Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Maradék sült hasáb burgonyához...

Maradék sült hasáb burgonyához mit adnál?

Figyelt kérdés

Ami nehezíti a dolgot, hogy hús, tejtermékek, tojás, szója/tofu és gomba kizárva, illetve nem kelljen túl sok idöt/munkát ráfordítani!

Köszi a tippeket!



2018. nov. 28. 10:21
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ketchupot.
2018. nov. 28. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
96%

Éhenkolbászt, ami a családi elnevezés a fejlesztés alatt álló, de már így is elég jó, csak még túl gabonás növényi cuccra. Egy netes receptből indultam ki, zab, szezám, sok kolbászhoz illő fűszer, zsír... Összekeverem, kisütöm.

Most nem találtam meg hirtelen a linket, amiből kiindultam, csak iszonyúan gabonás dolgokat, amik nekem nem tetszenének.

2018. nov. 28. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
98%
Zoldsegropogost. Fagyasztott zöldséget leforrázod, megsózod, leszórod liszttel, összedolgozod és forró olajba szaggatva megsütöd.
2018. nov. 28. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszi az ötleteket, végül is a zöldségropogós lett a mai program.

Az "éhenkolbászról" todnál picit pontosabb adatokat, így túl kevés az infó! Köszi!

2018. nov. 28. 11:55
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nos, az "éhenkolbász" jelenlegi verziója egy nem valami nagy adaghoz:

4 dkg zabpehely

4 dkg egyéb vegyes gluténmentes gabona (de bizonyára lehet ez is zab, csak én nem szeretem a zabízt, a kölest viszont finomnak tartom... nálam rizsliszt is van benne, de ez nem különösebben fontos)

5 dkg darált szezámmag

2 dkg darált lenmag

1 dkg darált dió

2 evőkanál chiamagliszt (tojás helyett, hogy összetartsa, de valószínűleg nélküle is jó, kicsit több lennel, legfeljebb picit jobban törik majd. de a chiamag nagyon olcsó már és mindenfelé kapható)

4 dkg zsiradék, nálam kókuszzsír, ez csak a belekevert mennyiség

kb. 100 gramm víz

kis szójaszósz

2 evőkanál pirospaprika

fél evőkanál bors

fél tk kömény s ugyanennyi fokhagymapor

1 tk só

vöröshagyma is kell bele, de nincs felírva, mennyi port tettem bele, nem keveset, sült vöröshagymával még nem csináltam, de úgy bizonyára még jobban tetszene.


Nos, összekeverjük, zsírban kisütjük. Néha a száraz részt nagyobb mennyiségben bekeverem és egy dobozban tartom s kisebb adagonként sütöm ki.

A sütős verzió eddig kiszáradt, de biztos be lehet lőni a zsírmennyiséget és a sütési időt.


Sajnos nagyon fehérjeszegény, de majd próbálom hüvelyesekkel felturbózni a gabona rovására.


Nekünk nagyon ízlik.

2018. nov. 28. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
15%
Annyira szeretem, amikor valaki étkezés-tudatos, kizár egy csomó dolgot (ami tök jó) aztán megeszi a mirelit kitudjamibőlvan hasábot :(
2018. nov. 28. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:

"Annyira szeretem, amikor valaki étkezés-tudatos, kizár egy csomó dolgot (ami tök jó) aztán megeszi a mirelit kitudjamibőlvan hasábot :("


És MIBÖL gondolod, hogy mirelit krumpliról van szó?!?!??!

Mert elárulom, NINCS igazad, teljesen közönséges nyers krumplit p ucolok meg és darabolok fel a hasábburgonyának!

Emellett a kizárások oka sem az "étkezés-tudatosság", hanem betegség, szóval ezzel is igencsak eltévedtél!

2018. nov. 28. 13:22
 8/8 A kérdező kommentje:
ma 12:17-es: köszönöm a receptet, ki fogom próbálni - meg valószínüleg utána módosítom is, de ez más téma!
2018. nov. 28. 13:24

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!