Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Melyik a kedvenc indiai/kína/á...

Melyik a kedvenc indiai/kína/ázsiai vega tésztátok?

Figyelt kérdés

Kedvet kaptam enni egy igazi jó csípős bambuszos barna szója szószos finom tésztát, de sosem főztem még, és inkább olyat szeretnék először, ami már valakinek nagyon bevált, és sokszor készíti.


Igazából a felsorolt alapanyagok közül egyik sem feltétel, hogy kelljen bele, csak nekem azok jutnak eszembe erről a stílusú kajáról. Az is jó, ha linkelitek a receptet, vagy ha beírjátok :) Lehet leves jellegű is, vagy sima tészta is.



2022. jan. 31. 17:38
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Mid van otthon???


Az alap általában a hagyma-fokhagyma-reszelt gyömbér. Erre megy rá pl. ázsiai zöldségkeverék, épp csak átpirítva, hogy roppanós maradjon. só, chili, ötfűszer keverék... aztán szójaszósz. Ebbe belekevered az előzőleg beáztatott mie tésztát, és jól átforgatod- átpirítod. Kész. :)

2022. jan. 31. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Hát itthon nincs semmim, de igyekszem akkor ilyeneket szerezni. Ez egész jónak tűnik, amit írtál.
2022. jan. 31. 20:24
 3/5 anonim ***** válasza:
Azt hiszem a Szilas Food-tól vettem egy ISTENI ázsiai csìpős-savanyú fűszerkeveréket, keményìtős, csak vízzel kellett felengedni, és már mehetett bele a főtt tészta.
2022. febr. 20. 23:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Az egyik kedvencem a phad-thai (sajnos nem volt szerencsém még az összes ázsiai jellegű tésztához, viszont ezt régen gyakran csináltam otthon magamnak). Egyszerű, sorsan elkészíthető (az előkészítéssel van csak némi munka) és ha jól meg van csinálva, isteni étel.


Nem kell hozzá különösebben sok egzotikus és hozzávaló (a legtöbb boltban vagy nagyáruházban manapság be lehet szerezni).


[link]

https://www.youtube.com/watch?v=Jnne-hzRUCA


Viszont van néhány alap fűszer, ami elengedhetetlenül szükséges hozzá. Ezek a:

- Tamarind paszta

- Halszósz

- Szezámolaj (nem feltétlenül elengedhetetlen, de nem árt, ha van otthon, ugyanis ízben nagyon sokat ad hozzá)

Rossz hír hogy adott esetben ezek picivel drágábbak, mint az összes többi hozzávaló, jó hír, hogy csak egyszer kell ezeket megvenni, utána hónapokig is a rendelkezésre állnak és nem is kell belőlük sokat használni. Plusz még egy jó hír, adott esetben más ételekhez is felhasználhatók (csak egy recept kell az adott alapanyaggal, ami mondjuk megtetszik).


Ajánlhatok egy odalt, ahol ezeket mind be lehet szerezni egyszerre online (így legalább a szállítási költség nem lesz sokba):

[link]

[link]

[link]


Ami a halszószt illeti, abból másfajta is van az oldalon, én igyekeztem a legjobb minőségűt ajánlani, ami kifejezetten főzéshez való.


Egyébként én az ilyen jellegű alapanyagokat személyesen veszem meg ha tehetem, vagy a Kőbányai út-Könyves Kálmán krt. úti kereszteződésben található vietnámi piacon lévő Hanoi ABC-ből vagy esetleg a hozzá nem túl messzi Dunapanda áruházból.

(Azért is járok ezekre a helyekre, mert itt általában kapható sok egzotikus ázsiai zöldség, gyümölcs – pl.: szója vagy mungóbabcsíra, koriander, pak choi stb. – és még néhány egyéb egzotikus távolkeleti fűszer. Nem vagyok pesti, Szigetszentmiklós közelében lakom, de amikor módomban áll és időm is engedi, akkor szívesen hajtom föl ezeket a helyet, mert mindig akad újdonság. Csak tippként ajánlottam.)


Ami a halszószt illeti, minden esetben javaslom kerülni a Squid nevű márkát, ugyanis az az egyik legrosszabb minőség. Az olyan halszószokat javaslom elsősorban, amelyeken fel van tüntetve az N°40 jelölés, ugyanis ez jelöli a halszószban lévő nitrogéntartalmat és fehérje koncentrációt és ezek tartalmazzák a legkevesebb felesleges adalékanyagot a hal koncentrátumon és a són kívül. Én ezt a márkát használom már évek óta és 100%-ig meg vagyok vele elégedve: [link]


(A halszósz egyébként sok ázsiai ételben természetes ízfokozóként funkcionál, ami kiemeli az ételek ízét és kölcsönöz nekik egy „umamis” jelleget. A szósz maga egy kissé erős illatú és elképesztően sós, de nem kell félni tőle mert a szag nagyon hamar eltűnik a főzés közben.)

2022. márc. 18. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

4-es voltam

Bocsánat, annyit még kihagytam hogy mivel vegetáriánus ételről beszélünk, ezért a csirkét vagy más húsfélét föl lehet váltani esetleg tofuval vagy szejtánnal. Ha viszont a halszósz sem fér ebbe bele (sajnos nem ismerem a vegetáriánusok hozzáállását alapszinten a halakkal kapcsolatban, ugyanis a húgom ovo-lacto vegetáriánus, de nagy ritkán halat is fogyaszt, úgyhogy ilyen téren nem vagyok képben) akkor javaslom a jobb minőségű szójaszósz használatát.

2022. márc. 18. 22:02
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!