Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A krumplihoz tesztek valamit...

A krumplihoz tesztek valamit a babának hogy legyen íze? Mert ugye sót nem szabad. És mindent a zöldség levével pürésítetek? Pl:répa, cékla stb. a sütőtüköt hogy adjam neki?

Figyelt kérdés
2 napja kóstoltatom babámnak az almát.Nem nagyon ízlik neki,nyomkodja ki.2 nap múlva megpróbálom a krumplit.
2010. nov. 24. 11:05
 1/8 anonim ***** válasza:
Almához kekszet teszek, krumplit,zöldségeket picit megsózom,és vagy behabarom vagy berántom.( 5-6 hós kor után) Bár nem írod hány hónapos a picid.
2010. nov. 24. 11:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

Ha a "régi elvek" híve vagy, csináld úgy, mint ahogy az első írta...


Én hiszek az újabb kutatásoknak, és semmivel nem ízesítem még ilyenkor a babám ételeit. Simán megeszi a krumplit só nélkül is. Esetleg tehetsz hozzá anyatejet, ha van még! Később lehet kombinálni répával, sütőtökkel, és mindjárt nem lesz olyan üres! Egyébként igen, én a főzővízzel szoktam turmixolni!


Az almához, gyümölcsökhöz is inkább DM-es gabonapépet teszek!


Én a céklát alufóliába csavarva sütőben sütöm, így sokkal több vitamin marad benne. Sütőtököt szintén sütöm. Ha eléggé megsült, akkor nem is kell turmixolni, villával kicsit átnyomkodod, elég pépes lesz.

2010. nov. 24. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Az első pár napban, amikor kezdtünk az almával, az én babámnak sem nagyon ízlett, de később nagyon megszerette. Még légy türelmes vele, majd alakul szerintem. Nagyon figyelj rá, hogy édes alma legyen, az én bébim legalábbis csak azt szereti.

A répát és céklát én párolni szoktam, kevés főtt krumplival turmixolom. Ízesíteni nem kell, mert finom édesek. A sütőtököt is párolni szoktam, sokkal gyorsabb,mint a sütés, kb. 2 perc, szintén édes, finom, kevés főtt krumplival turmixolom.

2010. nov. 24. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Utolsó!

Milyen módszerrel párolsz? Mert nekem még a krumpli se készül el 2 perc alatt, nem hogy a kemény sütőtök vagy cékla!

Komolyan érdekel!


Én egyébként azért is sütöm ezeket, mert csak bedobom a sütőbe és nem kell felette állni. Tudom főzés mellett se kell, de így szerintem finomabbak ezek a dolgok! Egyszer próbáltam céklát főzni, de teljesen kifakult, és az ízét sem éreztem olyan intenzívnek, mint a sütöttét.

2010. nov. 24. 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Nekünk a védőnő azt javasolta, hogy előbb a tízórait váltsuk ki gyümölccsel, utána jöjjön az ebéd, főzelék. Tehát én az alma után nem krumplit kóstoltattam, hanem gyümölcsöket, amiket ehet, majd ezeket kombináltam. Mikor kiváltottuk a tízórait kezdtem el a zöldségeket, de a krumplit sosem adtam magában. Sütőtökös krumplival kezdtük, majd répapüré, répa-krumpli, meg a többi zöldség krumplival sűrítve. És igen, a zöldség levével sűrítettem, de egy icipici sót az egész főzővízhez tettem, de kb. 2 evőkanál lé ment a pürébe. Mondjuk szerencsére nekem nincs ilyen hipersuper botmixerem, hogy egyet nyomok rajta és már bébipapi lesz minden (régebbi zepteres van, ami még 120w-os) ezért már kezdetektől nem pépesítettem annyira simára mint az üveges ételek.


Lehet, hogy mivel két napja kóstoltatod, nem az almával van baja, hanem még új neki. Ha mégis a krumplit akarod másodiknak, akkor próbáld meg az alma-krumplit fele-felében.


A répa, cékla stb.: megfőzöd főzővízben, és összeturmixolod. Krumplit is tegyél hozzá, ha már nem kóstoltatod, hanem főzeléknek csinálod. (1/3-ad rész krumpli, 2/3-ad rész zöldség)

A sütőtök finom sütve is. Akkor csak ki kell kapargászni, és adhatod majd almával, banánnal, én valamelyik nap sütőtök-répa-kölest adtam ebédre a fiamnak. Fini volt, még én is ettem belőle, pedig én nem szerettem a sütőtököt... Mostmár eszem én is. Banánnal a legfinomabb...

2010. nov. 24. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

12-08-nak:

Én úgy párolom a sütőtököt, hogy vékony szeletkékre vágom. Nem is tudom, talán 2-3 mm? Szóval vékony. Kevés víz hozzá, kb. fél dl és mehet főni. Persze fedő alatt. Szerintem azért van kész gyorsan, mert vékonyak a szeletek.

A céklát ugyanígy csinálom. Persze az sokkal több idő. Mostanában már nem nagyon kapok igazán zsenge céklát, nem győzöm kivárni, hogy kész legyen. Itt is az lenne a lényeg, hogy nagyon kevés víz legyen alatta és a gőzben megpárolódik. Már ha zsenge... És akkor nem fakul ki, szép marad és az a kevés lé, ami alatta marad, sűrű és finom.

Vagyis főzés=sok vízben, párolás=nagyon kevés víz. Ja, és a krumplit főzni szoktam, mert túl sokáig párolódik.

2010. nov. 24. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

12:08 vagyok!

Nem ragad le így a sütőtök?

Én sárgarépával próbáltam egyszer amit írtál, hogy nagyon vékony szeletekre szeltem, és kevés vizet tettem alá! Hihetelen módon odasült az alja... Nagyon gyorsan elpárolgott alóla a víz, és förtelmesen büdös volt az egész lakásban...

Na azóta ezt inkább kerülöm!

2010. nov. 24. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Még egyszer sem sült le a tök, csak fontos a fedő, így nem fogy el alóla a víz. Olyan gyorsan elkészül, hogy nincs ideje lesülni. :-)
2010. nov. 24. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!