Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Diólikör "zöld ízű", teendő?

Gaga86 kérdése:

Diólikör "zöld ízű", teendő?

Figyelt kérdés

~ 3 hónapig áztatott zölddió likőr átszűrve és cukor + vanília aroma ízesítés után még mindig (barna helyett) sötétzöld színű és az utóíze is "zöld", kesernyés.


Mivel lehetne feljavítani és még összeérhetnek-e az ízek vagy úgy ahogy van kuka az egész???



2018. dec. 15. 14:51
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Várj vele egy évet! NEM hülyeség! Addigra összeérik és nagyon finom lesz!


ÉN is így jártam az elsö kísérletemmmel, ki akartam dobni, aztán ott felejtettem a spájzban. A következö évben találtam meg, és mivel a szine megbarnlult, hösiesen megkóstoltam - és azóta mindig így csinálom, legalább egy év érlelés!

2018. dec. 15. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Amint előttem ajánlották: hagyd "beérni". Esetleg tedd ki a tűző napra (ha még van). Én a zöld dióból készült szeszes italt 2 hónapig érlelem a nyári tűző napon
2018. dec. 15. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat! Akkor nincs minden veszve! :)

Annak ellenére, hogy nem először csinálom, most először maradt el az időben történő leszűrése, ezért járhattam így. De akkor megnyugodtam, hogy Karácsony helyett talán inkább majd Húsvétra lesz vállalható az idei változat!

Legközelebb pedig nem szabad ilyen hosszú időre megfeledkezni róla...

2018. dec. 15. 21:13

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!