Minden esetben szentségtörés a bort hűtőszekrénybe
tenni?
Figyelt kérdés
Felbontottam egy üveg bort a főzéshez, mondván, hogy majd vacsora után megiszom a többit, de olyan, mint a pislantás. 29°C van a lakásban, a bor sem lehet sokkal kevesebb.
Amit te főzéshez bontottál fel, az nyugodtan mehet a hűtőbe!
2016. jún. 24. 21:13
Hasznos számodra ez a válasz?
2/10 anonim válasza:
Állítsd be egy fél vödör hideg vízbe, ha tudsz várni, ha nem, akkor csak a hűtő marad.
#1-es, főzéshez SEM szabad ócska vinkót használni, nagyon el tudja rontani az ételt.
2016. jún. 24. 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?
3/10 Phoney válasza:
Nem szentségtörés hűtőbe tenni, csak a bontatlan bort nem szabad hűtőben *tárolni*, ennyi.
Fogyasztás előtt nyilván hűtőbe teszed, hogy ne 30 fokosan kelljen meginni, mert egyrészt nem tudsz jobbat, másrészt az az 1-2 óra nem sokat oszt.
Bontás után már tárolni is csak hűtőben érdemes, de ott se sokáig.
2016. jún. 24. 22:03
Hasznos számodra ez a válasz?
4/10 anonim válasza:
Vörösbort nem hűtünk. Fehér és rosé mehet a hűtőbe is.
2016. jún. 24. 22:03
Hasznos számodra ez a válasz?
5/10 anonim válasza:
Én hűtöm, az biztos, kivéve persze a tokaji aszút, az eláll akármeddig felbontva is (de addig az egy évig tuti, amíg elfogy). De nem vagyok gourmet :D Csak hedonista. Az érdekel, hogy nekem mi a jó, nem az, hogy mások szerint hogyan helyes. Én sem szeretnék meleg bort inni, de úgy gondolnám, jobban el is áll a hűtőben.
2016. jún. 24. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
Nem főzéshez vettem a bort, hanem fogyasztásra, de mivel a recept azt írta, hogy kell bele 1/2 dl bor, ezért felbontottam egy üveggel. Száraz, fehér.
Nem vagyok egy nagy boros, inkább sörös, pláne ebben a melegben, de én is úgy tudom, hogy az a bor, ami ivásra nem jó, azt főzéshez sem szabad felhasználni.
2016. jún. 24. 22:15
7/10 anonim válasza:
Vörösek sem tesz jót a 30 fok. Pince hidegen tartani jó. Az meg 16-18 fok. De nem 10, amit a hűtőben kap a bor.
2016. jún. 25. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
8/10 anonim válasza:
Semmilyen ételnek, italnak nem tesz jót a nyári meleg hosszú távon. Nem hiába van mindenre ráírva, hogy árnyékos helyen és hűvösben kell tartani. Jobban jársz, ha beteszed a hűtőbe, minthogy itt flancoskodj vele, aztán meg megromoljon.
2016. jún. 25. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?
9/10 anonim válasza:
csak egy tipp: Ha vöröset hűtőbe rakod, akkor fogyasztás előtt egy órára vedd ki, hogy vissza álljon 18fok körülire.
2016. jún. 26. 08:38
Hasznos számodra ez a válasz?
10/10 anonim válasza:
Ilyen melegben én azt szoktam csinálni hogy fogyasztás előtt kb 30-50 perccel beteszem a vörösbort a hűtőbe, ennyi idő alatt kellemes szobahőmérsékletű lesz, nem 30 fokos.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!