Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ugye nem lesz baja a babámnak...

Ugye nem lesz baja a babámnak a penészes faltól?

Figyelt kérdés
Ma reggel vettem észre, hogy az erkély melleti sarok belülről tiszta penész. Beteg a babám és ment a hidegpárásító, meg a fűtés is gondolom és a szomszéd ház nagyon közel van (tégla nem panel) és már volt egyszer ilyen gondja akitől vettük 6 éve, hogy fura módon le volt festve a sarok, gondoltuk, hogy emiatt, de nem foglalkoztunk vele, mert egyébként szuper a lakás. de most nagyon ideges vagyok mert nem tudom mióta van ott és hogy okoz-e esetleg bajt a babámnak. Most várom anyóst, hogy domestossal lemossuk, aztán majd holnap vagy valamikor lefestem, ha megszáradt a fal. Nyugtassatok meg, hogy nem ártott ez a babámnak valahogyan, főleg, hogy most taknyos és köhög, nagyon lelkiismeretfurdalásom van, hogy esetleg ez is közrejátszott a dologban.
2009. febr. 2. 09:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
63%
Én nem gondolom, hogy az ilyen kismértékű penészesedéstől baja lenne a babádnak. Sajna ilyen nálunk is van. Domestossal lemosom, ennyi. 10 hós a kisfiam, soha semmi baja nem volt. Nyugodj meg! A penészes, dohos pince levegő nyilván nem tenne jót a tüdejének, de itt távol nem erről van szó. :)
2009. febr. 2. 10:00
 2/13 anonim ***** válasza:
79%
mi társasházban lakunk, nálunk is penészesek a falak, hiába szellőztetek. párásítani meg muszáj nekik, szóval ördögi kör. mi ceresit stop penésszel fújjuk, jó erős szer, kiöli. eddig még nem lett beteg a baba tőle, szerintem ne vedd ennyire a szívedre.
2009. febr. 2. 10:02
 3/13 anonim ***** válasza:
88%
Ne hari, de sajna én sem tudom rá a választ, viszont mi sajnos ugyanebbe a hibába vagyunk zuhanva. Nekem az egész házam ilyen, hiába szellőztetek, páramegfogóval próbálkozom...:S Sajnos nem tudok mit tenni, csak azt, hogy napközben nem vagyunk itthon és mi anyukáméknál böjtöljük ki amíg ezt a problémát valahogy meg nem oldjuk, de tavaszig sajnos várnom kell..Férjem klímát szeretne, ami a lakás belső levegőjének a páratartalmát is tudná szabályozni...De tartok tőle, hogy ez sem lesz megoldás, csak megint kidobtunk egy valag pénzt az ablakon. A legjobb a költözés volna talán, de most újítottuk fel ezt a házat (tömésfalas ház) és az elkövetkező 5-6 évben nem tudunk házat építeni.
2009. febr. 2. 10:02
 4/13 anonim ***** válasza:
95%
Mi családi házban lakunk és itt is itt-ott penészesek a sarkok.. Én is Domestost szoktam rá kenni, így egy ideig tiszta marad. Nem hiszem, hogy ennyi penész asztmát okozna.. Gondolom ebbben a hideg időben te is bent szárítod a ruhákat a lakásban és a pára a lakás leghidegebb pontjain csapódik le, ez okoz penészedést. Apósom szobafestő, de ő sem tudott okosat ajánlani, hogy mi az ami teljesen meggátolja a penészt. Marad a Domestos...
2009. febr. 2. 10:14
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk kijön minden évben és oda kell rá figyelni,mivel könnyen kivált allergiát,felső légúti betegségeket okozhat...

Nálunk a lemosás már kevés volt,a penészölő,le is festettük a festékbe is kevertünk penészölőt...

A Stop pára is ott van a sarkokban,nem olcsó de egész szépen gyűjti a vizet azt ajánlom.Nehéz dolog,kívülről-belülről jó szigetelés kellene.

Nálunk is a párásító és a kiteregetett ruhák okozták.

Oda kell figyelni én lemosás és penészölés után 2-3 napig nem altatom ott a közelben a gyereket./persze festés után sem:-D

2009. febr. 2. 10:35
 6/13 anonim ***** válasza:
85%

Szia!

ne domestossal mosd le a falat,hanem tömény hypóval!

a férjem festö,ö már csak tudja!amugy nálunk is volt penészes a fal,a babánknak semmi baja nem lett!

2009. febr. 2. 10:47
 7/13 anonim ***** válasza:
93%

Megnyugodtam, hogy nem vagyok egyedül. Mi is egy ezer éves szar házban lakunk, A szoba 2 sarka penészes minden évben. Egy falat már férjem leszigetlet, előtte a szekrényben lévő ruhák is dohosak lettek-most csak a sarok penészes. A lány szobáját 2 hónapja csináltuk meg, teljes felújítás, és már ott is penészes.

Nem hiszem, hogy ez akkora baj lenne, persze nem egészséges, de nem tudsz vele mit tenni. Mi is mindig kezeljük, de visszajön.

Az okot kellene megszüntetni, azt meg nem olyan egyszerű...

Ne félj, nem ártottál semmit, nálunk sincs gond, pedig én asztmás vagyok..

2009. febr. 2. 10:48
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez nehéz ügy, a teljes külső szigetelés sem oldja meg. Mi 3 éve költöztünk ide, és megcsináltattuk 2 milláért a ház külső szigetelő vakolását. Eddig jó is volt, de az idén tiszta penész minden. Az időjárás is ilyen volt az idén, rengeteg eső, a szél sem fújt annyira. El is hívtuk a mestert, aki csinálta, hogy nézze meg milyen munkát végzett, le volt döbbenve. Szóval nem tudom, hogy az ilyen régi házakkal mit lehetne tenni (pedig a miénk tégla). A tetőt kéne lecserélnünk, állítólag. Szóval nagyon drága dolog. Szerintem ha lemosod, és kifestesz minden nyáron nagy baj nem lehet belőle. Gyerekkoromban vályogházban laktunk, és mégsem lettem asztmás sem allergiás.
2009. febr. 2. 11:00
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia! A tömény fekete hipóval mosd át a falat majd hagyd megszáradni, majd fesd át. A hideg párásítót ne használd, mert még az is rátesz a pára képződésében, inkább egy ceresit pára stopot vegyél, 2500 ft körül van obi,praktiker, auchan-ban, s akkor már nagyon kevés esélye van hogy mégegyszer előjön. (Ha van magas szekrény abban a helyiségben ahol penészedett, annak a tetejére tedd rá. Áram nélkül megy. ) Nálunk ez a módszer így bevált.

Az hogy kint hideg van, bent meleg, ott csapódik le, nedves a fal, s elkezd penészedni, valamint még a hideg párásító is rátesz (hidd el, ha penészedik a fal, elég nedves bent a levegő, nincs rá szükség) gondolom bent szárítod a ruhákat, az is párolog nő a levegő nedvesség tartalma tőle. Naponta 2x, reggel este szellőztess ki úgy, hogy 5 percig nyiss ki minden ablakot, kis huzat legyen,kimenjen a nedves levegő. Addig a babát tedd be a fürdőbe a hordozóban, s nem kap huzatot, nem fázik meg.

2009. febr. 2. 13:09
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
1. vagyok. nekünk van ceresit stop páránk, mégis penészes a fal. nagyon nehéz kiírtani. tavaszra festetést tervezünk, de nagyon félek, hogy felesleges pénzkidobás lesz csak, mert szerintem azután is elő fog jönni. már 1 jó ideje küzdünk vele.
2009. febr. 2. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!