Lefejt anyatejet fejés után egyből rakhatom a mélyhűtőbe?
Figyelt kérdés
2009. júl. 27. 15:50
2/9 anonim válasza:
Nem! Mert az még meleg ahogy lefejed, szobahőn hagyd hűlni és csak azután tedd a fagyóba, különben megromlik.
3/9 anonim válasza:
megromlik a hirtelen hidegtől? miért?
4/9 anonim válasza:
Azt nem tudom miért, de a kaját is hidegen teszed még a hűtőbe is nem?
5/9 anonim válasza:
Persze, különben tönkremenne a hütőgép :)
Nem hiszem, hogy a testhőmérsékletű anyatejtől tönkeremenne a hűtő.
6/9 anonim válasza:
12.43 válaszolónak. Ki beszélt olyanról, hogy a hűtő romlik el? Ha nem tudsz normálisan gondolkozni akkor minek írsz hülyeséget? Inkább ne írj semmit!! A kaja romlik meg, ha hűtőbe teszed mielőtt kihülne.
8/9 anonim válasza:
"Elnézést, nem kötekedni akarok, csak -élelmiszeripari gépész lévén- egy elterjedt tévhitet cáfolni.
A meleg élelmiszerek hűtésénél nem, hogy nem baj a gyors hűtés, hanem egyenesen kívánatos. Az erjedést -megbuggyanást- kiváltó mikroorganizmusok többsége ugyanis kb. 20-40 C-fok között szaporodik leggyorsabban.
Gyors visszahűtésen alapszik a blansírozás és a tej pasztőrizálás utáni hűtése is."
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__egyeb-kerdesek_..
9/9 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!