Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek, ha anyósom folyton...

Mit tegyek, ha anyósom folyton azt hiszi, hogy éhes a 4 hós babám, mert eszi a kezét?

Figyelt kérdés
Mostmár kb másfél hónapja magyarázom neki, hogy nem feltétlen azért eszi a kezét vagy a rágókáját, mert éhes és ő nem érti meg. 2 hetente jön látogatóba pár napra hozzánk, de kiakaszt ezzel, hogy folyton azt hallom hogy éhes a gyerek. Mintha nem mi lennénk vele születése óta mindennap. Vegyesen táplált baba az eleje óta cicizik is és tápszert is kap pótlásként, de jóval több az anyatej. De ő ezt mindig megakarja borítani amikor jön, mert folyton etetni akarná. Szerinte nem fogadná el a baba, ha nem lenne éhes pedig van, hogy elfogadja. Múltkor például átaludta az éjszakát (ami ritka, és éjjel akárhányszor felkel csak cicizik) és nekem reggel folyt a tejem átázott a felsőm is annyira tele volt a mellem. Cicizett a babám és biztos, hogy jól lakott. Mondta, hogy megbüfizteti, addig én a szobában pakolásztam és hallom, hogy azt mondja neki hogy éhes vagy ugye, mindjárt adok tapszert. Erre kijöttem és mondtam, hogy nem éhes miből gondolja, hogy az mikor tök nyugodtan el van. Azt mondta azért, mert eszi a kezét. Mondtam hogy nem azért és ne adjon neki. Erre 20 perc mulva hallom mondja hogy na csak éhes voltal megettel 60mlert a 120ból. Olyan ideges lettem mondtam hogy megegyszer ilyet ne tegyen ha én azt mondom ne adjon neki.

jún. 11. 10:37
1 2
 1/12 anonim válasza:
100%
Szia! Meg kell húznod a határokat a mamánál! Határozottan, nyomatékosan! Te tudod mikor kell ennie. Majd maximum akkor adhat neki, ha Te mondod. Ha nem tetszik, nem kell menni.
jún. 11. 10:46
 2/12 anonim ***** válasza:
77%

Nem tudsz vele mit csinálni.

Akkoriban amikor anya volt 30-35 éve még fogalmuk nem volt a babák igényeiről csak tippeltek.

Te vagy vele te tudod.

Ő elmondja 89x hogy éhes nem fogja megérteni.

Jön a foga most már esélyesen azért rágja.

azért rágja mert örömét leli benne hogy észrevette a kezét és eljutott arra a szintre hogy tudatosan a szájába tudja tenni. Orális fixáció örömmel tölti el és szívesen ismétli.

Ennyi az egész.

Nyeld le a békát.

jún. 11. 10:47
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk meg mindig szomjas volt a gyerek azért sír, jajj de kiakasztò tud lenni. Mondd meg, hogy tudod mikor éhes a baba, nem kell okoskodni
jún. 11. 11:29
 4/12 anonim ***** válasza:
89%
Ne hagyd, hogy vigyázzon rá, meg nálatok aludjon, ha ilyen önfejű és értetlen. Ha meglátogat, csak pár órára menjen, mert az ilyen pup a hatatokon
jún. 11. 11:31
 5/12 anonim ***** válasza:
87%
Anyósomnak a hasfájás volt a gumicicája. Az összes unokának és most már a dédunokáknak is ledörzsölte a bőrt a hátáról büfiztetés jelszóval :D
jún. 11. 11:37
 6/12 anonim ***** válasza:
91%

Ne hagyd vele egyedül egyetlen másodpercre sem.

Soha.

jún. 11. 11:50
 7/12 anonim ***** válasza:
85%
Legkozelebb majd porkolttel fogja megtomni, mert hat a 4 honaposat mar hozza lehet taplalni, annak idejen is azt ettek /szarkazmus. En sem biznam ra a gyereket tobbe felugyelet nelkul.
jún. 11. 13:24
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Az én anyósom is sokszor mondta ezt, vagy azt, hogy azért sír, mert éhes. Én mondtam, hogy nem az, aztán amikor látta, hogy a gyerek nem csak életben maradt, hanem még hízik is, akkor leszakadt a témáról. Volt még pár mániája (pl. cumi), de amúgy rendes asszony. Te is jelezheted, hogy 1. fogzik 2. ha éheztetnéd, fogyna. Igaz, nálunk 5 hónapos kora körül mindkét gyerek gyarapodása lassult.

Viszont az, hogy az engedélyed nélkül megeteti, az nagyon gáz!

jún. 11. 15:22
 9/12 A kérdező kommentje:
Menni fogunk 1 hétre látogatóba hozzá meg fogom szabni a határokat. Mi is azt hallgatjuk minden sírásnál, hogy azért sír mert éhes😭 már kegyetlen sokszor hallgatni és nem érti meg hiába mondjuk meg a férjem is. Mikor mondom, hogy álmos el kell altatni azt szokta mondani, hogy csak mondja nekünk hogy ez a gyerek nem álmos mert nem alszik el magától 😭😭 Múltkor mentünk kirándulni kb 1 órás autóút volt és végig beszélt a babának az úton mert ő ült hátul és vezettem és nem hagyta aludni azt mondta nem álmos mert mosolyog. Olyan fáradt volt mikor oda értünk hogy volt ott sírás és szerinte azért mert fáj a hasa 😭😂 amúgy borzasztó komolyan mondom, a férjem is mondta neki hogy hagyja aludni különben hiszti lesz durván de nem értette meg.
jún. 11. 15:43
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Akkor jobb lesz egy kis tavolsagot tartani. Ha szamonker, meg lehet neki mondani, hogy miert.
jún. 11. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Kislányom egyszerűen nem jelzi, hogy éhes. Más is járt így?

1 éves mùlt, kb. 3-4 óránként eszik, egyszerűen nem jelzi, ha éhes, akkor sem ha előző étkezésnél keveset evett. Ha olyan étel van, ami nem izlik neki, van, hogy par kanállal megeszik talán és következő evésig, amit én kezdeményezek, tök jól elvan, de van, hogy így 6...

Tényleg akkora baj ha nem jelez a babám hogy éhes.?

Már lassan 8 hónapos lesz reggel illetve este türelmetelen mikor a cumisüveget meglátja akkor kéri láthatóan a napközben szinte egyáltalán nem, már pürét kap tízórai, ebéd,uzsonna. Valaki erre azt mondta hogy biztos beteg lesz a kislányom amiért nem jelez én meg most...

Ki mit ad a babának enni mikor tanulja a darabosat?

Nem eszik meg sokat,megunja vagy nem tudom,és éhes. Délre a főzelék/hús pépes. De mi legyen a reggeli,vacsi? 1 babacsintát eszik pl

Orvos szerint elég a 100ml a babámnak, de sír, hogy éhes, mit csináljak?

Voltunk Gasztrosnál a 12hetes babámmal, mert éves után mindig 30-40 perc múlva ordított. Így a 120ml/évest le kellett csökkenteni 100ml, mert nem tudja megemészteni azt a tejcukrot, mint amennyit kap. Kap hozzá laktáz enzimet. Ennek ellenére adhatok neki 120ml? Ha sír,...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!