Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » 9karátos aranygyűrű meddig...

9karátos aranygyűrű meddig bírja, könnyen lehet állítani a méretén?

Figyelt kérdés

Párommal most készülünk jegygyűrűt venni...

a másik lehetőség a 9 karátos aranygyűrű, ami szintén olcsóbb... de gondolom nem olyan tartós, mint a magasabb karátosak... szerintetek?

gondolkodunk nemesacélban is, mert szép, tartós és nem utolsó sorban olcsó :) (az aranyhoz viszonyítva) .... viszont nem tudom, h lehet-e alkalomadtán mondjuk tágítani vagy szűkíteni... főleg az enyémnél lenne rá szükség, mert hát hol 10kg le, hol meg föl :/ :)

nem ilyen 2500/db-os gagyi lenne, hanem minőségi, de azért mégsem 100ezer.. (pl tungsten)

van tapasztalatotok? előre is köszi!

2011. dec. 10. 06:20
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A 9 karátos gyűrű nem kopik olyan hamar,mint a 14 vagy több karátos. Tapasztalatból mondom. Van olyan gyűrűm,ami 8 karátos,és már 30 éve nem vékonyodott el. A 14 karátosok mind elkoptak.

A nemesaacélt nem tudom. De az ékszerboltban biztos adnak neked róla tájékoztatást.

2011. dec. 10. 07:25
 2/4 anonim ***** válasza:

a 9 karátos arany nem kevésbé tartós

az aranyat általában ötvözik más fémmel, tehát a szilárdsága miatt nem kell aggódnod, a 24 karátos tiszta arany sokkal puhább, az sokkal jobban kopna - ezért sem készítenek belőle mindennapos viselésre szánt ékszereket

tehát nyugodtan megveheted a 9 karátos gyűrűt is, ha tetszik

2011. dec. 10. 07:28
 3/4 anonim ***** válasza:

a 24 karátos jobban kopik

anyámnak van 9 és 24 karátos is,utóbbi egyszer már eltört

(4 hónap különbséggel kapta,nagyjából ugyanolyanok,kivéve a 9 karátos tetején a kő)

2011. dec. 10. 09:57
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! :) sokat segített!
2011. dec. 14. 05:26

Kapcsolódó kérdések:

Mennyit érhet ez az aranygyűrű? (kép)

Találtam itthon, sose hordtam, el is felejtettem, hogy van... vajon mennyit ér? Nem akarom eladni,csak érdekel:) És milyen fajták a kövek benne ránézésre? És tudom egy képről nehéz eldönteni az értékét, de kb... 10ezer? 20ezer?

Az NBA-ben a bajnoki aranygyűrű mi?

Egy ujjra való gyűrű vagy egy kosárgyűrű?

Mennyibe kerülhet egy aranygyűrű, ha úgy csináltatom magamnak?

Láttam egy gyönyörű gyűrűt, de sajnos bizsu volt, szeretném megcsináltatni aranyból. Tudom, hogy sok mindentől függ az ár, de kb mennyi lehet? Vékony gyűrű, és sok kicsi kő van benne.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!