Vodka házilag?

Figyelt kérdés
Hogyan, miből?

2015. jan. 6. 20:39
 1/4 anonim ***** válasza:
63%
Áááááááá... nagyon körülményes, és ha elbszod mérgező is, amúgy krumpliból főzik..
2015. jan. 6. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
66%

10x 20x is át kell szűrni...


Többször átfőzni..

2015. jan. 6. 20:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 Phoney ***** válasza:
100%

Amit ma vodkaként ismerünk, az soktányéros rektifikáló oszloppal készül, mezei pálinkafőzővel nem lehet megvalósítani. (Törvény szerint nagy tisztaságú, szelektíven íztelenített finomszesz, felhígítva. Persze a rektifikálók előtt is létezett a vodka fogalma, de akkor még tök ugyanaz volt, mint amit máshol whiskynek, kornnak, gabonapálinkának hívtak, max. megszűrték faszénen.)


Lehet viszonylag semleges ízű párlatokat főzni kisüsttel is (többszörös újrafinomítás, a végén nagy arányú elő- és utópárlatelvétel, utána aktívszenes szűrés), de állagra nem lesz egészen olyan, mint a vodka.


zerge620:

mondj már légy szíves fejből egy konkrét vodkamárkát, ami krumpliból készül... vodka hamarabb létezett, mint hogy Amerikából idehozták volna a krumplit. Elvétve ma is főznek krumplivodkát, de eredendően csak amolyan 19. századi olcsó suttyóság volt, mint az akkori magyar krumplipálinka.

2015. jan. 6. 21:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
A ruszkik krumpliból főzték.
2015. jan. 6. 21:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!