Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Véletlenül száraz bort vettem,...

Véletlenül száraz bort vettem, mennyi cukrot tegyek egy literhez hogy kb. félédes szinten legyen?

Figyelt kérdés
2019. júl. 17. 14:34
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
83%
Ez egy vicc?
2019. júl. 17. 14:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 A kérdező kommentje:
na rosszul kezdődik
2019. júl. 17. 14:43
 3/19 anonim ***** válasza:
66%

Mivel a kész bort - velem és veled ellentétben - nem szokás cukrozni, ezért erre nincs recept.

Én a pohár boromba teszek, kóstolgatom és amikor nekem megfelel az íze, akkor jó.

2019. júl. 17. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
68%
Mindegy, az már csak moslék lesz!
2019. júl. 17. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 anonim ***** válasza:
63%

Én is teszek a savanyú borba cukrot, mert csak az édeset szeretem.

A forralt bor sem lesz moslék a cukortól.

2019. júl. 17. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 Mr.Q77 ***** válasza:
62%

... Jézusom


én nem is hallottam, feltételeztem hogy vannak akik cukrot raknak a kész borba. Erre nem tudok mit mondani, nyilvános botozás jár ezért minimum ,)


Esetleg egy forró nyári este csinálj belőle fröccsöt, annál nincs is jobb. És rá jössz hogy a száraz bor a bor.

2019. júl. 17. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:
94%

Ne cukrot tegyél bele, hanem bodza szörpöt. Olyan lesz mint a muskotály. Bár nem írtad hogy vörös vagy fehér. Mi egyszer bevásároltunk somlói száraz fehér borból, de én nem bírtam meginni mert olyan savas és savanyú volt. Volt épp saját készítésű bodza szörpöm, és azt adtam hozzá, olyan lett mint egy badacsonyi muskotályos. Somlón azt állítják, hogy nincs olyan mennyiség Badacsonyban, hogy annyi édes bort termeljen amit a turisták megvedelnek, és szerintük ők is szörpözik a közönségnek.

Ha vörös, akkor málnaszörppel tuningolnám.

2019. júl. 17. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:
61%

Semennyit. Mi a bajod a szárazzal? Tk. nem is létezik más, mint száraz. Az édes és félédes még nincs kész. A forrást mesterségesen megállították, ezért van benne egy kevés cukormaradék. Hozzáadott cukortól édes ízű lesz, de nem lesz benne örömöd.

Ha mindenáron félédest akarsz, tegyél egy kísérletet a cserére ott, ahol vetted.

2019. júl. 17. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 anonim ***** válasza:
84%
Ízlés miatt megvernél mást? Mennyire vagy szociopata?
2019. júl. 17. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 Phoney ***** válasza:
96%

A félédesek 12-45 g/L között szokott mozogni, a szárazban pedig kb. 4 grammig van, szóval megcélozhatsz vagy 20 g/L-t. De ha már egyszer cukrozod, akkor sokkal egyszerűbb és praktikusabb poharanként ízlés szerint, mint előre eldönteni az egészről, hogy hogyan fog ízleni.


Az olcsóbb édes-félédes borok gyakran sokkal rosszabbak, mint ugyanannyiért egy száraz bor utólag megcukrozva, szóval amíg nem kimondottan jó borról van szó, addig sznobság ezen hüledezni.

2019. júl. 17. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!