Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kaptam egy doboz sinlacot!...

Kaptam egy doboz sinlacot! Mit és hogyan készithetek vele? Részletesen irjátok le légyszíves!

Figyelt kérdés
2010. szept. 14. 12:50
 1/5 anonim ***** válasza:
adhatod magában mintha tejpépet csinálnál. dúsíthatsz, sűríthetsz vele gyümölcsöt, főzelékeket.
2010. szept. 14. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
2010. szept. 14. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Remélem, elég részletes:


Sinlac receptek



4-6 hónapos kortól:


Sinlac alap-pép (tej-, tojás-, szója- és gluténmentes)


1 adag kb. 220 g


Hozzávalók:


70 g Sinlac por

10 g napraforgóolaj

200ml felforralt, lehűtött víz

Zöldségek (burgonya, karalábé, karfiol, kelkáposzta, brokkoli, zöldborsó, cukkini, tök)

Gyümölcsök (alma, körte, őszi-, sárgabarack, banán, – a baba életkorának megfelelően)

Elkészítés: A Sinlac port a vízzel csomómentesen elkeverjük, az olajat hozzáadjuk, ízlés szerint zöldséget, gyümölcsöt vagy cukor nélküli gyümölcslevet keverünk hozzá)



Banános gyümölcspüré (tej-, tojás-, szója- és gluténmentes)


2 adag, 1 adag kb. 150 g



Hozzávalók:


200 g héjától megtisztított banán

5 ek. Sinlac por

2 ek. Alma- vagy körtesűrítmény, esetleg lekvár

Elkészítés: A banánt összeturmixoljuk, a Sinlac port csomómentesen hozzákeverjük, az alma- vagy körtesűrítménnyel, vagy lekvárral keverjük össze.



Barackhab (tej-, tojás-, szója- és gluténmentes)


1 adag 150 ml



Hozzávalók:


100 g őszibarack vagy nektarin

20 g Sinlac por

50 ml felforralt, vagy lehűtött víz

Elkészítés: A friss vagy mélyhűtött barackot lereszeljük, a Sinlac port csomómentesre keverjük, a felforralt, visszahűtött vízzel. Az alappépet és a barackvelőt alaposan elkeverjük, kissé felhabosítjuk.



Gyümölcs ízű pép



Hozzávalók:


35 g Sinlac por

100 g gyümölcspüré

100 ml forralt, lehűtött víz

Elkészítés: A Sinlac port csomómentesre keverjük a víz 2/3-ad részével, majd a gyümölcspürét hozzákeverjük. A baba igényeinek megfelelő sűrűség eléréséhez a maradék vízzel hígítjuk.



Almafőzelék (tej-, tojás-, szója- és gluténmentes)


1 adag 160 ml


Hozzávalók:


100 g savanykás alma

30 g Sinlac por

10 g kukoricacsíra olaj

Elkészítés: Az almát vékony szeletekre vágjuk és kevés vízben, fedő alatt forrástól számítva 5 percig pároljuk. Az almaszeleteket pépesítjük, majd a Sinlac porral összekeverjük, ha szükséges kevés cukorral édesíthetjük, és az alma főzőlevével hígíthatjuk. A csecsemő korának megfelelően csirke, vagy pulykahússal dúsíthatjuk a főzeléket.



Brokkoli püré (tej-, tojás-, szója- és gluténmentes)


1 adag 200 ml



Hozzávalók:


120 g friss brokkoli

40 g Sinlac por

10 g növényi olaj

60 ml felforralt, lehűtött víz

Elkészítés: A friss brokkolit apró rózsákra szedjük, kevés vízben megfőzzük, csipet sóval ízesíthetjük. A felpuhított brokkolit merülő mixerrel pépesíthetjük. 60 ml felforralt, lehűtött vízzel Sinlac pépet készítünk, és a zöldségkrémhez keverjük, ha szükséges, forralt vízzel hígítjuk. Tálalás előtt hozzákeverjük az olajat. A csecsemő korának megfelelően csirke, vagy pulykahússal dúsíthatjuk a főzeléket.



Sütemények 12 hónapos kortól:


Burgonyás korong (tej-, tojás-, szója- és gluténmentes)


1 adag kb. 220 g



Hozzávalók:


250g Sinlac por

200g burgonya

150g tejmentes margarin

Elkészítés: A margarint a Sinlac porral elmorzsoljuk, sóval ízesítjük, a megtört főtt burgonyával összegyúrjuk. Fél cm vastagságúra nyújtjuk, és kétszer, háromszor meghajtjuk. Utoljára 1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd kis korongokat szaggatunk belőle. A tetejüket olvasztott margarinnal megkenjük. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.



Sinlac borzaska (tej-, tojás-, szója- és gluténmentes)


1 adag kb. 220 g



Hozzávalók:


60g Sinlac por

150g alma

60g rizsliszt

15g cukor

forralt, lehűtött víz

kevés só

fahéj

növényi olaj a sütéshez


Elkészítés: Az almát durva reszelőn lereszeljük, majd a többi összetevővel összegyúrjuk. A tésztaalapból vízzel palacsintasűrűségű tésztát keverünk, amiből felmelegített, enyhén olajozott sütőedénybe kis halmokat kanalazunk. A borzaskákat ellapítjuk, és mindkét oldalukat pirosra sütjük. Magukban, vagy gyümölcsvelővel tálaljuk.



Omlós tésztácskák (tej-, tojás-, szójamentes)


1 adag 50 g



Hozzávalók:


200g rizsliszt

50g Sinlac por

125g tejmentes margarin

2 ek. gyümölcs sűrítmény


Elkészítés: Az összetevőkből linzerhez hasonló tésztát készítünk, amit fél órára hűtőbe teszünk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 0,5 cm vastagságúra és ízlés szerint formákat szaggatunk belőle. A tetejüket villával megszurkáljuk és előmelegített 180°C-os sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Kihűlve tálaljuk.



Almás rizsfelfújt (tej-, tojás-, szója- és gluténmentes)


3 adag, 1 adag kb. 200 g


Hozzávalók:


100 g rizs

150 g édes alma

300 ml felforralt, lehűtött víz

1 ek. kukoricacsíra-olaj

2 ek. Sinlac por

1 kk. almasűrítmény

csipetnyi jódozott só, kakaópor

Elkészítés: A rizst megmossuk, majd olajba forgatjuk, a sós vizet felforraljuk, a rizst beletesszük és forrásig hevítjük. Lassú tűzön 30 percig pároljuk. Az almát meghámozzuk, magját eltávolítjuk, majd a sűrítménnyel darabosra mixeljük. A Sinlac port vízzel péppé keverjük. A rizst kis tűzálló tálba tesszük, rá az almát és erre pedig a Sinlac pépet rétegezzük.


Előmelegített sütőben, 180 C-on a középső rácson kb.20 percig sütjük. Kakaóporral megszórjuk. Almasűrítménnyel vagy lekvárral tálaljuk.



Ropogós rozslepény (tej-, tojás-, szójamentes)


1 darab kb.50 g


Hozzávalók:


300 g rozsliszt

100 g Sinlac por

300 ml langyos (felforralt, lehűtött) víz

1/2 ek. jódozott só



Elkészítés: A rozslisztet, a Sinlac port és a sót jól összekeverjük, annyi vizet adunk hozzá, hogy puha tésztát kapjunk. Belisztezett deszkán addig nyújtjuk, míg a tészta engedi és nem szakad el. A tésztát 2 órára kiolajozott edényben, nedves ruhával letakarva állni hagyjuk. Kb. 8 egyenlő részre osztjuk, egyenként kerek tésztalapokat nyújtunk (kb 28 cm). A serpenyőt felforrósítjuk, a tésztát beletesszük, addig sütjük, míg az alja kezd barnulni. Megfordítjuk és a másik felét is megsütjük. Alacsony hőmérsékleten többszöri forgatás mellett ropogósra sütjük. Mind a 8 tésztadarabbal ugyanezt megismételjük, kihűlve tálaljuk.

2010. szept. 14. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Sinlac receptek

4-6 hónapos kortól:


Gyümölcs ízű pép

Hozzávalók: 35g Sinlac por

100g gyümölcspüré

100ml forralt, lehűtött víz

Elkészítés: A Sinlac port csomómentesre keverjük a víz 2/3-ad részével, majd a gyümölcspürét hozzákeverjük. A baba igényeinek megfelelő sűrűség eléréséhez a maradék vízzel higítjuk.


Gesztenyefőzelék

Hozzávalók: 20g Sinlac

50g tisztított, főtt gesztenye

50g savanykás alma

szükség szerint forralt, lehűtött víz

6 hónapos kor után 1 kk olaj

Elkészítés: A gesztenyét megmossuk, megfőzzük, ha kihűlt meghámozzuk, pépesítjük. A reszelt almát és a gesztenypürét összekeverjük, és hozzáadjuk a Sinlac port. A vízzel a baba igényeinek megfelelő sűrűségűre keverjük. 6 hónapos kortól 1 kk olajat keverünk hozzá. Csirke vagy pulyka hússal is dúsíthatjuk a főzeléket.


Zöldséges Sinlac krém

Hozzávalók: 35g Sinlac por

120g zöldségpüré

100ml forralt, lehűtött víz

6 hónapos kor után 1 kk olaj

Elkészítés: A Sinlac port csomómentesre keverjük a víz 2/3-ad részével. A zöldségpürét ( vízben főtt, pépesített zöldség vagy bébiétel) hozzákeverjük, majd a maradék vízzel szükség szerint higítjuk. 6 hónapos kortól 1 kk olajat keverünk hozzá. Csirke vagy pulyka hússal is dúsíthatjuk a főzeléket.


Sütemények 8 hónapos kortól:


Sinlac borzaska

Hozzávalók: 60g Sinlac por

150g alma

60g rizsliszt

15g cukor

forralt, lehűtött víz

fahéj

növényi olaj a sütéshez

Elkészítés: Az almát durva reszelőn lereszeljük, majd a többi összetevővel összegyúrjuk. A tésztaalapból vízzel palacsintasűrűségű tésztát keverünk, amiből felmelegített, enyhén olajozott sütőedénybe kis halmokat kanalazunk. A borzaskákat ellapítjuk, és mindkét oldalukat pirosra sütjük. Magukban, vagy gyümölcsvelővel tálaljuk.


Omlós tésztácskák

Hozzávalók: 200g rizsliszt

50g Sinlac por

125g tejmentes margarin

2 ek gyümölcssűrítmény

Elkészítés: Az összetevőkből linzerhez hasonló tésztát készítünk, amit fél órára hűtőbe teszünk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 0,5cm vastagságúra és ízlés szerint formákat szaggatunk belőle. A tetejüket villával megszurkáljuk és előmelegített 180°C-os sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Kihülve tálaljuk.


Burgonyás korong

Hozzávalók: 250g Sinlac por

200g burgonya

150g tejmentes margarin

Elkészítés: A margarint a Sinlac porral elmorzsoljuk, sóval ízesítjük, a megtört főtt burgonyával összegyúrjuk. Fél cm vastagságúra nyújtjuk, és kétszer, háromszor meghajtjuk. Utoljára 1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd kis korongokat szaggatunk belőle. A tetejüket olvasztott margarinnal megkenjük. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.


Sütemény 12 hónapos kortól:


Csoki golyó

Hozzávalók: 100g Sinlac por

150g tejmentes keksz

100g tejmentes csokoládé

porcukor

szükség szerint víz

Elkészítés: A kekszet ledaráljuk, összekeverjük a Sinlac porral, a porcukorral, és 50g olvasztott csokoládéval. A maradék csokoládét lereszeljük, és hozzáadjuk a masszához. Annyi vizet teszünk a masszához, hogy könnyen formálható, de nem túl lágy masszát kapjunk, amiből kis golyókat gyúrunk. Ízlés szerint darált dióba, vagy mandulaforgácsba is megforgatjuk a golyókat.

2010. szept. 17. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Sinlac receptek

4-6 hónapos kortól:


Gyümölcs ízű pép

Hozzávalók: 35g Sinlac por

100g gyümölcspüré

100ml forralt, lehűtött víz

Elkészítés: A Sinlac port csomómentesre keverjük a víz 2/3-ad részével, majd a gyümölcspürét hozzákeverjük. A baba igényeinek megfelelő sűrűség eléréséhez a maradék vízzel higítjuk.


Gesztenyefőzelék

Hozzávalók: 20g Sinlac

50g tisztított, főtt gesztenye

50g savanykás alma

szükség szerint forralt, lehűtött víz

6 hónapos kor után 1 kk olaj

Elkészítés: A gesztenyét megmossuk, megfőzzük, ha kihűlt meghámozzuk, pépesítjük. A reszelt almát és a gesztenypürét összekeverjük, és hozzáadjuk a Sinlac port. A vízzel a baba igényeinek megfelelő sűrűségűre keverjük. 6 hónapos kortól 1 kk olajat keverünk hozzá. Csirke vagy pulyka hússal is dúsíthatjuk a főzeléket.


Zöldséges Sinlac krém

Hozzávalók: 35g Sinlac por

120g zöldségpüré

100ml forralt, lehűtött víz

6 hónapos kor után 1 kk olaj

Elkészítés: A Sinlac port csomómentesre keverjük a víz 2/3-ad részével. A zöldségpürét ( vízben főtt, pépesített zöldség vagy bébiétel) hozzákeverjük, majd a maradék vízzel szükség szerint higítjuk. 6 hónapos kortól 1 kk olajat keverünk hozzá. Csirke vagy pulyka hússal is dúsíthatjuk a főzeléket.


Sütemények 8 hónapos kortól:


Sinlac borzaska

Hozzávalók: 60g Sinlac por

150g alma

60g rizsliszt

15g cukor

forralt, lehűtött víz

fahéj

növényi olaj a sütéshez

Elkészítés: Az almát durva reszelőn lereszeljük, majd a többi összetevővel összegyúrjuk. A tésztaalapból vízzel palacsintasűrűségű tésztát keverünk, amiből felmelegített, enyhén olajozott sütőedénybe kis halmokat kanalazunk. A borzaskákat ellapítjuk, és mindkét oldalukat pirosra sütjük. Magukban, vagy gyümölcsvelővel tálaljuk.


Omlós tésztácskák

Hozzávalók: 200g rizsliszt

50g Sinlac por

125g tejmentes margarin

2 ek gyümölcssűrítmény

Elkészítés: Az összetevőkből linzerhez hasonló tésztát készítünk, amit fél órára hűtőbe teszünk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 0,5cm vastagságúra és ízlés szerint formákat szaggatunk belőle. A tetejüket villával megszurkáljuk és előmelegített 180°C-os sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Kihülve tálaljuk.


Burgonyás korong

Hozzávalók: 250g Sinlac por

200g burgonya

150g tejmentes margarin

Elkészítés: A margarint a Sinlac porral elmorzsoljuk, sóval ízesítjük, a megtört főtt burgonyával összegyúrjuk. Fél cm vastagságúra nyújtjuk, és kétszer, háromszor meghajtjuk. Utoljára 1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd kis korongokat szaggatunk belőle. A tetejüket olvasztott margarinnal megkenjük. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.


Sütemény 12 hónapos kortól:


Csoki golyó

Hozzávalók: 100g Sinlac por

150g tejmentes keksz

100g tejmentes csokoládé

porcukor

szükség szerint víz

Elkészítés: A kekszet ledaráljuk, összekeverjük a Sinlac porral, a porcukorral, és 50g olvasztott csokoládéval. A maradék csokoládét lereszeljük, és hozzáadjuk a masszához. Annyi vizet teszünk a masszához, hogy könnyen formálható, de nem túl lágy masszát kapjunk, amiből kis golyókat gyúrunk. Ízlés szerint darált dióba, vagy mandulaforgácsba is megforgatjuk a golyókat.

2010. szept. 17. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!