Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Szerintetek a többi virág...

Szerintetek a többi virág hagymáját is meg lehet enni ugyanúgy, mint a vöröshagymát? Kívánci lennék, hogy milyen íze van mondjuk a tulipánhagymának.

Figyelt kérdés
2012. okt. 21. 15:21
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Pont sikerült a mérgező virágot kiválasztanod,gratula!Szerintem ha ehetőek lennének, már rég felhasználnák a virághagymákat a konyhában.A szaga ezeknek fura,szerintem az ízük is.
2012. okt. 21. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Rengeteg virághagyma mérgező! Amelyik ehető, azt meg eszik is valamelyik országban, az biztos.
2012. okt. 21. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Nahát, ezt nem gondoltam volna.
2012. okt. 22. 00:10
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Azt nem tudom, hogy melyik mérgező és melyik nem, de íze nincs, az biztos. Egyszer a dédanyám (vagy valaki a családból) összetévesztette a spájzban a virághagymát a vöröshagymával, és csodálkozott, hogy hiába vág össze több hagymát, nem lesz elég hagymás a lecsó.


Viszont biztosan nem érdemes szerintem megenni, mert sokkal lassabban nő, mint a vöröshagyma, ugyanakkora területen kevesebbet lehet termelni.

2012. okt. 25. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
ismerek valakit, aki véletlenül beleevett egy virághagymába. Egész nap hányt tőle..
2012. okt. 31. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Az igen :D
2012. nov. 1. 08:03
 7/8 anonim ***** válasza:
Robert Kenneth Északnyugati átkjáró című könyvében a tigrisliliom (vagy tűzliliom?) hagymáját ették. Egyébként a legtöbb virághagyma mérgező.
2012. nov. 9. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim válasza:

Lehet régi a kérdés, de azért válaszolok rá. Marcus Gavius Apicius, ókori római szakács és ínyenc, írt virághagymás recepteket, mivel a rómaiak amúgy előszeretettel fogyasztották a különféle virágok hagymáit.


Néhány recept:


1. Tálald a virághagymát olajjal, garummal (mai szardellapasztához hasonló sós, halízű folyadék, amivel magát a sót helyettesítették), ecettel, megszórva egy kevés köménnyel.

2. Másik recept. Törd össze a virághagymákat, főzd meg vízben, majd olajban süsd meg. Készíts hozzá öntetet kakukkfűvel, csombormentával, borssal, szurokfűvel, mézzel és egy kevés ecettel. Ha jónak látod, önts hozzá egy kevés garumot is. Szórd meg borssal, s tálald.

3. Másik recept. Vízben főzd meg a virághagymákat, törd át egy fazékba, adj hozzá kakukkfüvet, szurokfüvet, mézet, ecetet, defrutumot (besűrűsödött borfajta), jerikói datolyát, garumot és egy kevés olajat. Szórj rá borsot, s tálald.

[Jegyzet a szöveghez. Varro: „Ami a virághagymát illeti, hallgasd! Vízben megfőzve egyék, akik Venus kapuját keresik; avagy, a törvényes házasság lakomáján felszolgálva, de fenyőmaggal vagy borsmustár levével és borssal.]

4. Másik recept. A sült virághagymát tálald oenogarummal (borral kevert garum).


De ahogy előttem is írták, vigyázni kell azzal, hogy melyik a mérgező, és melyik ehető.

2017. aug. 14. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!