Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ha mondjuk lefagyaztok fél...

Ha mondjuk lefagyaztok fél liter töményet, és pl jégkását csinálok belőle az ugyan úgy hat mint ha simán meginnám?

Figyelt kérdés

2016. jún. 6. 18:20
 1/6 anonim válasza:
67%
Az ötlet szêp és jó, de a tömény nem fog megfagyni...:D
2016. jún. 6. 19:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
ahogy az első is mondta : a tömény sima fagyasztóban nem fog megfagyni :D
2016. jún. 6. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
51%
Kell hozzá vagy mínusz 80 fok, ugye tudod?
2016. jún. 6. 19:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 Phoney ***** válasza:
100%

Nem kell minusz 80, egy erősebb fagyasztó megoldja a kásásodást. Igazából többen is panaszkodtak már itt az elmúlt években, hogy bejegesedett a 30-40 fokos töményük. A 37,5 térfogatszázalékos szesz fagypontja pl. -21 fok. Ha ez alatt sem akar kásásodni, akkor érdemes összerázni, hogy a buborékok mentén elinduljon a jegesedés.


A hatás természetesen ugyanaz.

2016. jún. 6. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 szaszaa11 ***** válasza:

Kedves Phoney!

Én úgy tudtam minden szesz -annyi fokon fagy meg, amennyi az alkoholszázaléka az italnak, ezek szerint ezt rosszul tudom?

2016. jún. 7. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 Phoney ***** válasza:

Rosszul :) A víz-etanol oldatoknak se a forráspontja, se a fagypontja, se a sűrűsége nem lineáris az erősségükkel. Az első táblázat mutatja a fagypontokat térfogatszázalék szerint:

[link]

2016. jún. 7. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!