Ugye nem lesz baja a babámnak a penészes faltól?

Nálunk kijön minden évben és oda kell rá figyelni,mivel könnyen kivált allergiát,felső légúti betegségeket okozhat...
Nálunk a lemosás már kevés volt,a penészölő,le is festettük a festékbe is kevertünk penészölőt...
A Stop pára is ott van a sarkokban,nem olcsó de egész szépen gyűjti a vizet azt ajánlom.Nehéz dolog,kívülről-belülről jó szigetelés kellene.
Nálunk is a párásító és a kiteregetett ruhák okozták.
Oda kell figyelni én lemosás és penészölés után 2-3 napig nem altatom ott a közelben a gyereket./persze festés után sem:-D

Szia!
ne domestossal mosd le a falat,hanem tömény hypóval!
a férjem festö,ö már csak tudja!amugy nálunk is volt penészes a fal,a babánknak semmi baja nem lett!

Megnyugodtam, hogy nem vagyok egyedül. Mi is egy ezer éves szar házban lakunk, A szoba 2 sarka penészes minden évben. Egy falat már férjem leszigetlet, előtte a szekrényben lévő ruhák is dohosak lettek-most csak a sarok penészes. A lány szobáját 2 hónapja csináltuk meg, teljes felújítás, és már ott is penészes.
Nem hiszem, hogy ez akkora baj lenne, persze nem egészséges, de nem tudsz vele mit tenni. Mi is mindig kezeljük, de visszajön.
Az okot kellene megszüntetni, azt meg nem olyan egyszerű...
Ne félj, nem ártottál semmit, nálunk sincs gond, pedig én asztmás vagyok..

Szia! A tömény fekete hipóval mosd át a falat majd hagyd megszáradni, majd fesd át. A hideg párásítót ne használd, mert még az is rátesz a pára képződésében, inkább egy ceresit pára stopot vegyél, 2500 ft körül van obi,praktiker, auchan-ban, s akkor már nagyon kevés esélye van hogy mégegyszer előjön. (Ha van magas szekrény abban a helyiségben ahol penészedett, annak a tetejére tedd rá. Áram nélkül megy. ) Nálunk ez a módszer így bevált.
Az hogy kint hideg van, bent meleg, ott csapódik le, nedves a fal, s elkezd penészedni, valamint még a hideg párásító is rátesz (hidd el, ha penészedik a fal, elég nedves bent a levegő, nincs rá szükség) gondolom bent szárítod a ruhákat, az is párolog nő a levegő nedvesség tartalma tőle. Naponta 2x, reggel este szellőztess ki úgy, hogy 5 percig nyiss ki minden ablakot, kis huzat legyen,kimenjen a nedves levegő. Addig a babát tedd be a fürdőbe a hordozóban, s nem kap huzatot, nem fázik meg.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!