Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Tényleg egészségesebb volt a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg egészségesebb volt a társadalom, amíg nagyobb nyomás volt az elköteleződésre?

Figyelt kérdés

Tulajdonképpen akárhogy is nézzük a társkeresés egyfajta "húspiac", ahol nyilvánvaló különbségek vannak az emberek közt fizikai vonzalom, intelligencia, anyagi javak, stb tekintetében. Ezen tényezők adják meg hogy ki mennyire lesz majd sikeres és persze mondják sokan, hogy nem mindenkinek ugyanaz tetszik, de azért mégis az a tapasztalat, hogy minden társadalomban egyesek nagyon népszerűek, másokon meg legtöbben átnéznek.

Ez persze eredményez egy erős szelekciót abban a tekintetben, hogy kinek mennyi lehetőség adódik és régen a társadalomban volt egy olyan konszenzus, hogy a nők felső 10 százaléka válasszon a férfiak felső 10 százalékából, a következő 10 az utánuk jövő 10-ből és így tovább. Ez pedig elméletileg azt eredményezte, hogy mindenki talált párt. Gyakorlatban ez persze sosem volt így, mindig voltak egyedülállók és olyanok is, akik több emberrel is kapcsolatba kerültek, de a nagy átlag szintjén működött a "suba subával, guba gubával". Ennek viszont az volt az alapja, hogy muszáj volt elköteleződni és kitartani a döntés mellett.

Ma meg ugye az van, hogy mindenki csak a felső 20 százalékból akar társat (főleg a nőkre jellemző ez) és nincs is már társadalmi kontroll, mert sok össze-vissza kapcsolat is teljesen elfogadottá vált, a szándékok nem mindig világosak és hosszútávon sokan sérülnek emiatt. Vagy azért mert nem találnak párt, vagy azért mert találnak, de úgy érzik csak kihasználják őket, vagy azért mert addig válogatnak, hogy már nem is tudnak egészségesen kötődni. Szóval vannak ebből problémák társadalmi szinten, ugyanakkor nyilván előnyök is, de azok úgy tűnnek nekem első blikkre, hogy inkább rövidtávúak. Aztán persze akinek nagyon jól mennek a laza kapcsolatok, annak biztos nagyon jó, de össztársadalmi szinten?jan. 13. 15:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
71%
Ez hanyadik kérdésed a mai nap? Péntek 13 ugye?
jan. 13. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
70%
Kérdező kezeltesd magad, de komolyan.
jan. 13. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
91%
Egyetértek 3-al. Ti vagytok azok akik a nőket mocskoljátok ha nem topmodell kvalitásúak és nem szinte kiskorúak. Nagyon szuper, örülünk neki, hogy a fajtátok egyedül van!!
jan. 13. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
12%
Nő írta ki szerintem.
jan. 13. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
91%
Nem lehet valami egészségesebb ami kényszerű.
jan. 13. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
35%

Másképp volt beteg. Akkoriban a vallásnak sokkal nagyobb szerepe volt és emiatt az ál-erkölcsnek. Sokkal erősebb volt az "egymilliárd légy nem tévedhet" mentalitás. És a gyereknek is sokszor az volt a célja, hogy legyen

- ágyútöltelék.

- utánpótlás a munkaerőpiacon.

- nyugdíjalap.


Illetve a "ha már nekünk lefőtt a kávé, akkor majd rajta keresztül önmegvalósítunk" a tipikus "Orvos leszel vagy ügyvéd vagy mérnök, ha beledöglünk is apáddal, nem végezheted úgy, mint mi, 6 elemivel, nézd csak meg milyen nyomorúságos is a mi életünk, neked jobb jövőt akarunk!"


Ezek üdvözítő, hogy egyre jobban kezdenek kikopni.


Az viszont nem, hogy átestünk a ló másik oldalára és most már mindenki különleges hópihe és mindenhez IS joga van.


Az szintén, hogy fetisizáljuk az exogámiát, a külföldieket, az antirasszizmus köntösébe bújtatva gőzerővel promózzuk a "mixed race" párokat és gyerekeket és hogy a férfitöbbet élét elvegyük népszerűsítjük a genderes dolgokat, valójában az egész biológiai nem is csak egy társadalmi konstrukció meg mivel különvált a szaporodástól a szex és csak az élvezetről szól, miért is ne művelhetnék azonosneműek?


Ezek pedig mind-mind rombolják a társadalmat és ahogy Elon Musk fogalmazta meg nagyon szépen, hiába áll ő középen, ha a baloldal annyira eltolódott, hogy aki korábban középen állt az most már szélsőjobbosnak számít.


"ahol nyilvánvaló különbségek vannak az emberek közt fizikai vonzalom, intelligencia, anyagi javak, stb tekintetében. "


Ezzel normális, tisztességes vagy legalább tisztességre TÖREKVŐ versenyben nem is lenne probléma, elfogadható lenne, hiszen ha mindenki mélyen magába néz, mindenkinek a szép tetszik. Még ha el is térnek az ízlések, azért annyira nem, amennyire sokan bele akarják látni.


Ahogy a pénz se számít, de jó ha van és még jobb, ha több van.


A probléma azzal van, hogy a fókuszpont áthelyeződött a végeredményre, a látszatra, a külsőségekre. Egyre több ember van, akinek


1. Nem is a pénz, mint vagyon és biztonság számít, hanem a látszat, hogy kifelé azt lássák, hogy van mit a tejbe aprítani még ha ezzel már az ELLENKEZŐ oldalon is áll. Azaz szegény, mint a templom egere, a nettó vagyona negatív tartományban van és addig nem darálja be a mókuskerék, amíg tudja hajtani vagy az állam kisegíti őt moratóriummal, aztán mivel olyan sok ember van és annyira el van idegenedve egymástól a társadalom, senkinek fel se tűnik, hogy az egyik szomszédja vidékre költözött vissza, a másik öngyilkos lett, a harmadiknak leverte a veséjét egy uzsorás a negyedik meg él, csak letörölte magát a közösségi oldalakról, mert nem akarja reklámozni, hogy a pálmafás tengerpart után most gyártósoron nyomja három műszakban.


A másik oldalon pedig, ahol a kis kopott ruházatú csinovnyik szomszédodnak tavaly még 25 milliója volt a saját tulajdonú lakása melett (amiből még van kettő, amit kiad, de egyiknek sem látod a tulajdoni lapját) ma meg már van 50, továbbra sem részegíti meg a pénz és nem fog begördülni egy M5-össel csak, hogy felvágjon, ugyanúgy jár villamossal, ahogy eddig. És mivel nem aktív a közösségi médiában, nem érez kényszert, hogy kiplakátolja a világnak, hogy ő hol nyaralt. Fel se tűnik, hogy két hétig nem láttad, egyébként is havonta találkozol vele egyszer-egyszer.


A kontraszt egyirányú. A sikerek pedig reflektorfényben vannak, a kudarcokat besöprik a szőnyeg alá, nem beszélnek róla.


2. A külső már túlságosan túlment azon, hogy egészséges az emberegyed, nincsenek neki krónikus betegségei, genetikai defektjei, allergiái, mentális problémái. Sőt, utóbbi egyenesen divat és üdvözítő is lett sok esetben, hiszen kívülről nem látszik. Illetve mit számít egy cukorbetegség, ha úgy néz ki a csaj, mint Margot Robbie és mit számít egy Crohn betegség, ha a csávó kiköpött Henry Cavill? Ezek nem látszanak instán, de a külső az igen. Ezeket a barátok közül is csak azok tudják, akiknek elárulják. Mint a tenyésztett fajtatiszta kutyafajtáknál, ahol genetikai hulladék a 90%, de törzskönyvezett, versenyeket nyernek vele és több százezerért adják-veszik.


3. Végül ez az egész nemi szerep meg gender dolog is elment egy olyan irányba, amire még mindig az az örökérvényű irónikus hasonlat a legjobb, hogy "Hívjatok Lorettának, jogom van szülni attól, hogy nincs méhem!"


Először volt az ősközösségekben az, hogy mindenki szexelt mindenkivel és utána amikor civilizációt kezdtek el építeni kezdődött az el, hogy a nőket szexuálisan a férfiakat pedig fizikálisan korlátozták.


Mert az a társadalom is működésképtelen, ahol a sokkal nagyobb fizikai erővel rendelkező férfi kénye-kedve szerint erőszakolhat és ejthet teherbe nőket, akiket megkíván.


De az is, ahol a sokkal nagyobb szexuális hatalommal rendelkező nő kínálhatja magát a csoport hímjeinek.


Nem véletlenül alakult ez így, ahogy.


Én férfiként örülnék annak, ha szexpartnert is olyan könnyű lenne találni, minthogy mondjuk kiírom azt, hogy valakinek lenne-e kedve edzőterembe, túrázni menni vagy jön-e valaki erre vagy arra a koncertre.


De ez az életben a nők biológiája miatt nem így működik. Akkor sem, ha a transzikhoz hasonlóan gyártják egyre jobban azokat a nőket, akik bizonyos életszakaszban ebbe belemennek, majd utólag megbánják, de akkor már késő.


És ennek így sose lesz vége.


Hiszen ugyanaz a helyzet, mint mikor menzán egyenlő mennyiségű ételt osztasz. És hirtelen kivételezni kezdesz. És akkor bepöccen a többség, aki kimarad a jóból. És végül mindenki kapzsivá válik és ő is többet akar, ha a másik is többet kapott.


Régen tehát a társadalom mindkét oldalról korlátozta az embereket és ez a civilizáció és a közösség szempontjából jó volt. A férfinek is be kellett érnie az átlagnővel, nem volt neki se kiélős korszak, a prostituált teljesen más megítélésű volt és jóval kevsebb.


A nőnek meg szintén mivel egy esélyes volt a dolog, sokkal inkább a hosszútávú szempontokat kellett figyelembe vennie, ezért is volt az, hogy "a férfi egy fokkal legyen szebb az ördögnél" meg az, hogy "suba a subával, guba a gubával" és a parasztlány nem földesúrra vágyott és így a földesúr lánya sem maradt szingli, akinek be kellett volna érnie a szintén szinglin maradt paraszttal, mert a parasztlányt elvitte a másik földesúr fia.


Vagy amikor hülyének nézik az inceleket, akik a harmadik világból szeretnének nőt, közben meg nem számolja senki, hogy mennyi külföldi férfi vitt el magyar nőt. Akár nyugat-európai, akihez ki is költöztek, családot is alapítottak, akár feka vagy arab, aki gyereket csinált, aztán ott maradt a nő egyedül a pulyával.


Ezeket ki kéne egyensúlyozni. De mégsincs ugyanannyi külföldi nő. És az is kényszer lenne, mert igazán hosszútávon azzal jó, akivel azonos az anyanyelv. De ha az nem jut, akkor már más megoldás nem sok van.

jan. 13. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
82%
De az azonos léleknyelv a legfontosabb utolsó.
jan. 13. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
88%
Egyaltalan nem volt regen egeszsegesebb a tarsadalom. Csaladon beluli eroszak altalanos volt, a gyerekkel nem.sokat torodtek. Regen sem dolgoztak tobbet az emberek a kapcsolatukon, ritkan eltek szepen, harmoniaban. Sokszor csak a megszokas es az anyagi kenyszer tartotta oket ossze, de idegenkent eltek egymas mellett. A regi rendszer atalakuloban van, most is sok problema van a kapcsolatokkal, de nem hinnem, hogy volt olyan korszak, amikor ne lett volna ugyanennyire problemas, vagy meg rosszabb. Maximum nem illett beszelni rola.
jan. 13. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
78%
Egészségesebbnek nem mondanám, de egy magad fajta nárcinak biztos lett volna párja régen. Ma nincs, mert tényleg nem tolerálják már az emberek, ha a másik abuzív, akkor inkább egyedül, vagy keresnek mást :)
jan. 13. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
26%
#10-es ezt nekem irtad, hogy narci vagyok? Miert is? #9-es voltam.
jan. 13. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!