Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Magkrém készítésére milyen...

Magkrém készítésére milyen gép lenne megfelelő?

Figyelt kérdés

[link]


Ilyen gép, vagy inkább aprító?


2023. jan. 16. 15:32
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Inkább ilyen.

De a magok elég kemény sűrű pasztává összeállnak, feltapadnak a falára, ezért menet közben mindig meg kell állni, letolni a faláról, átkavarni, stb... (Vagy esetleg egy pici olajjal hígítani, hogy magától visszafolyjon a késre)


Na csak azt akarom ebből kihozni, hogy ahogy nézem, ez ilyen 4 késes, ami jobb, mert nagyobb teljesítményű, csak nem tudom mennyire akadályoz majd abban, hogy át tudd keverni. Mondjuk egy kis szilikon kanállal bele lehet nyúlni.

De ha kevés ilyen magkrémet akarsz csinálni, akkor egy 2 késes gép is jó.

[link]


2:00-2:50-ig.

Ez egy 2 késes, hát igazából ez egy olyan gép, hogy botmixernek a motorja hajtja, adnak ilyeneket botmixerekhez.

Mivel ugyanaz a fordulatszám kell, mint a botmixernek, csak ugye annak a feje alkalmatlan ilyen célra, ahhoz kell ez a kis tartály, meg nagyobb kések.


Ezt is hívják aprítónak is, de valójában az aprítók sokkal lassabbak, meg változtatható fordulatszámúak, sőt, gyárilag van némelyikben ilyen pulzáló mozgás, pont azért, hogy az aprítandó cucc ne a levegőbe keringjen, meg az edény oldalán, hanem visszahulljon, és a kés lökésszerűen aprít.


Magokat krémesíteni ilyen gyors fordulatú kell, amit linkeltél. Hogy mekkora, hány késes, azt neked kell tudni.

2023. jan. 16. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Ez nem lenne jó hozzá? [link]
2023. jan. 17. 00:26
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez a fordulatszámon múlik, arról meg nem közöltek infót.

De mivel 2 fokozatú, valószínűleg a gyorsabb az elég gyors, úgyhogy ez is jó lehet.

Általában az ilyen direkt hajtásúak elég gyorsak.

Az ehhez hasonló áttétes profi aprítók lassabbak:

[link]


(Mivel az aprítás az nem pépesre zúzás, és aprításhoz tized akkora fordulatszám is elég, sőt, problémát jelent, ha több.)


De az ilyen kis háztartási aprítókat kb. egy kaptafára csinálják, mármint fordulatszám tekintetében.

De biztosat, ránézésre, senki nem fog tudni mondani, kivéve ha pont van ilyen valakinek.

2023. jan. 17. 06:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget!


Ezek közül nem lenne jobb valamelyik? [link]


[link]


Ezekben van impulzus. Ahogy nézegettem a videókat, az alap aprítógépeknél állandóan meg kell állni, és szilikon lapáttal le kell tolni a felragadt cuccot. Ezekben van impulzusos funkció. Tehát csak be kell kapcsolni, és elkészíti "segítség" nélkül?

2023. jan. 19. 20:05
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem, a kézi átkevergetést nem lehet megúszni!

A linkelt blenderek sokkal hígabb , sűrű folyadék állagú dolgok pürésítésére alkalmasak.

2023. jan. 19. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm!


A sokany-t rendelem akkor. Még az lenne a kérdésem, hogyha csinálok tahinit, vagy mandulakrémet, azt belerakhatom műanyag dobozba? Jégkrém volt benne. És egyébként hűtés nélkül is eláll az elkészített krém? Kb. meddig?

2023. jan. 20. 15:25
 7/9 anonim ***** válasza:

Olyan műanyagba, amiben előzőleg is élelmiszer volt, minden további nélkül berakhatod (vagy amibe bele van nyomtatva a pohár/villa logó)


De minek csinálsz egy nagy fagyis dobozzal, ha kérdéses az eltarthatósága?

Ezek a kis gépek se arra valók, hogy félórákig, vagy tovább járasd őket, csak pár perces munkákra, utána hűlniük kell.


Amúgy ezek az olajos magvak zúzottan, vagy zúzás nélkül is aránylag hamar megavasodnak, hűtés nélkül pár hónap, és ehetetlenül büdös, dohosak lesznek.

Úgyhogy első körben azt nézd meg, hogy amikor az alapanyagot megveszed, annak milyen szavideje van!

Hűtetlenül maximum addig fogja bírni, vagy még kevesebb ideig.

Hűtőben nyilván böbbszörösére kitolható az eltarthatóság.


Mivel nem olcsó alapanyagról van szó, így biztos ami biztos, én elsőre azt mondanám, hűtetlenül tárolva max annyit csinálnék, ami 1 hónap alatt biztos elfogy, hűtve tárolva meg max annyit, ami 3 hónapon belül elfogy.

Hacsak a gyári szavidő nem kevesebb ennél, de akkor alapból meg se venném az alapanyagot.


Még annyit azért érdemes tudni, hogy a hűtésnek lehet némi hátránya, pláne ha sokat áll a tahini, hogy a csákány is beletörik!

Meg amúgy ez ízesítésre szolgál, nem kell belőle sok, nem töményen kell enni, ezt is vedd számításba. Én inkább többször csinálnék kevesebb mennyiséget, és kisebb edényekbe tárolnám.

2023. jan. 20. 20:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

"sokat áll a tahini, hogy a csákány is beletörik!"


Mármint úgy betömörödik, különválik a kicsapódott olaj, feljön a tetejére, alul a szárazanyag tartalom meg olyan lesz mint a bitumen.

2023. jan. 20. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

Csak azért szeretnék minél nagyobb adagokat csinálni, mert nem vagyok otthon, és hazafogom vinni az aprítót. Ismét köszi a hasznos választ!


Néztem egyébként videót, ahol egyből megcsinálta a gép a magkrémet, de az nem pár tízezer forintos tétel.

2023. jan. 20. 23:42

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!