Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Antibiotikumfüggő gyerekorvost...

Antibiotikumfüggő gyerekorvost hogyan csdmréljem le?

Figyelt kérdés
Kislányomat 1,5éve látja el egy doktornő,ezalatt az idő alatt kb 10adag antibiotikumot tolt a gyerekbe,idén minimum 5öt,csak ápr-májusban hármat.A gyermek 3éves,gyakorlatilag nem jár oviba.Általában mandulagyull+bronchitis a diagnózis.Szerintem már ki sem gyógyul belőle csak lappang,majd előjön.A körzetünkben nincs más gyerekorvos.Ha átviszem a közeli városba,illene elbúcsúzni,indokolni hogy miért,de nincs ötletem mit mondjak???ráadásul a kisebbik miatt még rendszeres a védőnői látogatás,aki doktornő melletti szobában tvan,ha elköltözést hazudok,kiderül.patthelyzet.
2014. máj. 17. 03:11
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
nem tudod neki egyszerűen elmondani,hogy mi a problémád?Ha utána ugyanúgy jár el, akkor normálisan elbúcsúzol tőle, és kész. A másik gyerekorvost egyébként ismered? Ő másképp áll hozzá a dolgokhoz? Vagy esetleg előbb megpróbálkozhatnál egy természetgyógyásszal is.
2014. máj. 17. 09:32
 12/22 A kérdező kommentje:
A doktornő híres arról hogy rögtön antibiotikumhoz nyúl,nem kísérletezik természetesebb dolgokkal,hátha a gyerek szervezete megoldja.Nem vagyok orvos,nem tisztem megítélni hogy adott esetben helyesen vagy helytelenül jár el.
2014. máj. 17. 13:40
 13/22 A kérdező kommentje:
Csupán azt tapasztalom,hogy a gyermek szervezete legyengül ezektől és bmi ledönti.Nem ad beutalót fül-orrgégészetre,nem tartja indokoltnak,mandulát 6éves kor alatt nem vesznek ki szerinte.1ember kellene fixen
2014. máj. 17. 13:43
 14/22 anonim ***** válasza:
76%
azzal, hogy a gyógyítása nem tetszik neked, mégis megítéled, hogy ez helyes-e (szerinted) vagy nem. Én nem értem, miért csinálsz ebből ekkora ügyet,én számtalan ugyanilyen esetről hallottam már ismeretségi körben. Volt olyan ismerős anyuka is, aki pont azért vitte a gyerekét az adott dokihoz, mert ő antibiotikumot ad, a régi dokija meg csak a legvégső esetben nyúl ahhoz. Ezt te meg tudod ítélni melyiket tartod jobbnak. Ha nem ezt, akkor szépen elmész a másikhoz, ennek a dokinak meg elmondod az okot.
2014. máj. 17. 13:45
 15/22 A kérdező kommentje:
Én egyedül nevelem őket,ha gyed lejár és hetekig maradok távol a m.helytől emiatt,ki fognak rúgni.Tudom h egy másik orvos átkéri a papírt és kész csak nehéz odaállni a régi elé és elmondani őszintén.
2014. máj. 17. 13:50
 16/22 anonim ***** válasza:
86%
De nem kell elmondani neki. Ha atviszed a nagyon a masik orvoshoz, akkor a kicsit is viheted es onnantol az o körzeti védőnője lesz az illetékes.
2014. máj. 17. 14:55
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
A mi gyerekorvosunk mindenre nem ír antibiotikumot. Viszont az én kisfiam is milliószor volt beteg. Egyszer elvittem egy magán gégészhez ahol kiderült ki kell venni az orrmandulát. Azóta kivették február végén. Volt egy mandulagyulladása meg most is náthás, köhög. Sajnos itt a garatmandulával is bajok vannak. Kiderült tavaly március óta 5 mandulagyulladása volt. Azóta ismerünk jó gégészt akihez sztk-s úton járunk. Így a,gyerekorvoshoz utána viszem, mert ő ellenzi a műtéteket, mert úgyis visszanő.....
2014. máj. 17. 17:02
 18/22 anonim ***** válasza:
95%

Hogyan cseréld le? Gyorsan!!! A gyerek egészsége fontosabb annál hogy juj, kínos lesz összefutni a dokival. Nem kell elbúcsúznod, kárt tesz a gyerekedben és még jópofizz vele?

Kérdezz körbe ismerősöknél, ki hova viszi a gyereket, kinek van olyan dokija aki antibiotikum felírása előtt MINDEN ESETBEN tenyésztést végez, hogy tudja van-e szükség rá, és ha igen milyenre. Enélkül a munkája csak kuruzslás.

2014. máj. 17. 18:46
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

9-es vagyok:

Nem tudom kinek nem tetszenek a normális válaszok - ezt is lehet lepontozni, de amiket írtam, azok tények, és igenis valóban tenyésztést kellene végezni, különben nem hogy használ a gyereknek de feleslegesen árt is vele, ugyanis az antibiotikum nemcsak a káros baktériumokat irtja, hanem a hasznosakat is...márpedig vírus esetén csak a hasznosakat teszi tönkre, károsat meg nem tud, mert nincs...Ha az orvos nem biztos abban, mit is kell kezelni, bízza szakemberre és adjon beutalót szakorvoshoz. Az talán a gyermek javát szolgálná.

Mint mondtam, ezt is lehet lepontozni...

2014. máj. 17. 19:48
 20/22 A kérdező kommentje:
én nem pontoztam le senkiét, nagyon köszönöm a válaszokat!!!!
2014. máj. 17. 20:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!