Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A nyáron készített meggybor...

A nyáron készített meggybor egy darabig normál állapotú volt, de most lett neki egy kis pezsgése (enyhén csíp, mintha szénsavas lenne) Iható?

Figyelt kérdés
2014. febr. 3. 12:01
 1/6 anonim ***** válasza:
Bajod csak annyi lesz tőle, hogy jobban fejbe vág. :-)
2014. febr. 3. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Sajnos meg fog forrni, ecetesedni.bajotok nem lesz tőle, de előbb-utóbb ihatatlan lesz, és akkor bár a buggyant mellékíz is jelen lesz.

sajnos nem tudom, mit lehetne csinálni, csak azért írtam, mert mi is jártunk így.Nem volt nagy mennyiség, így keveset kellett kiönteni belőle.

2014. febr. 3. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Tovább ment benne az erjedés. Ezért szokták kénezni a borokat az erjedés után, hogy elöljék a még életben maradt élesztőgombákat és baktériumokat. Iható, de csak akkor tartható el hosszabb ideig biztonságosan ha pl. pasztörözik.
2014. febr. 3. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
idd meg gyorsan
2014. febr. 3. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Ásványvízzel felöntve tökéletes.
2014. febr. 3. 23:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Valóban sietnem kell, mert van még pár liter... :)
2014. febr. 4. 08:22

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!