Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A tejsav tényleg semlegesíti...

A tejsav tényleg semlegesíti az alkoholt?

Figyelt kérdés

Azt hallottam, hogy azért lehet sokat inni a falusi mulatságokon, mert olyan ételeket esznek (káposzta, uborka) amihez tejsavat használnak, és az semlegesíti az alkoholt. Ez szinte biztosan így van.

De működne ez úgy is, ha simán tejsavat innék? Kapható a boltban, és enyhén hígítva iható (lásd: koviubi) szóval szívesen kipróbálnám, csak hát olyan kiszerelésben adják, ami 2ezer forint.



2013. nov. 7. 21:48
 1/2 Phoney ***** válasza:
Az említett ételek nem semlegesítik az alkoholt, csak javítják a gyomor szesztűrését, így sokkal többet lehet meginni behányás nélkül (pl. ahhoz képest, amikor az idióták egy falat étel nélkül vedelik a töményet.) Berúgni ugyanúgy berúgnak ilyen étel mellett is, csak kevésbé lesznek rosszul.
2013. nov. 8. 06:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Nem. Az alkoholt a zsír semlegesíti, az említett ételeket pedig jellemzőően zsíros ételek mellé fogyasztják.
2013. nov. 9. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!