Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Csicseriborsó fasírt recept?

Csicseriborsó fasírt recept?

Figyelt kérdés

Soha nem csináltam még, (csak sárgaborsóból, de az nem lett túl jó😃) és egy kis családi "vitát" szeretnék megnyerni egy csicseriborsó fasírttal.

Valaki tudna valami tuti receptet, ami a lehető legjobban hozza az erdeti fasírtot ízre, állagra stb... Alap esetben az íz nekem nem kéne, hogy fasírtos legyen, de most muszáj lenne😅

Csak konzerv csicserim van, ha ez számít.



2020. júl. 1. 19:50
 1/7 anonim ***** válasza:
51%

A falafel az falafel a daralthusbol keszutl fasirt meg megint mas.


Minden falafel receptben romai komeny van ami megadja azt a kulonleges izt.


Ha nagyon fasirtot akrsz akkor inkabb rakj ossze valami zabos zoldseg fasirtot.

2020. júl. 2. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 Béla211 ***** válasza:
70%

Falafel nagyon finom frissen de csak frissen. De nem fasírt szerű és csak száraz csicseriborsóval műkődik különben szét esik. [link]

Ez jó recept.

2020. júl. 2. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 Béla211 ***** válasza:
51%
Szója granulátumból jobban lehet fasírt szerűt csinálni.
2020. júl. 2. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:

igen, direkt nem falafel receptet irtam.

Akkor nezek egy zabos valamit.

A cel az volt, hogy csicseriborsó felhasznalasaval keszuljon valami ami fasírt szerű.

Rosszul fogalmaztam, de koszonom a valaszokat! :)

2020. júl. 2. 21:30
 5/7 anonim ***** válasza:
67%

Zabpehellyel és tojással szoktam összekeverni, csak figyelni kell, hogy álljon egy picit amíg a zabpehely megduzzad.

Nem vagyunk vegák, csak igyekszem visszafogni a húsfogyasztásunk :)

2020. júl. 2. 22:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Mivel gondolom nálad a tojás nem jöhet szóba, így a rizslisztet használnám mint összekötő anyagot + zsemlemorzsát. Ugyanúgy a zúzott fokhagymát, sót, borsot belegyúrod, esetleg mér őrölt paprikát is lehet, ha azt akarod, hogy ne legyen a belseje olyan kókadt színű.

Ha a gombócokat megformáztad, zsemlemorzsába forgasd meg, egy kicsit lapítsd meg, hogy inkább korong alakú legyen, gyorsabban, egyenletesebben átsül, mint gombóc formába.


Ha kölesből, krumpliból készítem a fasírtot, akkor zsemlemorzsa + tojás hozzá adásával állítom össze.

Azért írom a zsemlemorzsát is a riszliszt mellé, hogy ne legyen annyira sűrű massza az egész.

2020. júl. 6. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2020. júl. 6. 22:11

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!