Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hallotatok mar ilyen palinkafo...

Hallotatok mar ilyen palinkafozesi technikarol?

Figyelt kérdés
Aranyokat nem tudok ezzel kezdenem!!! Keszthelyen voltam es pont a busz indulas elott 45 percel jutott eszebe a szallasadomnak ( idos hazaspar),hogy megkinaljon egy snapsszal egy barackot es egy kortet ittam, a kortere nem jottem volna ra, de nem volt rossz! A barack gyerekek! Eddigi legjobb hazi palinka volt, de olyan szinten, hogy ma ittam a keszthelyi foutcan levo borkereskedesben is egy feketeribizli palinkat 800 ft/2cl hat kanyuarban sem volt ehhez kepest. Ez szep selymes volt, miutan lenyeltem semmi keseru karcossag es akkor jott ki a barackiz a torkomban. A szaraz proba meg! Sziven szerint megettem volna a poharat, olyan barack illata volt! Na az oreg elkezdte mondani, hogy csonalja, bar ekkor mar 16:15 volt es a pesti busz 45 kor indult! Azt mondta, hogy mikor 60 fokos a palinka akkor leereszti de boven hagy az aljan abbol amitol szerinte a rossz iz benne marad! Es akkor felhigitja orvosi tisztaszesszerl,amig 50 fokos nem lesz a palinka! Isteni finom volt az ove!

2015. dec. 23. 18:13
 1/7 anonim ***** válasza:
14%
Már ne haragudj , de ez igy egy csaviszka. !!! A pálinka nincs keverve semmivel. 50 fokra főzik és kész. Lehet hogy neked jó ízű, de nem az igazi. Aki a tiszta kisüsti pálinkát szereti, TISZTELI, az nem iszik ilyen zagyvát.
2015. dec. 23. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
1. Vagyok. Ez nem is pálinka , csak pálinka ízű itóka. Amit tilos pálinkának nevezni.
2015. dec. 23. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Azt azért vágod, hogy amit ittál az köszönő viszonyban sincs a pálinkával?
2015. dec. 23. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 Phoney ***** válasza:
100%

Azért mindkét válaszolót leültetném egy asztalhoz, ahol véletlenszerű pálinkák vannak finomszesszel megvágva, hogy akkor most válogassák már szét íz szerint a tisztát a pancsolttól... elárulom, hogy nem menne. (Mellesleg a pálinkát nem LEFŐZNI szokás 50 fokra, mert attól többnyire utópárlatos selejt lesz, hanem vízzel beállítani.)


Az osztrákoknál megszokott módszer finomszesszel vágni a gyümölcspárlatot. (Náluk ezt hívják hivatalosan schnapsnak, a gyümölcs nevével, pl. Marillenschnaps, stb. – a valódi gyümölcspárlat Obstbrand, Marillendbrand, stb.). A leírásodból nem derült ki, hogy mennyi szeszt adott hozzá, mivel az orvosi tisztaszesz 70 fokos (vagy erősebb), szóval az nem lefelé vinné a 60-as pálinkát, hanem felfelé... szóval vízzel kevert tisztaszeszről van szó, de kérdés, hogy mennyiről.


Ideális esetben perzse a pálinka önmagában tökéletes, szóval nem is az eszményi pálinkához való ez a módszer, de háziból és boltiból is találkoztam már jó pár olyannal, ami finomszesszel (vodkával) megvágva jobb volt, mint tisztán, mert simít a kisebb hibákon, illetve szárazabbá teszi (ha pl. zavaróan olajos, émelyítő, stb.) Magát a szeszt nem érezni rajta, amíg nincs benne hatalmas mennyiség – egyes pálinkákat háromszorosra is lehet vele hígítani úgy, hogy még mindig tiszta pálinkának tűnik.

2015. dec. 24. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
1. inkább ne adj pálinka főzési tanácsokat. Nem szokták 50 fokosra főzni hanem le főzik és 50 fokosra állítják be deszt. vízzel. Legalábbis háznál így szokás. Ha 50 fokosra főznék belefolyna minden sz.r.
2015. dec. 24. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
5. Okos vagy. A végeredmény írtam le.
2015. dec. 24. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
jól irja a négyes! A bácsi úgy csinálja, ahogy irja. és ő nem is pálinkának, hanem snapsznak hívta mindig nekem! " liter 800 ft az a szesz, amit vásárol és val.szeg vízzel hígítja. de tényleg nagyon finom volt. selymes, nem karcos és a száraz tesztnél is príma volt
2015. dec. 24. 20:00

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!