Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mivel lehet ízesíteni/fűszerez...

Mivel lehet ízesíteni/fűszerezni egy 7 hónapos baba ételét?

Figyelt kérdés
A zöldségpürék, főzelékek, amiket csinálok neki annyira ízetlenek, hogy neki sem tetszenek. Sózni, cukrozni nem nagyon merem. Így viszont jobban tetszik neki a bébiétel, amiben biztos van valami ízesítő.
2008. nov. 14. 13:42
 1/5 anonim ***** válasza:
66%

Pici sót már tehetsz bele.

Ízesítheted a főziket hagymával,kevés zöldségtöldekkel.

Turmixolj neki levesben főtt zöldségeket,de addig amíg neki ki nem veszed,nem ízesítsd túl a levest.

Én 7 hósan már nem mindent vízben főztem neki,hanem kevés vajban tettem fel,és ízesítettem.

Keress rá a googl-ban,találsz egy csomó jó recit.


Jó főzöcskézést.

2008. nov. 14. 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a jó tanácsot. Lehet, hogy akkor már a húsleves leveszöldségével is megpróbálkozom lassan.
2008. nov. 14. 14:23
 3/5 anonim ***** válasza:
73%

szia

lassan majd kezdheted a következőket-hagyma-foghagyma,kömény,babér,kapor

nekem ezeket mondta a védőnő

2008. nov. 14. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

A bébiételek nagy részében cukor van, olvasd el az összetevőit. Amúgy a babának nincs szüksége fűszerekre és ízesítésre, nekünk is csak azért, mert teljesen tönkretettük már az ízérzékelésünket, pont az agyonfűszerezéssel.


Néhány évvel ezelőtt nagyon beteg lettem, és szó szerint minden fűszerről, és az ételek nagy részéről is le kellett mondanom nagyjából egy évre. Majdhogynem csak zöldségeket ehettem. Az első hónap pokoli volt, aztán olyan ízeket kezdtem érezni, amiket azelőtt soha. Soha nem volt olyan jó íze a gyümölcsöknek és zöldségeknek, kifinomult ez az érzékem. Én például azóta nem is nagyon használok sót, mert mindent sósnak érzek.


A babáknak ez az érzékelése még megvan, csak később tesszük nekik tönkre. Szerintem ne erőltesd, nem azért nem kell neki. Sajnos ki kell tapasztalni miket esznek meg. Pláne ha az édesített bébiételekkel kezdted.


Nálunk a nyers alma egyáltalán nem csúszott, csak párolva, viszont azt bármihez adhatom édesítőnek akár főzelékhez is. Illetve én Holle féle rizskrémet teszek szinte mindenhez, annak elég kellemes íze van, az én fiam nagyon szereti.

2008. nov. 14. 20:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi az ötleteket!
2008. nov. 18. 08:55

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!