Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyire "későn" indult el a...

Mennyire "későn" indult el a babátok?

Figyelt kérdés
Olyan anyucik válaszára lennék kíváncsi, akiknek 1 évesen még nem járt a babájuk önállóan, hogy konkrétan mikor indult el a babó? Kislányom 13 hónapos, és vezetve (fogja a kezeimet) elmászkerál, de ahogy nézem, az önálló járástól még messze vagyunk. Feláll, kapaszkodva lépeget, de úgy látom, mintha szimplán nem tudná még megtartani sem magát segítség nélkül. Egy helyben megáll, de ha csak kicsit is megmozdul, már eldőlne, ha nem kapaszkodna, vagy ha nem fognám. Amúgy semmi baja, mivel Én is halálra parázom általában magam a sok "szuperbaba" miatt, hurcoltam már szegényt gyógytornászhoz, dévényeshez, fejlődés neurológushoz stb., mert a kúszás-mászás is elég későn kezdődött nála, de semmi baja, tök egészséges.
2010. márc. 3. 11:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nálunk kimaradt a mászás, így dévényeshez kellett vinni. Így indult el 13,5 hónapos korában, de most mondhatom el 16 hónaposan azt, hogy stabilan megy.
2010. márc. 3. 11:47
 2/12 anonim ***** válasza:
Lányom most lesz 13 hós, nagyon le van maradva, ő sem jár még, SŐT nem is kúszik és mászik. Forog, ül, ennyi. Mi is vittük már mindenhová (neurológia, stb.), teljesen egészséges, szóval nem értem, hogy mi a lemaradás oka. Dévényes jár most hozzánk. Szerintem lányod ráér még önállóan menni, a családunkban volt olyan gyerek, aki csak 16 hósan kezdett el menni. Én is olvasgatom itt, hogy milyen korán kezdenek el járni a babák, úgy látszik, hogy a mi gyerekeink nem ilyenek, szerintem ezzel nincs semmi baj, ha egyébként egészségesek.
2010. márc. 3. 11:50
 3/12 anonim ***** válasza:

Az enyém is nyolc hónapos volt, mikor gyógytornászhoz és Dévényeshez vittem, mert akkor még nem is forgott.

Teljesen normális a gyerek, mi is voltunk fejlődésneurológiai vizsgálaton, koponya Uh, reflexek, minden rendben.

Most múlt másfél éves, 14 hónapos kora óta jár, ma már nagyon ügyes, motorozni is tud, guggol, térdel, mászik is itthon még mindig.

Ami fura, h forogni (hátról-hasra és vissza), csak egy hónapja tud!

A gyógytorna és a Dévény nagyon jót tett neki, én is olvastam a szupergyerekekről, sőt a szomszédban is van egy, 9 hós kora óta megy, de el kell fogadjuk, h a miénk másban szuper, nem a nagymozgásokban :)

2010. márc. 3. 11:58
 4/12 anonim ***** válasza:
A lányom február 12-én indult el teljesen egyedül,és 24-én töltötte be a 14 hónapot, ő is addig csak így ment mint a tijed,ne aggódj hamarassan elindul,egyik napról a másikra majd csak azt veszed észre, hogy megy,ha majd ő maga elég bisztosnak érzi,hogy elinduljon,nem szabad erőltetni,de szerintem 1 hónapon belül biszti elindul,nincs elkésve meghát minden gyerkőc más!És nálunk is mindent elég későn kezdett el,kúszást,mászást mindent,és mégsincs le maradva a szomszédom gyerekei meg két évessen indultak el,mégse kellet elvinniük gyógytornára nem is ajánlották nekik,annyit montak kicsit lustábbak,ezért tanultak meg később mindent!Szép napot!
2010. márc. 3. 12:12
 5/12 anonim ***** válasza:
Az én fiam 14 hónaposan indult el egyedül.9 hónapos korától mászott,neki ez volt a közlekedési "eszköze".Én is már kétségbe voltam esve,de szerencsére csak túl aggódjuk a dolgokat.(Egyébként 16 hónaposan sikerült úgy elesnie,hogy eltörtv a keze:()
2010. márc. 3. 12:19
 6/12 anonim ***** válasza:

Jajj, nehogy aggódj már!!! Az én fiam 14 hósan indult el egyedül, igaz, hogy én is aggódtam, de az összes szakember (háziorvos, védőnő, másik védőnő is) azt mondták, hogy 18 hóig ráér elindulni egy baba, ha viszont 18 hónapos kora után indul, akkor lehet probléma vele.

Én is paráztam, mert volt olyan baba aki már 10 hósan járt, az enyém meg még nem, de lehet, hogy azoknál a gyerekeknél más képesség "van lemaradva" a Te babádhoz képest, pl a beszéd, a finommozgás, logika, stb...

NEM SZABAD HASONLÍTGATNI!!! :) Persze mind azt tesszük, máskülönben nyugi lenne :)

2010. márc. 3. 12:34
 7/12 anonim ***** válasza:
fiam 14 hós múlt, és épp 3 napja indult meg, de még ez sem 100%, de már 10-15 kis lépést is megtesz, persze van amikor leül vagy megbillen és van amikor még kúszva-mászva közlekedik
2010. márc. 3. 12:37
 8/12 anonim ***** válasza:
12 hónapos volt amikor elindult,egyik széktől a másikig,vezetve szépen ment,de magától még csak pár lépést.aztán pontosan egy hónap múlva egyik napról a másikra kisétált a konyhából,be a szobába,majd vissza,és mivel nagyon örültünk,igy vagy 50 szer körbeszaladta a nagy asztalt,ki be sétált és közben nagyokat sikongatott.szerintem nincs lemaradva,én pl örültem hogy nem indult el hamar mert így sokat mászott,első fiam egyáltalán nem mászott,ő korán fel állt és elindult,de diszlexiás is lett,vagyis a határt súrolta.most nagyon örültem,hogy picim sokat mászott,tudtam ha el kezd menni,már nem lesz olyan élvezet neki a mászás,a mászás pedig nagyon fejleszt.
2010. márc. 3. 12:44
 9/12 anonim ***** válasza:
Az enyém ugyan hamar elindult 1 évesen már ment de én soha nem vezetgettem. Talán ha nem vezetgeted hamarabb önálló lesz....
2010. márc. 3. 13:19
 10/12 A kérdező kommentje:
Szia 12:34. Igazad lehet, mert ami meg az "egyéb" dolgokat illeti, a mozgásfejlődésen kívül, a dokink szerint előbbre tart. Pl.: bizonyos szavakat teljesen érthetően kimond, úgy értem, meglát valalmit, vagy valakit, rámutat, és kimondja a szót is. Engem teljesen érthetően anyának szólít, persze úgy, hogy "ana". Ha meglát az utcán egy kutyát, mondja, hogy "kuta". Ha szomjas, odajön, és ennyit mond: "ana ici". A formabedobót simán kirakja, a kis könyvekben felismeri az állatok egy részét, és mondja is, a napokban pl. azon döbbentem le, hogy rámutatott egy halra, és mondta, hogy "alacka". Esténként Ő pakolja vissza a ládájába ajátékait fürdés előtt, persze tök szerencsétlen szegényem, mert egyesével csinálja, mászik, egyik kezében játékkal, odabugdácsol a ládához, és beledobja. Meg még sorolhatnám. Szóval, lehetséges, hogy most éppen nem a mozgásfejlődés a fő vonal nála, és több minden nem megy egyszerre?
2010. márc. 3. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!