Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akik adtak már sült húst a...

Akik adtak már sült húst a babájuknak, s külön készítették, azok hogyan készítették el? 8-9 hónapos babák érdekelnek

Figyelt kérdés
Itt is be kell tartani az egy mokkáskanál olajat? Mert így elég nehéz megsütni. Kis adag csirkemellet készítettem, nem égett oda, de kicsit égett szag lett a konyhában. Még egyszer kapott olajat, s mivel védőnő mondta ha a sajátunkból adjak neki sült húst, de a fűszerezés nem mindegy, magunknak meg fűszersót használok, s apóshoz is alkalmazkodnom kell, elvárja h mi ne főzzünk, így elég nehéz lenne a miénkből adni a babának. Ha neki főzök, annál picit torelánsabb, de csak picit sajnos., HA magunknak főzök, az már elég macerás. S így amíg lehet a gyereknek külön főzök, s míg nem eszi teljesen a mi ételeinket.
2011. okt. 17. 20:43
 1/4 anonim ***** válasza:
Ennyire azért nem kell szigorúan venni. A lényeg, hogy ne csucsogjon az olajban. Én egyébként vajon sütöttem mindig, amíg olyan pici volt és sült húst akartam neki adni.
2011. okt. 17. 20:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Javaslom a gázgrillt (ehhez egyáltalán nem kell olaj) vagy a római tálat (ahhoz elég pár kanál olaj). HA csak a babádnak akarsz sütni, akkor leírom, hogy ennyi idősen úgy készítettem neki (egyébként magunknak is,de nem mindenki süti így a húst), hogy a pipihusit beletettem egy edénybe, öntöttem alá vizet és egy kevés olajat (nyilván nem 1 kiskanállal, de úgy tudom, az 1 kiskanál olaj olyan ételekre vonatkozik, amelyekben meg is eszi a baba az olajat, pl. főzelék), tettem bele egy cikk fokhagymát, megsóztam és feltettem a tűzhelyre. A vízben megpárolódott, megpuhult, miután pedig a víz elpárolgott, a visszamaradt olajban szépen megsült.
2011. okt. 17. 20:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Én így ahogy az utolsó írta, sütőben szoktam. Azzal a különbséggel, hogy mituán betettem kis mennyiségű olajba a húsokat, teszek közéjük hagymát, s egy gerezd fokhagymát négyfelé vágtam s az edény négy sarkába teszem, a húsokra teszek, ha van ithon: paprikát s paradicsomot, majd felöntöm vízzel, lefedem alufóliával, s ha a hús megpuhult, leveszem a fóliát,s víz elpárolgása után hagyom pirosra megsülni.
2011. okt. 17. 23:17
 4/4 A kérdező kommentje:

Megcsináltam neki ma este végül úgy, hogy edényben megfőztem a húst, majd egy másikban, egy kis mennyiségű olajat öntöttem, de nem mértem ki a kiskanállal, s abban sütöttem meg.

A főzelékébe egy kiskanállal tettem, egy mokkáskanállal, ami tele volt, s két részre osztotam a főzeléket. Hát nem ette meg. Sokáig bajlódtam vele, h megegye a főzeléket, kb 2 hete eszi. S azt is úgy oldottam meg, h meguntam h nem eszik, s öntöttem gyümilevet az ételébe, s azóta eszi, most megmég úgy sem ette csak 2-3 kanálnyit Amúgy megkostóltam, persze úgy szoktam h csuklóra csurgatok s azt eszem meg, s az olaj nagyon érződött rajta. Pedig két napi mennyiségű adagjába került az egy kanál. Mondjuk burgonyát, répát amúgy se nagyon eszi, se az almát.

2011. okt. 17. 23:22

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!