Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » Miért nem tanítják sehol a...

Miért nem tanítják sehol a Vízöntő paradoxont?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=To4-eBag-9Q


Helyette a felhígult new age asztrológiával találkozni mindenhol.


Egyébként érdemes Pap Gabornak a többi videóját is megnézni, a jegyeket nagyon jól elmagyarázza, amiket a modern asztrológiában nem található meg, az csak a felszínt kapargatja, nem érthető, csak fogadd el úgy ahogy van. Helyette Pap Gábor elmagyarázza mi miért van és még a jeleket is megmagyarázza, miért az a jele az adott jegynek.


Mondok példákat.

A Levegő jegyek átmenetként működnek a föld és a víz jegyek között.

Szűz rendszerezés, logika stb. Erős racionalitás. A jele is erre mutat, egy M betű úgy néz ki, a végén van egy ilyen bezárásra utaló szimbolum. Illetve a csillagképekre is rátér amik alapján kikövetkeztethető egy jegy miért olyan, amilyen. A Szűz a legnagyobb csillagkép és mögötte van egy hatalmas szívóerő. Ugye a Halak világkorszakban vagyunk (A Vízöntő az meg zajlik közben, mivel ráterül a szomszédaira mint két síkhullám). Ott van a Nyilas ami a tejúton van, a szellemiség, a magasabbrendűség onnan jön (ugye ezt akarnák eladni Vízöntő kornak, holott a Vízöntőnek ennek semmi köze, mert már előtte a Bakban egy hatalmas zuhanás van).


Skorpió: úgy kezdődik ahogy a Szűz jele, az M betűre hasonlító valami, csak a végén egy nyíl van. Ez azt jelenti hogy kitör a rendszerből. Ez azt jelenti, hogy minden adott rendszert megkérdőjelez és provokálja, és lerombolja, hogy saját képére formálja a világot (ez ugye köztudott a felhígult asztrológiában is). Mindenféle provokálás, lázadás, forradalom ide tartozik (próbálják a Vízöntőbe ezeket beerőltetni).


Köztük van a Mérleg aki kettőjük között akar egyensúlyt teremteni, hol ide-hol oda billeg, mielőtt átmenne Skorpióba (tehát nagyon szélsőséges) visszabillen a Szűz felé (rendszer).


A Vízöntő az átmenet a Bak és a Halak között. Amit hirdetnek róla, hogy tisztaság, felszabadulás stb. az nem alaptulajdonság nála, hanem egy meghaladott állapot, amit nem biztos hogy mindenki elér, ha igen akkor nagyon sok vívódás után. Mivel a Vízöntő nincs önállóan a Bak és a Halak között ingadozik. A Halakban van ugye a megváltás.


Amit még a Vízöntőbe erőltetnek, az az Ikrek analógia, hogy két ember kapcsolata nemtől függetlenül. Az Ikrek az aszexuális jegy. Átmenet a Bika és a Rák között. A szex a Bikában még az örömök miatt történik, a Rákban csak gyereknemzés céljából. Tehát az Ikrek az ilyen közösségi ember, aki nagyon semleges és nemtelen. Ez azért van jelen mert jelenleg a Tejútból érkezik az energia (amit a Szűz szívóhatása ellensúlyoz, különben szétvágnak minket ez az energia). Ugye ha Nyilas szellemiség van, akkor a testiség a szemközti jegyben van tehát a földön ez jelenik meg, ez meg az Ikrek.


Ezeket miért nem tanítják? Miért ilyen elferdített valamit találhatunk csak?


https://www.youtube.com/watch?v=I2ONRkz_VmM

https://www.youtube.com/watch?v=SxBGhAasupQ#Pap Gábor #Vízöntő paradoxon
márc. 11. 19:43
 1/8 anonim ***** válasza:

Mert magyarul nagyon kevés információ elérhető bármiről. Ezért jó ha az angol könyvek-videók is elérnek.

Tanítják, és sok könyvben beszélnek róla.

Egyébként ez nem paradoxon, MINDEN jegyre igaz, hogy a horoszkóp archetípusa nem alaptulajdonság, hanem a meghaladott állapotot írja le, amit nem mindenki ér el.

Egyébként, a teljes képet a 12 jegy összessége adja az ember jellemzőit, azon belül is a nap, az al- és holdjegy, legfőképpen.

márc. 11. 21:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Én angolul is nézegettem asztrós oldalakat és ugyanazt a sablon hülyeséget látom, hogy Vízöntő: forradalmár, lázadás és társai meg Vízöntő kor, new age meg hasonló baromságok
márc. 11. 22:16
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Minek? Mindegyik baromság.
márc. 11. 23:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Mert már tudja mindenki. Még a ma született bárány is.
márc. 12. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Dehogy tudják, akkor nem mondanák hogy nem tudom mikortól (kb 1700-as évektől) a Vízöntő korát éljük és különböző Ikrek analógiákat besorolnak a Vízöntő alá (mert kb meg van az is h az Ikrek analógiák miért és honnan jönnek, illetve a Nyilas). Illetve hogy mi a Vízöntő igazából ami már 2000 éve velünk van a Halakkal együtt annak dekádjaival együtt (az Ikrek analógiák nem ebből a dekádból jönnek jelenleg főleg h nem is az a dekád zajlik most a Vízöntő alatt)
márc. 12. 12:37
 6/8 D-Mano ***** válasza:
100%

Az asztrológia egy sokkal teljesebb entitás, mint ahogyan azt az ókor óta kezelték a legtöbben- legalábbis az átlagember által ismert forrásokban. A mai asztrológusok meg főleg beszűkítik / leegyszerűsítik az asztrológia tudományát.


A legtöbb asztrológus teljesen gyakorlatorientált: az asztrológia számukra csak egy eszköz, amivel vizsgálhatják egy ember személyiségét vagy sorsát. Ez az asztrológia teljességét, azon a tanácsadói szinten, amin alkalmazni szándékozzák, nem igényli, annak csak bizonyos részeire van szüksége, és azokat a részeket sem kell hozzá a maguk teljességében kezelni.


Ezzel nincs is semmi baj, mivel egy jó asztrológiai tanácsadó sokat segíthet egy embernek a maga specializált (célzottan "leszűkített") asztrológiai ismereteivel.


Az utóbbi 1-2 évszázad legközkeletűbb értekezései, tankönyvei, tananyagai és tanítói ezen az új felfogású, leszűkített, specializált asztrológiai tudásanyagon alapulnak.


Van az átlag asztrológusoknak talán egy kisebb része, akik a világot próbálják értelmezni az asztrológia segítségével (általában full-homályban élő "new age guruk"). Hát, vannak jó felismeréseik, de nagyon messze járnak a világ megismerésétől, az asztrológia ebben való helyes használatától meg még messzebb. Főleg mivel az emberek személyiségének és sorsának elemzésére specializált asztrológiai anyagokból próbálnak tanulni világértelmező asztrológiát.


A magyar néphagyomány, népművészet (pl. népmesekincsünk) szimbólumai viszont az asztrológiának a teljességére épülnek, nem pedig egy specializált, leszűkített változatára.


Nemcsak a magyar népmesekincs épül teljességében vett asztrológiai szimbólumrendszerre, azaz "asztrálmítoszi keretekre", más népek, főleg ókori alkotásai, mítoszai, eposzai közül is vannak ilyenek (őskori kerámiadíszítések, barlangrajzok közt is akad ilyen, stb). Csakhát ilyen ókori irodalmi alkotásokból van 1-2 marényi, nekünk meg van többszáz népmesénk, amely többsége asztrálmítoszi keretekre épül, és amely hagyomány nemhogy az ókort élte túl, hanem a 20. század első feléig még élő volt, és még ma is él itt-ott.


A magyar néphagyomány aképpen is az asztrológia teljességét hordozza magában, hogy egyszerre a nyugati és a keleti asztrológia elemeit is tartalmazza egymással elválaszthatatlan, szerves egységben.


A világ asztrológusai, akik a nyugati, tropikus rendszert használják, főleg az utóbbi 1-2 évszázadban kikristályosodott, fentebb kifejtett, specializált asztrológiát (nevezzük "modern asztrológiának") tanulják, alkalmazzák, és tanítják tovább.


Az asztrológia teljességére praktikusan nem nagyon van szüksége senkinek, ezért nem is jelenik meg az oktatóanyagaikban, kutatási területeiken. Nem nagyon van szüksége senkinek, KIVÉVE: egy népet, akinek a műveltsége, népművészete, népmesekincse legfeljebb csak félig érthető, ha nem ismerjük az asztrológia teljességét, az asztrálmítoszi kereteket.


Azért nem tanítanak egy csomó mindent átlag asztrológusok, amiket meg Pap Gábor igen, mert az ő tudásuk, a már említett, nyugati modern specializált asztrológián alapul. A magyar asztrológusoké is, ők is főleg nyugati forrásokból tanulnak.


1-es válaszolónak abban igaza van, hogy a modern asztrológiát tekintve sokkal többféle témáról találsz anyagot angolul, mint magyarul.

DE:

A te általad felvetett témákról, amikről Pap Gábor is tanít, pl. "Vízöntő paradoxon", vagy az asztrológiai szimbólumok jelentése, zömmel szinte csak magyar forrást találsz, mert hát mi voltunk, vagyunk motiváltak ezeknek a területeknek a feltárásában, hiszen, ahogy írtam már, a mi népi műveltségünk maradt meg olyan ősi formában, aminek a felfejtéséhez elengedhetetlen az asztrológia teljességének, az asztrálmítoszi kereteknek az ilyen típusú ismerete.

Egy átlag asztrológusnak (tanácsadó asztrológusnak) használhatatlan (nem "praktikus") ez a tudás, ezért van az, hogy habár nálunk, Magyarországon könnyű találkozni ezekkel az ismeretekkel, az átlag magyar asztrológus mégsem nyitott rá, nem kutat a témában és nem is tanít róla.

márc. 13. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen. Hát ezért döntöttem úgy hogy abbahagyom az egészet mert tényleg nincs értelme. Engem csak a pap Gábor féle tanítás érdekel. Ha még van több új ami hozzá ad az is érdekel. De ezek a praktikus hétköznapi egyszerűség untat
márc. 13. 11:05
 8/8 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

Nem értem, miért kell zavaros elmékkel és lejárt buta elméletekkel foglalkozni.

Lehet, hogy akik ilyeneknek bedőlnek, nekik sem tiszta az agyuk, világlátásuk.

[link]

"Pap Gábor (Budapest, 1939. május 7.) Magyar Örökség díjas művészettörténész, irodalomtörténész. A negacionizmust, azaz a történelmi revizionizmus áltudományos változatát műveli, vagyis nem a tényekre alapozza az álláspontját, hanem az előzetes prekoncepcióihoz igyekszik a tényeket igazítani, meghamisítva és eltorzítva a tényeket. Áltudományos, ezoterikus elméleteivel a magyarországi tudományos közösségen kívül áll, elméleteit a tudomány elutasítja."

márc. 14. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!