümölcs felszedése aprítása után történjen, még a forrás beindulása előtt.Üdv!

2013. aug. 13. 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!