Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hagymából lehet pálinkát főzni?

Hagymából lehet pálinkát főzni?

Figyelt kérdés

Azt tudom, hogy a hagymának nem valami sok a cukor tartalma. Ezért cefre készítéskor, adnék hozzá cukrot és borélesztőt is. Szerintetek kiforrana így?


(Elméleti kérdés)



2013. szept. 23. 13:09
 1/4 Phoney ***** válasza:
90%

Ha eltekintünk tőle, hogy a 21. században a pálinka a magyar gyümölcspárlatot jelenti, amiben se hagyma, se hozzáadott cukor nem lehet, akkor igen, megfelelő savazással, a hagymás cukorcefrét meg lehetne erjeszteni és szeszt főzni belőle, de akkor azt nem hagymából főzted, hanem cukorból.


A hagyma élesztőtápként és aromaforrásként szolgálna, persze kérdés, hogy milyen és mennyi ízt-illatot kölcsönözne a párlatnak.

2013. szept. 23. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Csizmaszárból is lehet.
2013. szept. 23. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

[link]



[link]


Vagy ki is főzheted szerintem.Gondolj bele hisz a krumplit is kifőzik :)

2013. szept. 26. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Elolvastam a linkeket.

Hát nem tudom, lehet csinálják, csak nem árulják el ;)

Mármint hogy a hagymára rosszabb minőségű pálinkát öntenet.

Van az a bizonyos fokhagyma és alkohol... Azt is itt a neten olvastam.

2014. júl. 3. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!