Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kell a babáknak elkészí...

Hogyan kell a babáknak elkészíteni a zöldbab, zöldborsó fözeléket, sóskát és spenótót? Mi egyiket sem esszük így nem tudom.

Figyelt kérdés
9 hónapos,üvegesben kóstolta már mindet,kivéve bab, de szeretném elkészíteni neki. Ti hogyan csináljátok??
2011. aug. 15. 14:42
 1/3 anonim ***** válasza:

zöldbabot, sóskát még nem evett 8 hós ksifiam.

Spenót: Mirelitet vettem 450 g talán 1 zacskó, félbevágtam és hagytam kicsit kiolvadni. krumplit hámoztam felkozkáztam és 15 percig főztem kb. a spenótot felraktam kis fazékba 1 gerezd foghagymával, és kb 10 perc alatt kész is volt, turmix és ehette, de törheted is a krumplit, ill 1 tojás sárgáját is morzsolhatsz rá.

Zödborsóval héjastól nem próbálkoztam, és elég macerásnak tűnik ezért üvegben vettem csak a pürét, és ahhoz készítettem ma pl rizs és máj volt.(rizottó)

2011. aug. 15. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
71%
A sóskát (mirelit), az előttem szólóhoz hasonlóan mint a spenótot, hagyod kicsit kiengedni, cukrot teszek bele kb. 3 púpozott evőkanállal, csipet só, a végén tejfölös habarás. Az én fiam már eszik ilyeneket (1,5 éves). Zöldbabot vízben felteszed főni, csipet só és ennyi. Én levest is szoktam belőle akkor mint a húslevest fűszerezem és a répa-gyökér belekerül, + pirospaprika. De, ha nem leves, akkor ragunak, hagymát üvegesre sütöd és mint a pörköltnél rákerül a hús, amikor már puha, bele a zöldbab és együtt nagyon finom lesz. Zöldborsót passzíroztam, de tényleg macerás, ajánlom én is az üvegest. Sóskát, spenótot csak krumplival add. Inkább több krumpli mint a zöldek, nekünk egyszer visszajött a sóska.
2011. aug. 21. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Spenótot forró vízzel nyakon öntöttem, majd forraltam 5 percig. Leszűrtem és egy fél zellerrel pürésítettem, főtt májat tettem bele, amit a zellerrel főztem meg.

Borsót kifejtettem, megfőztem és apró lyukú krumpli nyomó segítségével passzíroztam, elég macerás, de ízlett a kicsinek. Én nem használok semmihez se sót, se cukrot, ami a kicsinek készül, de szerencsére lassan magunkat is leszoktatom róla, helyette zöld fűszerek (bazsalikom, petrezselyem, oregánó, kakukkfű, zellerzöld...).

2011. aug. 22. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!