Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szerintetek ez korrekt kérés/f...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek ez korrekt kérés/feltétel az anya részéről?

Figyelt kérdés

A párom és a felesége kapcsolata elég régen megromlott, 3 közös gyermekük van. Amíg én képbe nem kerültem, addig nem volt gond az együttélés, miattam viszont változtatniuk kellett az egészen. Most egy átmeneti fázis van. Ez a feszült időszak senkinek sem tesz jót.

A gyerekek anyja felvetette, hogy ha otthagyja neki a párom a lakást, akkor mindent aláír, a válást, a vagyonmegosztást és a gyermekelhelyezéssel sem fog problémázni, nem gördít elé akadályt.

A párom szerint elfogadható feltétel én viszont félek, hogy nem fog ez olyan egyszerűen menni és később a bíróság beleköthet ebbe.

tegnapelőtt 06:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Szerintem nem korrekt, tulajdonképpen a saját gyerekei feneke alól venné ki a lakhatást. Még ha el is fogadom, hogy egy anya lemond a gyerekeiről (nehéz, de hagyján), az, hogy direkt ki is semmizze őket, az már számomra felfoghatatlan kategória. Mert nyilvánvaló, hogy ő azt szeretné, hogy a lehető legkevesebb veszteséggel szabaduljon a jelenlegi életéből- a gyerekek mennek, így a velük járó felelősség és problémák is, de a lakás meg a bevétel a lakáskiadásból marad. Neki ez win-win.

Azt amúgy csak zárójelesen jegyzem meg, hogy a párod hiába írná alá, hogy a lakás fejében nem fizet gyerektartást, mert ha nála lesznek hivatalosan elhelyezve a gyerekek, akkor anyukának kell fizetnie neki, függetlenül attól, hogy ki hol lakik, kié a lakás és kié nem. Azt meg szerintem hülye lenne a párod bevállalni, hogy a lakást is odaadja és a gyerektartásról is lemond. Ezzel kapcsolatban valóban jogos a kérdés, mert nem vagyok róla meggyőződve, hogy ennek van legális módja, közös megegyezés ide vagy oda. Max olyan sumákság, hogy valamit megállapítanak, amit nem fognak betartani, de aztán ugye bárki bármikor mehet a bíróságra, hogy bemártsa a másikat.

Ugyanakkor az én vagy a bármelyik itteni válaszoló, de még a te véleményed sem lényeges, mert nincs helye egyikünknek sem beleszólni. Ha a te párod szerint korrekt és bele akar menni, akkor úgy is belemegy, mert így egyszerűbb. Más kérdés, hogy a gyerekek mennyire járnának ezzel jól, meg ti, mint új közös nagy család.

tegnapelőtt 10:51
 12/18 anonim ***** válasza:
64%

Ó, szerintem itt te vagy a legjobban átverve. Még se válás, se gyermekelhelyezési per nem volt, a vagyonmegosztás pedig évig tud húzódni, és irgalmatlanul drága.

Persze kellett neked belemászni egy házasságba, ha megromlott, ha nem. De attól még ugyanúgy megcsalás, te meg majd rájössz.

3 gyerek mellett megromlott a kapcsolatuk. Te se véletlenül vagy egyedül. Szerinted, ha 6 gyereket akaratuk ellenére összezártok, mennyire lesz békés a családi élet?

A pasid azért akar mindent otthagyni a nőnek, mert ellenkező esetben sohanapján lesznek elválasztva. De ne vegyél mérget, hogy a gyerekek nála maradnak. Inkább úgy mondanám, hogy a gyerekeknek joguk van a házban maradni, és az a szülő kapja a lakhatási jogot, aki őket gondozza. Az eddigi ki volt? Gondolom, hogy nem a hűtlen férj, aki ráért szeretőzni.

A hűtlen férj nagyon zsíros gyerektartást fog fizetni.

Te meg majd eltartod, amíg nálad lakik. Láthatás alatt még szétszedik a lakást meg verik a gyerekeid, mert anyuka erre bátorítja őket. :)

De szép is lesz!

tegnapelőtt 10:55
 13/18 anonim ***** válasza:

#12 te olvastad, hogy az anyuka már beköltöztette az új kaniját a gyerekeivel közös otthonukba, és kipaterolta őket a "nappaliba", hogy a 3 gyerek és apuka nyomorogjanak inkább 1 szobában? Szerintem nem kell annyira védeni azt a nőt.

Egyébként igazad van, 6 gyerekkel nem lesz egyszerű, de gondolom csak belegondoltak, hogy fog ez működni.

tegnapelőtt 11:09
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Volt már ez a sztori szerintem. Lehet nem pont ez a konkrét probléma, de a szereplőkre emlékszem. Az egész konfliktus alapja, hogy a pasi egyik (vagy több is, már nem emlékszem) gyereke nagyon súlyosan beteg, az anya már nem bírja, de az apa nem hajlandó otthonba adni, ezért romlott meg a kapcsolat. Sőt ha jól emlékszem a kérdező gyerekei közt is van sni-s.

Ha valakinek megvan a korábbi kérdés, az belinkelhetné.

tegnapelőtt 11:09
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Marha nagy hülye lenne a párod, ha a saját örökségéről lemondana, plusz csupasz seggre bevállalná a 3 gyereket is.
tegnapelőtt 11:20
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne adja oda a pasid a nőnek a lakást, nagyon rosszul fogtok így járni, főleg amire most meg nem gondoltok, hogy a ti viszonyotok is megromolhat egyszer, a pasi meg ott lesz 3 gyerekkel az utcán, vagy a nyakadon maradanak mindanjyian. Qrva nagy deal.
tegnapelőtt 11:26
 17/18 anonim ***** válasza:

Mégis mi lenne a párod számára előnyös ebben a megállapodásban, amiben édesanya volna olyan nagylelkű, hogy megtartaná a párod által örökölt lakást és odaadná az apjuknak a 3 gyereket?

Ez milyen megállapodás? És mire fel? Párod ebbe miért akar belemenni...?

tegnapelőtt 15:06
 18/18 anonim ***** válasza:
14: igazad van, es tobb ilyen kerdes is volt, mindig mashogy megfogalmazva. Linkelni sajnos nem tudok.
tegnapelőtt 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!