Újszülött babynek fürdetéshez miket ajánlotok illetve pelenkázáshoz popsikrémet, olaj vagy babatestapoló mikortol szükséges?
fürdetéshez gyógyszertári fürdető, legalább az első pár hétre. pelusozáshoz nekünk szntén a gyógyszertári jött be, ha piros a popsija akkor sudo vagy neo.
olajat már nem ajánlják, testápolót szintén ha rendben a bőre, hiszen ha eleve zsírozod, akkor hozzászokik és mindig szükséges lesz. így csak akkor kell ha tényleg száraz, de akkor is ír fel az orvos és gyógyszertárban kikeverik :)
gyógyszertári fürdetőkrém jó, koszmóra is egyébként, ha lesz neki. popsikrém szintén a felírt jó, de úgyis annyifélét fogsz kapni kicsiket Brendonban meg terhescsomagokban, azokat is ki lehet próbálni
nekünk a gyógyszertári testápoló nem vált be, viszont a babydreames babaolaj igen (száraz a bőre, ha nem kenjük). Nem masszírozzuk, csak bekenjük, simogatjuk minden fürdés után. (nyilván most napi többször lefürdik, így ilyenkor nem)
4 hónapos
Gyerekorvosod fel fogja írni a popsikrémet és a fürdetőt is. Nekünk egyszerre írt testápolót is.
Olajra azt mondták, hogy nem is muszáj, de azért én vettem. Több gyógyszertárban is jártam, mindenhol azt mondták, hogy vegyek a boltban sima étolajat. Hát azzal nem akartam kenegetni a gyerekem, végül egy bio boltban jojoba olajat választottam.
En kulfoldon elek, itt nem irnak gyogyszertari furdetot vagy popsikremet.
Furdetonek eleinte nem is hasznaltam vizen kivul nagyon mast, aztan kesobb johnsons babyt. Sampont a mai napig nem hasznalok(5 honapos), megmosom a tusis vizzel azt a rengeteg hajat:D
Popsikremnek sudocrem, sosem volt piros a popoja.
Hasznalok kb 2 naponta, vagy hetente 3-4 alkalommal babaolajat a labicojara es a hajara, mert az orvos ajanlotta, a felsotestere meg testapolot. Emellett hasznalok a hurkai koze hintoport, hogy ne pirosodjon be neki, es ne dorzsolje ki. Kb ennyi a szepitkezes nalunk :) de ez nem minden esti rutin, heti par alkalom. Soha semmi kiutes nem volt, hala istennek nem erzekeny a bore.
Nem használom a gyógyszertárit, mert nem szeretem.
Hosszas utánajárás utan a Rossmann babydream rózsaszín termékeit választottam. Popsitorlo, krem, fürdető, testápoló. Ezek tartalmazzák a legkevesebb káros anyagot (tök jó az összetevő lista). Àr-érték arànyban pedig szuperek.
Fürdetéshez újszülöttnek sima víz. Pár hónaposnak valamelyik bio fürdető (DM vagy Rossmann saját márkás, Weleda), vagy jó minőségű natúr szappan.
Popsikrémnek a Manna [link] használtam
Gyógyszertárit azért nem használok, mert az állítólag kőolajszármazékból készül. Amíg kicsi, elég vízzel leöblíteni, esetleg a fenekét kezét megmoshatod DM-es tusfürdővel. Később ha már összekoszolja magát, akkor már moshatod vele az egész testét.
Amíg csak anyatejes volt a babám, csak estére kentem be popsikrémmel. Mióta eszik is, néha kipirosodik a feneke. Ilyenkor többször bekenem. Többfélét is használtam, de szerintem már maradok szintén a DM-esnél.
Azt nem tudom, hogy az olaj mire való, soha nem használtam, testápolót se, mert nem volt baja a bőrének. De ha kéne, akkor abból is valamilyen "natúrt" vagy természeteset használnék.
Újabban hintőport sem ajánlott használni, mert a por belemehet a baba tüdejébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!