Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti mennyi idönkénk fürdetitek...

Ti mennyi idönkénk fürdetitek újszülött babátokat?

Figyelt kérdés
2014. máj. 5. 18:43
 1/10 anonim ***** válasza:
Természetesen naponta, az esti rituálé része, a kialakult vagy kialakuló félben lévő napirend része.
2014. máj. 5. 18:45
 2/10 anonim ***** válasza:
Mind a két fiamat minden este fürdettük/fürdetjük.
2014. máj. 5. 18:46
 3/10 anonim ***** válasza:

Én mindig naponta fürdetem, de tesómék pl. csak 5 naponta fürdetik a gyerekük a születésétől.

Állítólag azért, mert nagyon sír a vízben és nem akarják kínozni és ők sem bírják hallgatni....

2014. máj. 5. 18:49
 4/10 anonim ***** válasza:

Minden nap fürdetem mai napig. 15 hónapos.

Nem amikor teljesen újszülött még de mikor kicsit nagyobbacska lett pont jött a nyár bevezettük az esti fürdés előtti csupaszkodást. Ez ma napig így van. :) Így szoktattuk az estékhez.

2014. máj. 5. 19:01
 5/10 anonim ***** válasza:
Naponta. Kb ugyanabban az időpontban esténként. Így lesz egy kialakult napirend.
2014. máj. 5. 19:16
 6/10 anonim ***** válasza:
54%
Természetesen minden nap, mind a kettőt. Esti rutin része.
2014. máj. 5. 20:16
 7/10 anonim ***** válasza:
Természetesen minden nap megfürdettem. Tudom, hogy nem koszosak a babák, de nekik is jól esik a felfrissulés, úgy ahogyan nekünk is.
2014. máj. 5. 21:59
 8/10 anonim ***** válasza:

Bőrgyógyászok, allergiológusok azt ajánlják külföldi mintára, hogy heti 1-2x elég a fürdés.

Viszont a gyakorlatban nem működik (nálunk legalábbis). nekünk is fontos az esti rituálé, mert a kisfiam várja, szereti, plusz élmény a fürdés (persze nem újszülöttként). Viszont nem tartom higénikus megoldásnak, hogy az újszülött, aki napi 6-8x kakil, csak heti 1-2x fürdessük, mert a lemosás nem ugyanaz.

Tehát én mindkettőt minden este fürdetem.

2014. máj. 6. 06:45
 9/10 anonim ***** válasza:
Mi az első 2-3-4 hétben volt hogy naponta, de mivel még nem alakult ki napirend, volt hogy 6kor raktam le aludni és 8kor kelt, akkor már nem akartam megfürdetni, így volt hogy kimaradt 1 nap. Volt hogy azért nem fürdettük meg mert hulla fáradtak voltunk. Kb úgy jött ki hogy heti 7 fürdésből 5ször fürdött. Utána meg naponta fürdettük, csak akkor maradt ki egy fürdés (havi kb 1szer) amikor nyáron lehűlt a lakás és nem tudtunk meleget csinálni a fürdőbe vagy ha nagyon későn értünk valamiért haza a babával és nem akartunk már kínlódni vele. Amúgy a kisfiúnk nagyon szeret fürdeni újszülött kora óta, ha utálta volna a vizet lehet hogy mi is 2 naponta fürdettük volna mindig. Amúgy amint elkezdenek mozogni muszáj naponta fürdetni őket mert nagyon koszosak tudnak lenni. Kisfiam 1 éves és ki nem hagynék egy fürdést sem, tiszta maszatos estére. :)
2014. máj. 6. 08:45
 10/10 A kérdező kommentje:
Örülök az egyik vàlaszolònak aki a külföldi pèldàt említette. Nàlunk is kifrjezetten ellenzik az ùjszülött minden napos fürsetèsèt.. 2-3 naponta ajànljàk. Kívànxsi voltam magyarorszàgon hogy van..
2014. máj. 6. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!