7 hónapos baba ehet azt amit mi?
7 hónapos és 7 napos a kisfiam.
Ehet azt amit mi?Már főzelékekre levesekre gondoltam.
A rántás miatt kérdezem.Ti mikor adtatok azt a babátoknak,amit a család evett?

Rántást már ehet, feltéve, hogy bevezetted nála a glutént már. Azért ne rögtön rántással kezdd. :)
Bizonyos főzelékeket, gyümölcsszószokat én habarással csinálom (natúr joghurt + liszt), 7 hónapos kortól már azt is lehet.
Aztán pl. szoktam csinálni rakott zöldségeket tepsiben vagy kerámia tálban, azt is szoktam neki adni (brokkoli, cukkini, répa, karfiol, csirkemell kockákkal, ízesített, zöldfűszeres natúr joghurttal leöntve), ilyesmiket simán.
Persze mindent módjával, ésszel, ne legyen túl zsíros, túl sós, túl fűszeres, és persze csípős kizárva.

nem. azt ehet amit már megkóstoltattál vele (ugye 4-5 nap egy új íz bevezetése.) rántást ehet ha oliva olajból csinálod és csak egy ici pici lisztet raksz az ételébe. még fűszereket se ehet (kivétel: kapor, só, petrezselyem)
elkezdheted együtt főzni a ti ételeitekkel, de a vége felé szedd külön, az övét babásra csináld a tieteket meg akkor ízesítsd, rántsd vagy habard.
a babák gyomra 1 éves korukra lesz érett arra amit mi eszünk

nem, a 2. nem igen óvatos anyuka, 4 hónapos korában kezdtem a hozzátáplálást mert nem volt elég tejem.
az, hogy nem kockáztatom meg, hogy a babám allergiás legyen nem óvatosság hanem józan ész, esetleg gondos anya...

nagyjából 1 éves korától
7 hósan naponta 1x evett gyümölcsöt, a többi anyatej volt
sűríteni krumplival

előző
magunknak is inkább habarok, nem rántok (felesleges zsiradék) vagy krumplival sűrítek

9 hónapos a kisfiam, de még nem eszi azt, amit mi. Sok anyuka szerint szigorú vagyok az étkeztetéssel kapcsolatban, de én inkább kivárom az 1 évet, mikorra már elég érett lesz a szervezete a hétköznapi ételekhez.
Szerintem egy 7 hónapos baba, ha már bevezetted a glutént kaphat rántással készült ételeket, csak a végén fűszerezd, előtte pedig vedd ki belőle az ő részét. Végülis, amit már bevezettél neki azt kaphatja a Tiétekből, de lehetőleg nagyon pici sóval vagy só nélkül, hogy ne terhelje a veséjét és habart ételekkel még várj, savanyított tejterméket sem ajánlanak 8, de inkább 9 hónapos kor előtt.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!