Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogyan kell a pektinbontót...

Hogyan kell a pektinbontót pontosan használni cefre esetében?

Figyelt kérdés

1.)Mennyi folyadékban érdemes feloldani az ajánlott mennyiséget?

2.)A dobozán az áll, hogy a gyümölcsöket feltétlenül magozzuk ki. Gondolom ez a csonthéjasokra vonatkozik csak, alma/körte/birs esetén nem kell a magházat eltávolítani.

3.)Valamint áll egy ilyen mondat a dobozon: "Az enzim hatását folyamatosan figyeljük, és a kívánt eredmény elérése után a préselést azonnal kezdjük meg!...A túladagolás, illetve a kezelési idő meghosszabbítása a cefre elpépesedését eredményezheti!"

Ez konkrétan borkészítés esetére vonatkozhat?

Cefre esetén nem kell elpépesedéstől tartani? A cefrébe keverés után semmi dolgom nincs vele (többszöri átkeverésen kívül)?



2015. okt. 6. 19:26
 1/1 sargaparna válasza:
A kérdésed óta már kiforrt a cefréd. De talán hasznos lehet. A hőmérséklet fontosabb, legyen jól elkeverhető. Magozás: így van. Cefrénél a pépesedés nem gond. Ha "száraz"még vizet is tesz hozzá a főző.
2015. nov. 9. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!