Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tojássárgáját milyen formában...

Tojássárgáját milyen formában szoktátok adni babátoknak? Ha mondjuk nem főzelékbe kevertétek bele, hanem olvastam itt olyat, aki tojáskrémet csinál belőle. Hogyan kell? Mi kell bele?

Figyelt kérdés
2010. nov. 18. 14:18
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Kikevered egy pici cukorral. En is ugy kaptam annak idejen.
2010. nov. 18. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Cukorral a nyers tojás sárgáját szokták kikeverni édesség gyanánt, de az nem adható picinek.

Én csak főzelékbe tettem főtt tojás sárgáját.

2010. nov. 18. 14:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Itt egy tojáskrém recept:Uzsonnakrémek kenyérre

Tojáskrém

9 hónapos kortól


Hozzávalók:

Főtt tojás sárgája

Margarin



Elkészítés módja:


A főtt tojás sárgáját áttörjük és margarinnal habosra keverjük. Kenyérre kenve falatonként adható a már rágni tudó, darabos ételt evő csecsemőnek.


Fontos!

Csak friss és hűtőben tárolt tyúk tojást adjunk a csecsemőnek. A tojást forró, folyó vízben mossuk meg. Hideg vízben tegyük fel főni, forrástól számítva legalább 10 percig főzzük. Hideg vízzel öblítsük le , így a héja könnyebben leválasztható.


A tojássárgája komplett fehérjét, zsírt, D vitamint tartalmaz. Nyáron és ősszel sok benne az A vitamin. Ásványianyagok közül jelentős a vas, kén és jód tartalma. Nyers tojást , kacsa vagy liba tojást a csecsemők nem kaphatnak.


Figyelmeztetés!

A csecsemő egy éves koráig csak a tojás sárgáját kaphatja! Az ételbe került legkisebb fehérje is okozhat allergiás megbetegedést. Nyers tojást, kacsa-, vagy libatojást a csecsemők nem kaphatnak!

2010. nov. 18. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Többféleképpen adtam/adom neki. Én 10 hónapos korában vezettem be a tojássárgáját.


1. főzelékbe, ahogy te

2. tojáskrémnek, csak én teszek bele egy kevés petrezselyemzöldet, joghurtot és 1 kocka medvesajtot is a margarin mellett

3. spenót/sóskafőzelékhez tojáspuffancsot csinálok: 1 tojássárgájába reszelek sajtot és teszek bele egy pici lisztet, ezeket kanállal kevés olajba szaggatom és kisütöm

4. "palacsintát" csinálok: víz, 1 tojássárgája, liszt. Ebből egy vastagabb lepényt sütök, összeaprítom, joghurttal és/vagy túróval + gyümölccsel összekeverem. Uzsonnára imádja a gyerekem!

5. Zöldséges grízgaluskát készítek vele: a levesben főtt zöldségeket kicsit összetöröm, hozzáadok 1 tojássárgáját és grízt. Ezt beleszaggatom a forrásban lévő levesbe és kifőzöm.


Nagyjából ennyi, azt hiszem.

2010. nov. 18. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!


Utolsó kettőnek köszönöm a jó ötleteket!

2010. nov. 18. 21:03

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!