Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák! Ti fagyasztotok le a...

Anyukák! Ti fagyasztotok le a babátoknak télre gyümölcsöket? Elsősorban olyanokra gondolok amiket nem lehet télen kapni: meggy, cserkó stb.

Figyelt kérdés
Ha igen mennyit és hogyan,érdemes egyáltalán?
2011. jún. 15. 15:21
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia!


Igen felezve és kimagozva raktam el, miközben fagyott néha átmozgattam hogy ne fagyjon tömbbé hanem gurulós maradjon. Sütibe meg gyümirizsbe ettünk sokat. Szőlőt centrifugába tettem és a levét jégkockakészítőben fagyasztottam le Vagy ha sok időm volt meghámoztam kimagoztam és botmixerrel lenyomta (Fiam tejcukor érzékeny és nálunk vizbe gríz volt nem tejbe gríz és ahhoz használtam szőlőlevet vagy a pépet mert nagyon finom volt vele) Kukoricát is borsót is répát szeletelve mert én a téliben nem mindig fogok ki jókat (sokszor olyan mintha fás lenne)

2011. jún. 15. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Én tettem el meggyet, őszibarackot tavaly - leturmixoltam, bébiételes üvegekbe raktam és úgy be a fagyóba. A bébiételes üvegek bírják a fagyasztást, ráadásul jól férnek a rekeszekben, könnyű pakolni, na meg elég egyet elővenni, pont akkora adag, amekkorát a babó megeszik. Nálunk bevált.

Idén akarok még több mindent elrakni így, mert isteni volt a télen, még én is ettem belőle néha. :-)))

2011. jún. 15. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Ja málnát epret szedret mindent tehetsz el csak megtisztítva
2011. jún. 15. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Én is tettem már el cseresznyét.Kimagoltam és egy aventos pohárral tettem egy zacskóba.Már van vagy 30db így.Most készülök a meggyet is eltenni.
2011. jún. 15. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

én meggyen, epren vagyok túl már :) meggyet cukrosan kompótnak tettem el, sütibe így jó lesz :) eperből lekvárt és szörpöt csináltam, a szörpnek már hűlt helye :D

hétvégén jön a cseresznye és a ribizli. cserkót kimagozom, alaposan megmosom, konyharuhán lecsöpögtetem, bezacskózom kis uzsis zacsikba és megy a fagyóba.

ribizli a legegyszerűbb, azzal nem kell tökölni, megmosom, lecsöpögtetem és bezacskózom :)

barackból szintén lekvárt csinálok és júli végén a maradék ribizliből is, akkor már elég édes :)

2011. jún. 15. 21:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!