Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisbabának főzéshez szerintete...

Kisbabának főzéshez szerintetek melyik jobb? (részletesen lent)

Figyelt kérdés

...ha friss zöldséget (hámozva, tisztitva, konyhakészen) ill. húst (lemosva) kis adagokban folpack-ba csomagolva, majd zacskózva teszek el a fagyasztóba és mindig elővéve 1-1 kis csomag alapanyagot "frissen" főzök a babának, vagy ha megfőzök nagyobb adagokat és a kész főzelékeket kis tárolókba fagyasztom le, és azt veszem elő kiolvasztani és melegiteni a kisbabámnak.

4 hós, most kezdem el majd hozzátáplálni.

Megosztanátok konkrét tapasztalatokat?


2013. febr. 3. 19:56
 1/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk az vált be, hogy konyhakészen elrakom és frissen főzöm meg minden nap.

A zöldségeket mindig is így csináltam. A husit csináltam először úgy, hogy megfőztem, leturmixoltam, jégkockatartóba nyomkodtam, és minidg elővettem a főzelékhez. 3-4 napig megette, aztán nem kellett neki.

10 hós múlt, nagyon jó étvágyú, nem válogatós, mi 6 hósan kezdtük a hozzátáplálást.

2013. febr. 3. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Akkor a husit jobb már megfőzve, leturmixolva lefagyasztani, mint nyersen kis adagokban, és utána elővéve főzni és turmixolni a zöldségekkel?
2013. febr. 3. 20:27
 3/8 anonim ***** válasza:
Én úgy csinálom a husit ahogy írtad. felkockázom megmosom fóliába darabonként becsomagolom, fagyasztom és ha kell előveszek egyet pucolok hozzá zöldséget frissen megfőzöm és kész. ha kész kaját veszel elő a fagyasztóból mindenképp forrald fel ne csak melegítsd!
2013. febr. 3. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Én a friss zöldséget sosem fagyasztottam. Vagy veszek mirelit zöldségeket, és azt megfőzöm, vagy a frisset megfőzöm. A húst még sosem főztem meg előre, kis adagokban, nyersen folpakkba fagyasztóba tettem és megfőztem a zödséggel mindig. Én mindig kimértem az adagokat mérlegen és 2 adagnyit főztem, h ebéd és vacsira is egye! Persze az eleén csak kis adagot. Amit egyzser megfőztem sose fagyasztottam utána. Max. a hűtőbe 1 nap.
2013. febr. 3. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Én is mindig konyhakészen raktam el a dolgokat, és frissen főztem. A hús elrakása nekem úgy vált be, hogy megmosva felkockáztam, egymás mellé tálcára rakva be a fagyasztóba, míg megfagy, majd miután megfagyott, bezacskóztam. Így megspórolod a külön-külön csomagolást.

Nagyon rövid idő alatt elkészül így is az étel. Én is megmértem, amikor kivettem a fagyasztóból, és általában 2 adagot főztem frissen.

Ugyanígy kockázva raktam el pl. a megsült sütőtököt, céklát. A krumpli, rizs, stb. frissen főtt hozzá.

2013. febr. 3. 21:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

A husit én is felkockázva, egyenként folpackba csomagolva fagyasztom le, és mindig frissen főzök 2 napi adagot. A zöldségekből csak olyat fagyasztok le, ami nincs mindennapos használatban (pl karfiol, zöldborsó, spenót), mert a többi (pl. krumpli, répa, petrezselyem, stb..) úgyis mindig van itthon frissen...

Szóval én 2 napra főzök előre, a fentiek szerint...

2013. febr. 3. 22:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Első válaszoló vagyok. Nem, félreértetted. Pont hogy a húst is jobb szerintem nyersen eltenni kis adagokban és frissen főzni (mint utánam is a legtöbben ezt írták). A főtt-turmixolt-lefagyasztott-kiolvasztott husi az én Kisfiamnak nem kellett.
2013. febr. 4. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:

Értem. :)

Nagyon köszönöm a válaszaitokat! Már várom, hogy főzzek Neki! :)

2013. febr. 4. 15:30

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!