Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Milyen jó minőségű, finom, de...

Milyen jó minőségű, finom, de nem túl drága száraz fehéborok vannak?

Figyelt kérdés
Fél évre főzök vacsit a barátomnak, tarját rozmaringos körtével, és a receptben is szerepel száraz fehérbor, de az étel mellé iszogatni kellene valami finom,száraz fehérbor. Mit ajánlotok?

2014. júl. 31. 15:53
 1/2 anonim ***** válasza:
Villányi Chardonnay, Móri Ezerjó, Villányi Olaszrizling...
2014. júl. 31. 16:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Chardonnay, Rizling, Olasz rizling, Furmint, Leányka



Chardonnay egy jó választás, gyümölcsös és jól megy a fűszeresebb ételekhez is. Én az etyeki, vagy pannonhalmi borvidéken termett chardonnay-kat jobban kedvelem (pl.: Nyakas), mert a kötöttebb mészkőn szebben terem és ásványossága miatt jobban kiemeli az édes-sós ételek ízét, de ez már mellékes, lehet Villányban is meg tudják ezt csinálni. :)


Az olasz rizling erősebben fűszeres kajákhoz való, a tarjához jól megy. Badacsonyon mellett a déli régiókban is elég szépen hozza a formáját.


Móri vidékről egy Leánykát, Egerből egy Egri Csillagokat.

2014. júl. 31. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!