Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Melyik alkolos ital miből,...

Melyik alkolos ital miből, hogyan készül? Nem a sör bor, hanem konyak, vermouth, pezsgő, gin, rum, vodka stb.

Figyelt kérdés
van ezekről egy összefoglaló jó könyv? kerestem karácsony előtt ajándéknak szántam de max. boros könyveket találtam. aki tudja hogyan készül egyik másik írja le kérem.
2010. jan. 7. 13:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
2010. jan. 7. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
A likőrök konyakok ilyesmi az mind valamilyen alkoholba tett gyümölcs párlata.A konyak a bor párlata.A whisky pl.forrásvízből és valamilyen gabonából azt hiszem árpa és tőzegből készül.A pezsgő is a borból készül valamilyen erjesztőt adnak hozzá és az üveget fejjel lefelé fordítják hogy oda gyüljön ami már nem kell bele.A rum cukornádbol van a tequila is egy növény egyik fajtájábol van azt hiszem kék algavre? A gin és a vodka is valamilyen gabonaszármazék.
2010. jan. 7. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
2010. jan. 7. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
A gin borókapálinka,a rum pedig cukornád pálinka.Nem gabona....
2010. jan. 7. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim válasza:
56%
Pálinka néven csak gyümölcscefréből,lepárlással előállított ital forgalmazható.A Vilmos körte,fütyülős pl úgynevezett vágott szeszesital,ami úgy készül hogy felvizezik a pálinkát,majd tisztaszesszel beállítják a hőfokát.Borpárlat pl a metaxa,amit tölgyfahordóban 3 évig érlelnek,és ilyenek a Brandyk is mivel a konyak levédett név.A whisky gabonapárlat,elcukrosíttják a gabonakeményíttőt,azt párolják,minőségét befolyásolja,meddig érlelik(akár több 10 évig)a Szaké rizspárlat,teqila kaktusz levéből,erjesztéssel,párlással.A likőrök recept alapján készülnek,alapanyaga lágy víz,tiszta szesz,ha gyümölcslikőr akkor a szesz egy része helyett pálinka.Az unicum pl keserű likőr növényi kivonatokkal,100 féle gyógynövényt tartalmaz.A rum cukornádból,nád melaszból készül.A magyar rumok viszont mind mesterségesek.
2010. jan. 9. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim válasza:
Ja,és a pezsgő:francia eredetű Don Perinyon szerzetes találta fel.alapbor+élesztő+pezsgőlikőr.Erjesztéssel készül.Viszont a nagyon olcsóak többsége úgynevezett tankerjesztéssel készülnek,nagy zárt tartályban,minőségre meg sem közelítti a rendes pezsgőt,amit hónapokig érlelnek.a habzóbor pedig az amikor a bort kívülről telíttik szénsavval nem természetesen erjad.
2010. jan. 9. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 Phoney ***** válasza:

A vermouth eredetileg ürmösbor, a gyengébb borokat lehet így nagyon szépen feljavítani. Különbéle növényeket és fűszereket áztatnak a borba, kap egy kevés brandy-t, és esetleg kis gyümölcsízt is.

Ma már ezek egy része gondolom aroma, és most már szerintem az üröm sem állandó összetevő.

2010. máj. 30. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim válasza:
pezsgő=szőlő:D
2010. jún. 28. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 Phoney ***** válasza:

01-07 14:27


A gin általában gabonapárlatba áztatott boróka, amit utána újra lepárolnak. (Mármint a minőségi gin, az olcsóbb nem feltétlenül lát borókát:)


Maga a szesz nem a borókából készül.

2010. jún. 29. 06:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 Phoney ***** válasza:

01-09 13:16


"Pálinka néven csak gyümölcscefréből,lepárlással előállított ital forgalmazható." -- "A magyar rumok viszont mind mesterségesek."


Rum néven meg csak nádszesz forgalmazható. Akkor a pálinkák se mind igaziak?...



"ha gyümölcslikőr akkor a szesz egy része helyett pálinka"

Ez meg egyszerűen nem kötelező, és mivel Magyarországon vagyunk, az ára miatt nem is jellemző.


A tequila agávéból készül (legalábbis a fele, mert a másik fele általában cukorból:D), ami nem kaktusz.

2010. nov. 26. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!