Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Ettetek már Avokádót? Milyen...

Ettetek már Avokádót? Milyen az íze, mihez hasonlít leginkább?

Figyelt kérdés

2014. júl. 22. 10:39
1 2
 11/18 TappancsMancs ***** válasza:
100%
Igen ahogy mondják mások is lágy ízű mint az uborka vagy sárga paprika, de az íze más azért, csak nincs erőteljes íze. Amúgy nagyon olajos is. Van aki szereti ezek szerint magában kóstoltam és úgy nem olyan mint a gyümölcsök általában. Krémekbe még nem próbáltam de annak jó lehet mert az íze inkább zöldségé mint gyümölcsé.
2014. júl. 23. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Elég semleges "zöld" ízű. Valami dominánsabb ízű salátába tedd pl. rukkola, vagy csinálj belőle krémet. Vásárlásnál tapogasd meg. Én a lejárati idő vége felé közeledő leakciózott avokádót szoktam venni, aminek már sötét árnyalatú a bőre, kevésbé zöld az íze és nagyon jó krémes az állaga. Egy turmixba tegyél 2-3 kis gerezd fokhagymát, egy csipet sót és oliva olajat, turmixold össze, majd mehet bele 2 avokádó húsa (ízlés szerint turmixolhatod az avokádót is, vagy csak villával töröd össze én jobban szeretem ha kicsit darabos) és ha krémesebbet szeretnél, akkor még egy evőkanál krémes állagú tejszín, vagy tejföl és kész is a guacamole. Szerintem az egyik legzseniálisabb krém, bár ez ízlés kérdése.
2014. júl. 24. 08:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Én vöröshagymát reszelek a krémbe, só, majonéz és villával töröm össze az avokádót. Ehhez mondjuk teljesen érett, puha kell. A 2 éves gyerekünk is tömi.
2014. júl. 24. 09:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 anonim válasza:
100%

meg lehet csionálni avokádókrémnek

hozzávalók:

1 fej hagyma

2 avokádó

kis majonéz(nem üzleti hanem házilag készített, így kell majonézt készíteni:

1 tojássárgát elkeverjük néhány csepp citromlével és annyi mustárral amekkora atojássárga elkezdjük lassan beleönteni az olajat, az olaj töltése közben keverjük. (1 dl olajat hasznáunk)amikor osszeált krémes állagúra akkor készen vagyunk a majonézzel.)


A krém készítése:

az avokádó héjából kikanalazzuk a gyöümölc húsát

ezt a kicsit krémes állagú gyümölchúst belerakjuk egy edénybe. kavarjuk és közben lassan hozzöntjük a majonézt és a mustárt.

ezután belekeverjük az apróra vágott hagymát.

ízlés szerint ízesíts sóval / borssal.

kenyére kenve nagyon ízletes :>

2014. júl. 25. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 Yehudina ***** válasza:
100%

Jómagam olyan országban élek, ahol rengeteg avokádó terem, mégis majdnem mindig darabra árulják, mert olyan magas a tápértéke, hogy azt meg kell fizetni. Az előttem szólók recepjei kiválóak, és sokan fogyasztják szendvicsre kenve, vagy salátában, de reggeli előtt - hogy megjöjjön az "ihlet" - hashajtó helyett egy fél avokádót ajánl az orvos.

Jöhet a lepontozás, ami nem érdekel!!!!

2014. júl. 25. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 Yehudina ***** válasza:
89%
Ha egy egész avokádót ajálottam volna, akkor 98 %-ra lennék értékelve ??????
2014. júl. 25. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Yehudina, lám, ezek szerint mégis érdekel a "lepontozás":-) Jobban, mint az avokádó tápértéke:-)

Valószínűleg azért "pontoztak le", mert csacsiságokat beszélsz, hogy finoman fejezzem ki magam. Honnan veszel ilyen képtelenséget, hogy azért adják darabra az avokádót, mert meg kell fizetni az extrém magas tápértékét? Ezt valószínűleg egy jó üzleti érzékkel és rábeszélőképességgel megáldott boltostól hallhattad - és el is hitted:-) Az avokádó súlyos gyümölcs, ráadásul elég súlyos maggal. Ha kicsit belegondolsz: kinek érné meg kilóra adni, amikor ebből ritkán vesz valaki igazán jelentős mennyiséget? Még a vendéglátóipar se nagyon (nem itthon, hanem bárhol külföldön sem). "Szapora" alapanyag, és többnyire valamilyen kiegészítővel fogyasztják, így rendkívül laktató is. A darabár piaci és nem élettani meggondolás - bárhol a világon. Abszolút helyesen.

Az emésztésre gyakorolt hatásában nem kételkedem, de abban igen, hogy reggeli előtt fél avokádó megkönnyítené az AZNAPI eredményt. Este fogyasztva, a másnap reggeli jótékony hatás érdekében pedig túlságosan táplálónak tűnik, mert nem is tartozik a legkönnyebben emészthető gyümölcsök közé, éppen "olajosan" krémes állaga miatt. Kalóriaértéke pedig igen magas. Mielőtt kijelentesz valamiket, nézz utána előbb egy kicsit, vagy legalább gondolj bele...

2014. júl. 26. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 Yehudina ***** válasza:
80%

Körülnéztem, belegondoltam, és kijelenthetem, hogy a háziorvosom javaslatára használom hashajtó helyett és használ.

Egyébként a nagyobb fajta jó minőségűt darabra árulják, a kisebbeket 2-3 db-onként külön kis tálcára csomagolva hasonló áron.

Erről ennyit.

2014. júl. 27. 07:51
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!