Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Körülbelül 1-2 hónapja ugyanar...

Gamerlovag kérdése:

Körülbelül 1-2 hónapja ugyanarrol rosszat álmodok, mi a teendő?

Figyelt kérdés

Körülbelül 1-2 hónapja, néha több nap kiesésével ugyanabban a témában álmodok rosszakat.

Ma volt a második úgymond, hogy könnyel a szemembe keltem fel.

Mostanában kezdtem el, hogy az álmaim vége sírással végződik és aztán pedig kelek fel.


Az álmaimról :


Leginkább a családi helyzetemet hozza le nekem, és az abban ért "traumákat", fájdalmakat és az olyan gondolataimat, amiket vagy nem akarnék kimondani, mert nem lenne értelme vagy szimplán nem merném.


Az oka az álmaimnak (előzmény) :


Kisgyerekként nagyon szerettem édesapámat. Szoros köteléket ápoltam iránta, talán sokkal jobban, mint anyum iránt.

Nyilván gyerekként ezt nem tudtam felfogni, viszont neki súlyos alkohol problémái voltak.

Ezért amikor 4-6éves voltam, édesanyám elhagyta apukámat és külön vízeken jártunk. Eleinte láthattam őt, de egy kisebb idő után (nem tudtam miért), de nem jött el többet értünk. Ekkor nem láttam édesapámat körülbelül 10-11 évig.

Viszont közben anyum összeismerkedett egy férfival, akivel a mai napig együtt van.

Eleinte nagyon normálisnak tartottam, viszont hamar kiderült, hogy sajnos ez nem így van.

Többször vert engem, és a bátyámat. Ami a mai napig nagyon megmaradt bennem, hogy amikor általános iskolás voltam én gyűlöltem vele tanulni (érthető okokból). Ezért sokszor sírtam.

Emlékszem kint ültünk a konyhában, ő mellettem volt, az asztal pedig előttem. Sírtam, ő pedig kiabált velem.

Aztán azt mondtam neki : "Nem látom a könnyeimtől a betűket". Ekkor azzal a lendülettel úgy nyakon vágott, hogy a felső ínyemet az asztal szélébe vertem bele. Aztán sírva kirohantam. Volt amikor a földön feküdve rugdosta a testvéremet. Volt amikor az 1-2 éves húgomat megverte.

És ez még a jéghegy csúcsa.

Egyébként ő egy idegbeteg, tipikusan olyan ember, aki szerint csak neki lehet igaza, lenéző stílusban válaszol és néz (Már maga a nézése is olyan, hogy beleégett a fejembe), okoskodik, azt hiszi ő a legokosabb ember és mindenki hülyébb nála és még sorolhatnám.

Az utóbbi 6 évben nála is előjöttek az alkohol problémák.

Egyre többet ivott és egyre agresszívabb lett. Szimpla feszültségét mindig rajtam vagy a testvéreimet adta le. (Ütött, vert, kiabált, kötekedett, piszkált stb).

És ahogyan nőttem fel, úgy durvultak el a helyzetek egyre jobban.

Az ő nevelése (Ha ezt nevelésnek lehet mondani), és viselkedése olyan változtatásokat ("traumákat") hozott az életembe, amit szerintem nem tudok helyrehozni már és örökre bennem lesznek.

Ebben az a legviccesebb, hogy még ő panaszkodott anno, hogy "Zavar, hogy nem szeretnek engem a fiúk". Na vajon miért.

Az érzés, amikor egy 13 éves gyereket az motivált az edzésre, hogy amikor nagy lesz, széjjel verheti ennek a rohadéknak a fejét, az szerintem mindent elárul a helyzetről.


Amikről szólnak az álmok :


Mindig ott van bent a nevelőapám. Általában ketten vagyunk és van egy adott szituáció, amiben a szokásos viselkedését tükrözi az álmom. Ahogyan lenéz, ahogyan beszél hozzám azzal a lenéző hangnembe, az a lenéző arc, a viselkedése.

Ennek hatására, amikor elkezdi ezeket csinálni, folyamatosan kiabálok vele és veszekszek vele. Pl. "Miért kell mindig úgy viselkedni, mintha a kutyád lennék?", "Nem tudsz normálisan beszélni hozzám?" és ilyenek sokasága hangzik el.

Ezek után mindig megvert engem, és felkeltem.


Volt egy olyan álmom, ahol éppen az ágyamban voltam. Beszélgettem valakivel, erre bejött nevelőapám a szobába, és ismét azzal a lenéző arccal, és a mutató ujjával mutogatva,mint a kutyáknak, hogy menjek ki a konybába.

Ekkor én felpattanva elkezdtem vele kiabálni, hogy "Te ki a faszoknak mutogatsz így?", "Nem a kutyád vagyok, értek a szép szóból is".

Aztán kimentem a konyhába. Ott volt a nevelőapám, az édesapám, édesanyám és a mamám

Ott valamiről veszekedtünk.

A mamám éppen távozni akart, ekkor én megfogtam édesapámat, földhöz vágtam és tiszta erőmből ütöttem, miközben sírva üvöltve ezeket mondtam : "Miért kellett ezt csinálnod?! Miért kellett alkoholistának lenned?! Normális életem lehetett volna, de te mindent elrontottál". Ekkor keltem fel először könnyes szemmel.


Az utóbbi álmom arrol szolt, hogy éppen jött haza nevelőapám.

Sütögettünk a családdal. Már ott is volt kisebb nézeteltérés.

Aztán bementem a házba, leültem gépezni azzal barátommal, aki egy nagyon fontos szerepet játszik az életembe, kicsit kikapcsolódni és jól elvoltam vele. Aztán bejött a nevelőfaterom, és megint azokkal a szemekkel nézett engem, azzal az arc kifejezéssel.

Majd az ujjával mutatta, hogy álljak fel, és azt mondta "Megmondtam, hogy nem eszel a gép előtt, takarodj onnan".

Ránéztem és mondtam neki "Na-na, neked csak álljak fel".

Ekkor fogta a porszívónak a csövét, és miközben védekeztem elkezdte ütni a kezemet vele. Jött anyum és igazat adott neki.

Miután lezajlott ez az egész, ott ültem a gép előtt, néztem magam elé és elkezdtem sírni ahogyan tudtam, közben a kezemmel takartam el az arcomat. Sírtam és sírtam hangosan, aztán felkeltem ismét könyekkel a szemembe.


Nagyon sok álmom volt már, csak nem szerettem volna mindegyiket leírni.

Úgy érzem mintha minden ilyen álom után elvenne tőlem valamit. Elvenne valamit belőlem.

Párszor alig tudtam ezek miatt kipihenni magam.

Én csak azt nem értem, hogy miért most? Miért most jelentkeztek ezek az álmok?

(Tudni kell, hogy kiment 1 évre külföldre, hiszen katona és misszióban van. Ennek már vagy 2-3 hónapja)

Lehet ezek ellen tenni valamit? Vagy el kellene menjek pszichológushoz?

Ha valaki tud tanácsokat adni, azt nagyon szépen megköszönném és szeretnék bocsánatot kérni az ekkora regényért.


19/Fjún. 11. 13:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Biztos,hogy el kene menned pszichologushoz. Gondolom,meg ezzel a barommal elsz,amikor itthon van. Nyilvan most, hogy kiutazott, nem kell folyamatosan lesned, mikor ut, es van energiaja az elmednek a feldolgozasra, merz ez valahol az. Egy jo terapeuta tud segiteni. A masik, amit mindjart irnak, es en is javaslom, hogy koltozz el mielobb. Mondjuk mielott hazajon a kikuldetesbol. Igazabol ez kene, hogy idoben elobb meglegyen, kb azonnal, es utana terapia.
jún. 11. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
Próbálj meg elköltözni. Nem árt a pszichológus. Az álmaiddal próbálsz meg megszabadulni a bántalmazott gyerekkorod terhétől. Ezt fizikailag is meg kéne tenni. Nem igaz, hogy örökre benned lesz, legalábbis nem ilyen nyomasztóan, hanem feldolgozottság esetén egy megtörtént, de ma már nem ártó tényként.
jún. 11. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:

Nehogymar te fizess pszichologusnak,h o volr szenya veled.

Amikor nem latja senki .add vissza az o stilusaban a bantasokat.

jún. 11. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
3-as, te miről beszélsz? Mi köze van a pszichológusnak a kérdező mostohaapjához?
jún. 11. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
Amikor engem hadonloan bantott twrrorizalt az apam,en bosszut altam. Abbol tobbet nem kel fel. En is jartam kuzdosportra. Nem pszichologushoz.
jún. 11. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
69%
Melyik börtönből írod ezt a kommentet, 5-ös?
jún. 11. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
5-os vagyok. Nem tudtak es soha nem tudjak rambizonyitani a korulmenyek miatt. Nem szamit reszemrol emberolesnek a magyar jogban. Egesz eletemben erre a pillanatra vartam vele kapcsolatban es tudtam h nem fogok megkonyorulni rajta ,amikor eljon az ido. Az o szemetsegeibol tanultam meg mit tehetek. Egesz eletemben meg akart nyomoritani tonkretenni es sokmindennel kockaztatta az eletem szandekosan hatha meghalok. Mert ,hogy o nem akarta hogy megszulessek.
jún. 12. 00:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
Anyud hagyta hogy a neveloapad verjen teged meg a tesoidat?? 😲
jún. 12. 07:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:

Teljesen felzaklatott ez a sztori,most meg itt háborgok de mindjárt lenyugszom gondolom..

Én nem vagyok alapvetően harcias alkat,(vagy mégis)de nő létemre a saját fegyverével lőném agyon,de legalábbis kitaposnám a belét annak aki a gyerekeimre emeli a kezét és akkor még elegáns voltam..(1-2 éves?,földön rugdossa??)..és ami még rosszabb,hogy nemcsak fizikai hanem folyamatos lelki terrort is alkalmaz ezzel növelve a szemétteljes befolyását hosszútávon,úgyhogy én sem értem anyádat..Hogy néz tükörbe?


De ami a lényeg,hogy NEM a Te hibád...hogy jellemtelen és gyenge szülőnek nevezett emberekkel kezdted az életed akik nem tudták biztosítani számodra a legalapvetőbb szükségleteidet,mint fizikai és érzelmi biztonság,sem pedig azért,mert a korodból, kiszolgáltatottságból kifolyólag sem tudtad megvédeni a gyengébb testvéreidet..egyszerűen nem tehetsz róla,hidd el és kész..

Amiért felelősséggel tartozol magadnak azaz,hogy végre kiállsz önmagadért,erre hívja a figyelmed a tudatalattid álmok formájában most,hogy a távollétében levegőt tudtok venni tudsz ezzel foglalkozni,kezd el felépíteni az önbizalmad..


Online pszichológus ha nincs rá pénzed,közvetlen környezet bevonása,(sulipszichológus,tanárok,nevelőf@sz katonatársak is tudjanak róla,-biztos van 1-2 akinek szúrná a szemét-,anyuka munkatársai,közértes néni,hadd legyetek beszédtéma,akkor majd odafigyelnek rátok


Neked pedig a küzdősport a legjobb terápia,ahol hasonló barátokat esetleg edzőben normális férfi mintát kaphatsz..belső agressziót felébreszti,igazságérzetet önvédelmi mechanizmust erősíti...ezenkívül kibeszélni,kirajzolni,kiénekelni vagy éppen kisírni de a földről végre fel kell állni..


És akkor az ilyen férgek esküdtek fel a honvédelemre,na ilyenkor drukkolok a 3. vh-nak,mert ezek fognak először kipotyogni..a háború nem kímél meg a szembesülésektől és ne aggódj fog ő még árokban remegve sírdogálni...

jún. 12. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:

Kis hepy neked :)


[link]

jún. 13. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!