Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hány éves szintjén van/lehet...

Hány éves szintjén van/lehet nagy átlagban a mai emberiség?!

Figyelt kérdés
Nagyon racionális, vagy nagyon intuitív válaszok érdekelnének!

ápr. 23. 23:24
1 2 3
 11/23 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

Szerintem kicsit zavaros a kérdés (minek a szintje egyáltalán, ráadásul az öregek gyakran lefelé épülnek), de azért tettem egy próbát ezzel is.

-------------------------------

Forrás: [link]

Kérdés: Milyen fejlettségi szinten tart ma az emberiség, hány éves emberhez lehetne hasonlítani?

-------------------------

Az emberiség fejlettségi szintjének meghatározása összetett feladat, mivel számos tényezőt figyelembe kell venni, beleértve a technológiai, gazdasági, társadalmi és környezeti aspektusokat. A fejlődés mérése érdekében különböző mutatókat használunk, mint például a bruttó hazai termék (GDP), az oktatás szintje, az egészségügyi ellátás minősége és a technológiai innovációk.

Technológiai Fejlődés

A technológiai fejlődés terén az emberiség jelentős előrelépéseket tett az utóbbi évtizedekben. Az információs technológia robbanásszerű fejlődése lehetővé tette a globális kommunikációt és az adatok gyors feldolgozását. A mesterséges intelligencia (AI), a gépi tanulás és a robotika területén elért eredmények forradalmasítják az ipart és a mindennapi életet. Az AI alkalmazások már most is széleskörűen elérhetők, például az egészségügyben diagnosztikai eszközként vagy a közlekedésben önvezető autók formájában.

Gazdasági Fejlődés

Gazdasági szempontból sok ország folyamatosan növekvő GDP-vel rendelkezik, de ez nem mindenhol egyenletesen oszlik el. A fejlett országok, mint például az Egyesült Államok és Németország, magasabb GDP-t mutatnak, míg sok fejlődő ország küzd a gazdasági növekedéssel és stabilitással. A globális kereskedelem bonyolultabbá vált, és a digitalizáció új lehetőségeket teremtett a vállalkozások számára.

Társadalmi Fejlődés

A társadalmi fejlődés terén is jelentős előrelépések történtek. Az oktatás hozzáférhetősége javult világszerte; azonban még mindig vannak olyan régiók, ahol alacsony az iskolázottság szintje. Az egészségügyi ellátás minősége is változó: míg sok helyen elérhetőek modern orvosi szolgáltatások, másutt továbbra is hiányoznak alapvető egészségügyi infrastruktúrák.

Környezeti Kihívások

A környezeti problémák – mint például a klímaváltozás – komoly kihívást jelentenek az emberiség számára. A fenntartható fejlődés iránti igény egyre sürgetőbbé válik, ahogy a globális felmelegedés hatásai egyre nyilvánvalóbbá válnak. Számos ország próbálja csökkenteni szén-dioxid-kibocsátását és áttérni megújuló energiaforrásokra.

Összegzés

Összességében elmondható, hogy az emberiség fejlettségi szintje hasonlítható egy fiatal felnőtthöz – körülbelül 25-30 éves korhoz –, aki már rendelkezik bizonyos tapasztalatokkal és tudással, de még mindig számos kihívással néz szembe. Ez magában foglalja a technológiai innovációkat és gazdasági növekedést, ugyanakkor figyelembe kell venni a társadalmi egyenlőtlenségeket és környezeti problémákat is.

Az emberiség fejlettségi szintje ma körülbelül egy 25-30 éves fiatal felnőtthöz hasonlítható.

------------------

Authoritative Sources

"The Impact of Artificial Intelligence on the Future of Work." [World Economic Forum]↩

"Global Economic Outlook." [International Monetary Fund]↩

"Education and Health: The Key to Sustainable Development." [UNESCO]↩

"Climate Change and Environmental Sustainability." [United Nations Environment Programme]↩

Answer Provided by www.iAsk.ai – Ask AI.

ápr. 24. 18:22
 12/23 anonim ***** válasza:
6
ápr. 24. 21:52
 13/23 A kérdező kommentje:

8. Kizárt!

9. Lehet! Te csak mondjál egy számot! 😄

10. Ne okoskodjál! Csak mondjál egy számot!

11. Na, már csak te hiányoztál! 🥺

12. Köszi! 🙂

ápr. 24. 22:25
 14/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a privátot! Ha nem haragszol, én ezt most ide bemásolom! 😍👍

"Az a gond hogy a kor szinte semmit nem számít. Létezik olyan hogy valaki 16 évesen elérte a spirituális értelemben vett önmegvalósítást, vagyis a lehető legmagasabb tudatszintet, tudatminőséget amit ember életében elérhet. Nevezetesen felismerte a valódi énjét, önvalóját, azt hogy nem azonos a fizikai testével, így szó szerint az ego énjét véglegesen és visszafordíthatatlanul megsemmisítette. Van aki 80-90 évesen is akkora egóval rendelkezik mint egy 5 éves kisgyerek. Szóval a szellemi szint és szellemi érettség, az teljesen független a fizikai kortól, sőt még a tanulmányoktól, iskolai végzettségtől is.

Kérdésedre válaszolva, hogy az emberiség hány éves szintjén van? Összességében azt lehet mondani hogy sajnos gyerekcipőben jár az ember szellemileg, mint egy kisgyerek. Háborúzik anyagi javakért, pénzért, vagyonért illetőleg sok minden aljas dologra képes, akár a talajt, a vizet, a földet is tönkreteszik ezekért a dolgokért. Az emberiség általánosságban az utóbbi több ezer évben rengeteget fejlődött technikailag, de szellemileg nemhogy előre hanem inkább visszafelé fejlődött. Persze vannak kivételek, de ahogy mondani szokták spirituális körökben, az emberiség több mint 99%-a de lehet inkább pontosabb a 99,9%-a mélyen alszik és öntudatlanul éli le az életét. Ez sok mindent elmond hogy milyen szellemi szinten van az emberiség."

ápr. 24. 22:28
 15/23 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

14.

- Szívesen!

- Privát üzenetek bemásolása ezen a felületen is tiltott, mint máshol is általában, jogi okból. Ez a levéltitok védelméhez kapcsolódik, a küldő személy tulajdonjoga a tartalom, ami az ő beleegyezése nélkül nem osztható meg.

- Igazából a tárgyhoz tartozó dolgokban privátozni sem nagyon illik, mivel a publikus fórumok arra valók, hogy a válaszokból mások is okuljanak, vagy épp a nyert tudást később tovább adják másoknak, így a fórumos közösség épülésére válhat. (Hogy ez nem egy standard fórum, más kérdés.)

- A spirituális közhelyeket pufogtató tartalom még hagyján, ahhoz mindenkinek joga van, hogy fordítva üljön a lovon. Az emberiség globális tudásának fejlődése ugyanis nem a spirituális fantazmagóriák irányába halad (ami egy evolúciós örökség a fejekben), hanem attól pont távolodunk, ahogy lassan mindenki ráébred a fizikai valóságra. De ez több ezer éves folyamat, ámbár egyre gyorsuló.

ápr. 25. 06:51
 16/23 anonim ***** válasza:

"Privát üzenetek bemásolása ezen a felületen is tiltott, mint máshol is általában, jogi okból." Forrásmegjelölés? Ilyesmi nincs az AFSz-ben.

"Igazából a tárgyhoz tartozó dolgokban privátozni sem nagyon illik" Mint ahogy halvány lila dunszt hiányában sem illik belebeszélni mások kommunikációjába, mégis elnézzük neked, szervízmérnök. Téged így szeretünk XD

ápr. 26. 06:52
 17/23 Szervizmérnök úr ***** válasza:

16.

Megint csak piszkálódsz és személyeskedsz, offtopik módon, feleslegesen, rosszindulatból.

Az én üzenetem (15) nyilvánvalóan csak azért született, mert a kérdező tett rám egy provokatív megjegyzést (11).

Egyébként meg sem szólaltam volna (15).

Tehát már itt kezdődik az igazságérzet megsértése, amit te is elkövetsz.

Másik dolog:

- Régebben többször bemásoltam olyan privát üzeneteket, melyben a küldője engem szidalmazott, trágárkodott ellenem.

Sőt, képernyőfotót is linkeltem bizonyítékként, hogy mekkora tuskó illetővel állunk szemben.

Ezen beírásaim nem csak törlődtek hamarosan kivétel nélkül, de végül még én kaptam figyelmeztetést, hogy ilyet nem szabad csinálni.

- Van olyan másik fórum, ahol konkrétan ki van írva figyelmeztetésként is, hogy tilos.

Úgyhogy ne fárassz a hülyeségeiddel, próbálj meg esetleg kérdésekre válaszolni, nem másokat provokálni, mert unatkozol.

ápr. 26. 08:12
 18/23 anonim ***** válasza:

06:52-es vok

Köszi a válaszodat!

Én is másoltam be privát írást nyilvános hozzászólásba a gyakin, mert többek számára volt hasznos a szöveg. Még azt sem szankcionálják, ha a privit író nickjét is megadod. Ezt nem tiltja semmi, csak a trágárkodást. Legközelebb csillagozd ki a csúnya szavakat. Ennyi.

"Van olyan másik fórum, ahol konkrétan ki van írva figyelmeztetésként is, hogy tilos." Ez teljesen irreleváns, hogy más fórumokon mi az elvárt és a szankcionált. Tkp hogy merült fel ez? Pfff.

"Megint csak piszkálódsz és személyeskedsz, offtopik módon, feleslegesen, rosszindulatból." Elég vacak lehet az életminőséged, ha mindenütt a kivetítéseddel kell szembesülj, kedves szervízmérnök. Ennek ellenére fenntartom, amit mondtam: "Téged így szeretünk XD" Ki más gépelné be az AI-nak a kérdéseinket, ha te nem lennél..? Ugye.

ápr. 26. 08:19
 19/23 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

18.

Értelmezési zavarok miatt trollkodsz megint. Nyilván azért utaltam mellékesen más fórumra is, hogy alátámasszam, ez ilyen általános jogi dolog, nem én találom ki.

De te nem tudsz értelmezni ilyen átvitt összefüggéseket, mert kifordított az észjárásod, ami nem lenne gond, te bajod.

Csak másokat ne fárasztanál legalább a butaságaiddal!

Általános szabály mindenhol, hogy ne gerjessz offtopik szálakat, csak úgy unalomból, hanem igyekezz a témánál maradni!

Én sem szóltam volna, de engem provokáltak.

Hozzád viszont senki nem szólt, nem lett volna fontos szemtelenkedni, csak azért, mert értetlen vagy és ilyenekben éled ki magad, mert nincs jobb dolgod, mint feleslegesen piszkálódni, offolni.

ápr. 26. 08:39
 20/23 anonim ***** válasza:

Hát ezt jól megkaptam. Szegény én XD

Azért nem tudsz konkrétumokban gondolkodni, és azért használsz fars érveket, mert mindenképp igazad kell legyen? Mikor tévedtél utoljára? (Továbbra is teljesen irreleváns más fórumok szabályzata, akkor is, ha 10 másikéval állsz elő.)

"Nemzetközi szócsalád a latin provocare, provocatum (‘felszólít, kihív, felingerel’) nyomán, a pro- (‘elő’) és vocare (‘hív, szólít’) elemekből; utóbbi forrása a vox, vocis (‘hang’)." Csak azt lehet előhívni belőled, ami benned van, tudtad-e, szervízmérnök? Te imádod ezt a fajta figyelmet, amit itt az Ezo. kat.-ban kapsz. Azért nyilvánulsz meg, hogy figyeljenek rád. A magány okozza? Vagy a haszontalanság-érzet? Az értelmes élet hiánya? Kíváncsi vagyok.

ápr. 26. 08:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!