Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha nem fizetem a gyerektartást váláskor, akkor behajtják?
Sok kommentben látom hogy nem fizetik a gyerektartást az "apák". Ezt ilyenkor behajtják jogi úton?
Mi a menete ha mondjuk nem tudunk megegyezni a volt feleségemmel és van 3 gyerek?
Nem én vagyok ebbe a cipőben egyébként, csak bele gondoltam a dolgokba, hogy milyen apának nevezett emberek vannak.

Megbeszéled a munkaadóddal kp ben kapj fizut és keveset a kártyára.
Ne engedj a női terrolnak.

Ha meg tudsz egyezni a feleségeddel váláskor, ha nem a bíróság akkor is meg fogja állapítani a gyerektartás összegét.
Ha nem fizeted akkor ahogy a #3-as is írta azzal, hogy a gyerektartás összege közvetlenül végrehajtható! Azaz kereset a bíróságnak, ott meg pikk-pakk jön a döntés és küldik a NAV-hoz végrehajtásra. Inkasszó, fizuból letiltás, vagy éppen ingatlanok, ingóságok árverése. Ha direkt vonja el valaki a fedezetet akkor meg szabadságvesztés.
#5 ha a végrehajtói kereset beérkezik a munkáltatóhoz akkor az köteles levonni a fizetésből akkor is ha kp-ben fizet. Ha nem teszi, akkor a munkáltatóra száll át a kötelezettség.

8-as: anyuka egy rißanc aki félrekúrt az összes szomszéddal. A gyerek(ek)et neki ítélik mégis, pedig apuka szerette volna felnevelni őket és "rá/rájuk költeni a jövedelmét", a bíróság nem engedi, mert milyen dolog már hogy nem apuka a hibás...
Apuka nem hagyná "éhenhalni" a gyerekét/gyerekeit, de pénzt nem akar a bulizó, iszákos, leszarom típusú volt nejének adni, mert nem arra lenne elköltve amire szánná...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!