Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Milyen babonákat ismertek,...

Milyen babonákat ismertek, amik útkereszteződéssel kapcsolatosak?

Figyelt kérdés
Nem vagyok babonás,csak érdekelnek a régi hiedelmek. Komoly válaszokat kérek. Ne vicceljétek el. Köszönöm!
2015. febr. 1. 22:14
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

1es!

nem arra vagyunk itt kíváncsiak, hogy mit láttál egy sorozatban(ODAÁT)

2015. febr. 2. 13:04
 12/14 anonim ***** válasza:

Pedig igazam van!

Első voltam! :)

2015. febr. 2. 16:30
 13/14 A kérdező kommentje:
Én az itteni öregektől vidéken azt a babonát hallottam,hogy ha 7 útkereszteződésen haladunk át,és a 7 ik útkereszteződésen éjfél után haladunk át,akkor érdekes dolgot "lát" az ember,és nem bír kitalálni arról a környékről,míg a kakas meg nem szólal hajnalban. Itt pár időseb emberrel beszéltem,akik ezt megcsinálták,és valóban eltévedtek,hiába ismerték a környéket. Egyszerűen mindig ugyan oda jutottak vissza,abba az útkereszteződésbe,ahonnan próbáltak haza jutni. Csak hajnalban sikerült onnan haza találniuk. Ez számomra igen érdekes,mert egymástól független,és szavahihető emberek mondták el nekem.Azt is tudom hogy a kereszteződésnél,ahol az eltévedések történtek,állt egy nagy feszület is. Nem vayok babonás,de kíváncsi voltam máshol is hallottak e már ilyenekről. Tavasszal szervezek egy csoportot akikkel éjjel végig lehet járni itt azt a 7 útkereszteződést,úgy hogy a hetedikbe éjfél után érünk be. :) kíváncsi vagyok,hogy mi is látjuk azt amit az elődeink láttak. :) illetve eltévedünk e mi is. van 2 gps-es telefonom,úgyhogy jó poén lesz. :) ne nézzetek bolondnak,csak kíváncsi vagyok :D
2015. febr. 3. 10:54
 14/14 eva000 válasza:
Ez érdekes..én is vidéki vagyok (Dunakanyar), de ezt még nem hallottam. Ha melegebb lesz, kipróbálom valamelyik éjszaka. Legalább megtudom, hogy van-e egyáltalán 7 útkereszteződés a faluban. Mondjuk itt nehéz eltévedni :)
2015. febr. 4. 00:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!