Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miből készül a kannásbor?

Miből készül a kannásbor?

Figyelt kérdés

2014. márc. 4. 22:01
 1/10 anonim ***** válasza:
70%
Szőlőből.
2014. márc. 4. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 Tom Benko ***** válasza:
100%
Általában rossz minőségű, vagy gyenge termésű szőlőből. A házi kannás borok nem mindig. Katonák csináltak széna-víz-cukor-élesztő katyvaszból is bornak tűnő szeszesitalt.
2014. márc. 4. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Meg amit minőségi borokat palackoznka, a visszamardt, hordó aljában levő gyengébb minőségű részt is felhasználhatják így és máris nincs veszteség.
2014. márc. 4. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
39%
Kannából,meg borból.
2014. márc. 4. 22:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
6%
Kőolajból.
2014. márc. 4. 22:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
5%
Tablettából
2014. márc. 4. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Tablettázás hivatalosan már tilos, szerintem maximum a háztól árult boroknál lehet tablettással találkozni, boltokban elvileg kizárt.
2014. márc. 4. 22:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 Phoney ***** válasza:
100%

A boltban hulladék szőlőből (ami sem minőségi bornak, sem bármi másra nem alkalmas) és megengedett mennyiségű „kiegészítő anyagból” (mustsűrítmény, cukor, borkősav).


Illegálisan kétféle „alapiskola” szerint készül hamis bor.


1. olcsón beszerzett finomszeszből. Ez általában legális denaturált szesz, amiből aztán többé-kevésbé eltávolítják a denaturánsokat.


2. Cukorcefréből, amit szalmával vagy műtrágyával (tablettával) tesznek erjeszthetővé. A cukor jóval drágább a denszesznél, de nem kell hozzá tisztítólabor. A 70-es évekig gabonacefrét használtak erre, ami szintén olcsóbb a cukornál, így lehet, hogy ma is előfordul.


Az ízesítésük a vásárlói igényeken és a pancsoló fantáziáján múlik. Gyakran igazi termelői borral keverik, mert úgy mérföldekkel hihetőbb íze van.

2014. márc. 5. 09:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
54%
Az alapot Olaszországból hozzák be (Múlthéten voltam arrafelé síelni, és visszajövet a völgyben csak bámultam a 30 centinként ültetett tőkéket), mivel ott olcsóbban elő tudják állítani a sz@rt. Magyarországon még hozzákevernek valami szőlőt, meg cukrot. Borkősavat még rakhatnának bele és akkor nem penészedne meg egy év után, de minek, így még olcsóbb.
2014. márc. 5. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 glaslo1 ***** válasza:
Ai nem tartalmaz szőlőszármazékot csupán vegyépszer""""
2014. márc. 10. 07:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!