Mennyire "későn" indult el a babátok?

Az enyém is nyolc hónapos volt, mikor gyógytornászhoz és Dévényeshez vittem, mert akkor még nem is forgott.
Teljesen normális a gyerek, mi is voltunk fejlődésneurológiai vizsgálaton, koponya Uh, reflexek, minden rendben.
Most múlt másfél éves, 14 hónapos kora óta jár, ma már nagyon ügyes, motorozni is tud, guggol, térdel, mászik is itthon még mindig.
Ami fura, h forogni (hátról-hasra és vissza), csak egy hónapja tud!
A gyógytorna és a Dévény nagyon jót tett neki, én is olvastam a szupergyerekekről, sőt a szomszédban is van egy, 9 hós kora óta megy, de el kell fogadjuk, h a miénk másban szuper, nem a nagymozgásokban :)

Jajj, nehogy aggódj már!!! Az én fiam 14 hósan indult el egyedül, igaz, hogy én is aggódtam, de az összes szakember (háziorvos, védőnő, másik védőnő is) azt mondták, hogy 18 hóig ráér elindulni egy baba, ha viszont 18 hónapos kora után indul, akkor lehet probléma vele.
Én is paráztam, mert volt olyan baba aki már 10 hósan járt, az enyém meg még nem, de lehet, hogy azoknál a gyerekeknél más képesség "van lemaradva" a Te babádhoz képest, pl a beszéd, a finommozgás, logika, stb...
NEM SZABAD HASONLÍTGATNI!!! :) Persze mind azt tesszük, máskülönben nyugi lenne :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!