Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A füstölt tufunak jobb íze...

A füstölt tufunak jobb íze van mint a natúrnak? Mivel helyettesíthetem még az állati fehérjét?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Bár nem vagyok vegetáriánus, szeretném vissza szorítani az én és családom húsfogyasztását. Először a tofuval próbálkoztam, de csúfos vereséget szenvedtem vele. Kinyomkodtam, bepácoltam egy éjszakára és mégse jött be nekünk, a gyerekek utálták, mi meg magunkba erőltettük. Tudnátok adni tippeket, ami a gyerekeknek is bejön? Köszönöm a segítséget!❤️
febr. 12. 11:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
79%
Szejtán?
febr. 12. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
86%
Először is jó utón haladsz , második fermentáld legalább 6-napig meleg helyen mint a kovászos uborkát eljárás ugyan az 1-liter viz egy kanál konyhasó . Mikor evvel meg vagy ehető vagy a füstölt változat kapható, füstölt hal olajban , tofut össze vágod 1x1-cm kockára hal ki de maradhat is benne én úgy csinálom sima 0,5-dl befőttles üveg két ilyen füstölt hal konzerv kockázott tofu bele konzerveket összekeverem még olajjal úgy hálóstól és rá a tofura ez az ért áll egy 2-hétig .
febr. 12. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
66%

Ricotta, mozzarella, olajos magok, hüvelyesek(bab, lencse, vöröslencse, csicseriborsó, sárgaborsó), zöldborsó, karfiol, túró, cottage cheese, joghurt, kefir, gombák, magok (len, szezám, kender, mák), tojás.

És ezekkel legyél kreatív. Én pl rendszeresen csinálok zöldségkremet hüvelyessel darálva vagy gombakrémet tortillába, kenyérre. Túró nsgyon sokoldalú van olyan kamu pizza recept aminek a tésztája dak zab meg túró. Pogácsát is lehet abból sütni. Én gyumolcsturmixba is azt darálok.


A kedvemc lasganem egy zelleren, hagymán, répán megfuttatott adag rezselt gomba, leontve besamellel es ez ricottaval retegezve.


És erősen javaslom hogy a füstölt tofuval tegyetek egy próbát. Nekem csak az jön be. Ha sutes elott fuszeres kemenyitobe forgatod, ropogosabb es finomabb lesz.

febr. 12. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
71%
Tofut én csak szójaszósszal szoktam kisütni, úgy finom, natúrban egyik sem jött be. (De nem eszem gyakran, a sok szója sem egészséges.) De a hármas jó dolgokat írt, nem annyira bonyolult a vegán étrend, csak sokan le vannak ott ragadva, hogy a húst mindenképp valami húsféle dologgal kell pótolni, de igazából zöldségeket kombinálsz hüvelyesekkel, fűszerek, magvak, szószok, ennyi.
febr. 12. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem írni, hogy tejfehérje és laktóz érzékenyek vagyunk.🫣
febr. 12. 14:54
 6/12 anonim ***** válasza:
83%
Rengetegfele tofu van, kulonbozo izben es allagban. A naturt mindig pacolni kell, kiveve a silken tofut, abbol yeast es fuszerek hozzaadasaval rantottat lehet kesziteni, amugy a tojast is batran lehet alkalmazni hus helyett. ;-)
febr. 12. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
58%

Szóval nagyrészt vegán étrendet szeretnél. Ehhez elég sok táplálkozástudományi ismeret vsgy egy dietetikus kéne aki elindít.

Fehérjéket tekintve kb minden étkezésben legyen hüvelyes vagy magok.

Illetve vannak még a fehérjeporok, granulátumok és húspótlók de azoknál sokkal egészségesebb ha húst esztek

febr. 12. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vagyok vega, se allergiás, én csak szeretek ázsiai ételeket fõzni.



Tofut kb bármilyen hüvelyesbõl, sõt halból lehet csinálni, nem csak szójababból, bár ez a legelterjedtebb. De ez egy elkészítési mód, nem egy alapanyag. Az íze is sokféle emiatt.



Nem tom, a bioboltos sokszor nekem se ízlik, én az ázsiai élelmiszer boltban veszem.


Az íz amit érzel, lehet nem az adott terméké, ha ez valami vegán termékcsalád, sajnos sanszos, hogy valamit hozzáadtak, hogy "húsíze" legyen. Emiatt nem szeretem ezeket az európai healthfood piacra gyártott tofukat, túl sokat bûvészkednek vele.



Én nem várom azt tõle, hogy bármi másnak tûnjön, ez egy megkocsonyásított bab (vagy más) püré, és egy külön dolog, nem mû hús.



A tofu magában egy viszonylag semleges dolog, az édeskéstõl a csípõsön át a sósig sokféle íze lehet, az lesz amit beleteszel.



Pl lehet belõle:

-rántottát

-miso levest (3 perc, én legalább kéthetente egyszer csinálok)

-grillezni

-sajttorának megsütni

-kirántani

-serpenyõben

-salátára rátenni

-pudingot



Mint mondták már, van:


extra firm tofu (aminek az állaga talán a haloumira hasonlít, vagy morzsolva a túróra)


silken tofu (ami meg olyan mint egy jó sûrû puding)


És a kettõ közt ezernyi variáció. Ezekre figyelj, mert nem mindegy melyiket veszed,

febr. 12. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

kerdes az is mennyi allati feherjet akarsz helyettesiteni? Mert manapsag rettenetesen tul sokat is eszunk belöle.

Anno nem volt szokas naponta akar 2x is valami husit vagy halat a tanyerra rakni ... mert nem volt ra penz egyszeruen.

Heti 1x-2x böven eleg hus / hal fogyasztas es ahogy irtak, spenot, magok, zöldseg, gyümölcs.

febr. 12. 20:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Hüvelyesek 🤍
febr. 14. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!