Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Tényleg kocsmákban/bárokban...

Tényleg kocsmákban/bárokban átvernek és kevesebb piát tesznek a koktélba?

Figyelt kérdés

Még nem jártam koktél bárban, vagy ahol adnak koktélt.


Azt mondják biztos nem, mert a fogyasztó védelemnek van mércéje, kikérik és lemérik hogy annyi-e a feles!


Jó, értem de egy koktélt, amibe tesznek 3 fajta szeszt, meg felöntik üdítővel, hogy méred le? :D


Szóval koktélt ne kérjek egy bárban, mert felszámolják a pia árát, a 3 fajta alkoholét, de kevesebbet kapok mint a receptben leírtak?



2014. júl. 14. 14:09
 1/5 anonim ***** válasza:
65%
Ezt így nem tudom pontosan, de van vendéglátós ismerősöm, és tudom, hogy ott csalnak el, ahol tudnak. Mennyiségre lehet a koktél a megadott űrmérték, de a Jó Isten nem számolná ki neked utólag, hogy abban arányában mennyi volt víz és mennyi az alkohol.
2014. júl. 14. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 Phoney ***** válasza:
70%

Sok helyen oda sem írják, hogy a koktélban miből mennyi van, így azoknál nem is egészen lehet csalásról beszélni (azt semmi nem szabályozza, hogy adott nevekkel milyen koktélokat kell kiadni).


De persze az sem életbiztosítás, amikor oda van írva.

2014. júl. 14. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Harcolnak az alkoholizmus ellen.
2014. júl. 14. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
51%
Mindig is csaltak, evtizedek ota, es csalnak is. Recept alapjan keverik a koktelokat, de mindenbol, vagyis alkoholbol kevesebbet, picit tobb uditot. A gofyaszto vedelem nem olvassa el a recept konyvet, nezi hamy ml ebbol, hany ml abbol kellene, hogy legyen.. Lenyeg, benne van, koktelize van, azt kesz.
2014. júl. 14. 15:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
93%

Adott helytől, üzletpolitikától függ.


Lehet nekem volt szerencsém, de eddig leginkább olyan helyekkel volt dolgom (vendéglátósként) ahol nem csaltak.


Volt, ahol mérték a piát, és és beletették a belevalót, volt, ahol erre nem igazán volt idő ("kissé" nagy forgalmú egység volt :)) de ott úgy locsolták, hogy biztos meglegyen.

Olyan árréssel dolgoztak, hogy leszarták, ha kicsit több a pia, bőven volt rajta haszon.

A végeredmény pedig magáért beszélt... nem véletlenül volt telt ház minden nap, félelmetesen dübörgött a hely.


Szóval ha vérbeli vendéglátós csinálja a helyet, aki nem csak ideiglenesen akar minél több lóvét kivenni az üzletből, hanem hosszútávra tervez, az nem hagyja a csalást az alkalmazottaknak.


(Mert az alkalmazottak saját hasznukra is elkezdhetnek csalni a piával, felsőbb utasítás nélkül, vagy annak ellenére, ez egy más történet, de egy jó üzletvezető erre szintén odafigyel.)

2014. júl. 14. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!