Szülési zárójelentésen ez áll. Irritábilitás. Mit jelent ez?
Figyelt kérdés
Szülés után öt nap voltam a kórházban. Ez idő alatt sajnos a pici nem evett semmit, mert anyatej nem volt, pótlást nem kapott, sőt még cukros vizet sem. Gyakorlatilag öt nap éhezett. Kialakulhatott-e nála irritábilis bélprobléma?2012. okt. 20. 10:58
1/6 anonim 

válasza:

hogy mit jelent itt találod, sztem az teljesen más..
viszont hogy hogy nem kapott semmit a pici? sztem már rég kiszárad volna ha még cukros vizet sem kapott..ilyen nincs!!!!
2/6 anonim 

válasza:

Valamit csak kellett, hogy kapjon, mert csak akkor adják haza a babát, ha már nem csökken tovább a súlya!
3/6 anonim 

válasza:

Elvileg a babák tartalékkal jönnek a világra, ezért nem baj, ha az első pár napban nem szopiznak.
Most már van tejed?
Azon én is csodálkoztam, hogy így kiadták, lehet neked nem szóltak, de adtak neki vmit.
4/6 anonim 

válasza:

Hol szültél? Olyanról még én sem hallottam, hogy nem adnak semmit a babának 5 napig...?! Én kora délután szültem és hiába volt már annyi előtejem, hogy csorgott, a babámnak nem volt meg a szopóreflexe. Még akkor délután kapott egy kis pótlást, majd másnap reggel is, mert remegett már egy kicsit. Délben már sikerült megszoptatnom, de még mindig keveset evett nagyon a csecsemősök szerint, ezért még akkor is kapott pótlást. Onnantól fogva már csak én szoptattam. A csecsemősök mondták, hogy csak akkor adják ki a babát, ha elkezd hízni, ami a 4. napra történt meg, így az 5. napon hazajöhettünk. Mindennap kérdezték, hogy mennyi kakis pelus volt, tudom-e szoptatni és esténként természetesen mérték is. Ott a kórházban nem kérdeztél rá? Nem lehet, hogy csak te nem tudsz róla, de azért ő evett? Nem mérték a szemed láttára mindennap? Irritábilis bélproblémáról még nem is hallottam. Ha hazaértetek elvileg ki kell mennie a gyerekorvosnak, tőle rákérdezhetsz, hogy mi is pontosan.
5/6 anonim 

válasza:

Biztos kapott valamit. Én az Istvánban szültem, egy napig nem volt velem a baba, és ez idő alatt anyatejet adtak neki fecskendőből. Nem kellett sok, mert nekik még nagyon pici a gyomruk.
6/6 anonim 

válasza:

Az irritábilitás annyit jelent, hogy az újszülött a különféle ingerekre (pl.fény, hang, érintés) fokozottan reagál. (pl. jobban összerezzen, erélyesen kalimpál a kezeivel-lábaival, stb ...)
Irritábilis bél - szindróma újszülöttnél szinte kizárt, legalábbis diagnosztizálni biztos, hogy nem pár napos korban fogják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!