Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért esik szét mindig a...

Miért esik szét mindig a zöldségfasírtom?

Figyelt kérdés

Mindent bele teszek, mégis sütés közben mindig szétesik...miért van ez? Nem golyó formájúakra csinálom őket,mert úgy nem fér el a serpenyőben, hanem kis plecsniket csinálok és úgy sütöm ki... mi lehet a baj? kb 5cm-nél nagyobbak ritkán lesznek, márha egyben sikerül őket kisütni...

van valakinek bevált receptje erre? :)


2011. szept. 8. 19:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
61%
Tegyél bele egy kis lisztet, olajat. Vizet meg annyira próbáld mellőzni belőle, amennyire lehet.
2011. szept. 8. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ja és egy kis darált csicseriborsó összefogná, szerintem.
2011. szept. 8. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Tojást raksz bele?
2011. szept. 8. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
69%
Tojás elrontja szerintem. Egyrészt össze sem fogja, másrészt az ízét is rontja.
2011. szept. 8. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:

Igen, és itt akartam még leírni, hogy a csicseriborsó sem jó bele, mert a falafelem is egy sz*r lesz :@ :(((( száraz meg az íze sem az igazi :(

teszünk bele tojást, igen :D na most akkor mi legyen? próbáljam meg nélküle? :) :D

köszi mindenkinek, ment a zöld kezecske :)))

2011. szept. 8. 20:16
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

A csicseriborsót ne főzd ki, hanem áztasd egy éjszakára szódabikarbónás vízbe! Ez a jó falafel titka :)

Am itt egy jó recept: [link]

2011. szept. 8. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

ne hagyd ki a tojást, az kell, hogy összefogja. de amikor beleteszed természetesen lágy massza lesz. ezt egy kis liszttel, vagy prézlivel korrigálhatod, de pihentesd egy kicsit, hogy megszívja a nedvességet.

a tenyeredben formálható anyagnak kell lenni, nem beleplaccsantani egy kanállal a zsiradékba.

a kezedben érzed az állagát, megformálhatod gombócnak, vagy kissé ellapítva pogácsaszerűnek.

a tócsnit szokták kanállal a zsírba tenni és ott szétlapítani.

a zöldségfasírtoknak a húsossal egyenlő formálhatónak kell lenni... szerintem:)

2011. szept. 9. 09:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
ja és egy fontos még, hogy akár a húsfasírtnál , a zöldségeknél is fontos az áztatott zsemle, nem latyakosan, hanem morzsálósan.utána a tojás, fűszer stb.
2011. szept. 9. 09:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem azóta sikerül a zöldségfasírt amióta nem áztatott zsemlét hanem prézlit teszek bele, meg természetesen tojást.

Ettől függetlenül mielőtt az olajba tenném megforgatom prézlibe. Így nem esik szét.

2011. szept. 11. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat! :)
2011. szept. 12. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!