Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem kíváncsiak a nagyszülők...

Nem kíváncsiak a nagyszülők az unokákra. Ti hogy élitek meg?

Figyelt kérdés

Sajnos az én részemről nincs senki, férjem részéről is csak anyósom és apósom, szóval így is híján vagyunk a nagyszülőknek. Ami a legrosszabb, hogy ők vannak, de még is olyan mintha nem lennének. Amikor a nagyobb megszületett akkor jöttek havonta egészen 8 hónapos koráig. Utána mi mentünk, mert hogy "már elég nagy a gyerek". Aztán mikor terhes lettem a 2.-kal, akkor nagykegyesen eljöttek karácsonykor, de ebből is vita volt, hogy miért nem mi megyünk. Nem értették meg, hogy nekünk nem egyszerű ugrálni egy kicsivel ráadásul rengeteget hánytam a terhesség elején. Aztán megszületett a kisebb, megint jöttek havonta féléves koráig. Azóta eltelt több mint 3 év és 1x voltak nálunk akkor is maximum 1 órát. Mi 2x is mentünk volna hozzájuk, előre meg volt beszélve, de utolsó percben mikor már a kocsiban ültünk 2 gyerekkel teljesen összepakolva, akkor hívtak, hogy inkább elmennének otthonról valahova, úgyhogy ne menjünk.

Férjemnek ez volt az utolsó csepp a pohárban. Eddig is fájt neki, hogy nem kíváncsiak a gyerekekre most hogy már nagyok.

A nagynál legalább néha telefonon érdeklődtek, de már az sem.

Anyósék egészségesek, aktívak. Folyamatosan járnak el együtt kirándulni, programokra. Anyós 4 órában dolgozik csak. Szóval nem értem miért mondják, hogy nincs idejük.

A gyerekek előtt mi mentünk mindig hozzájuk, rengeteget segítettünk (kerítésfestés, padlás rendbetétel stb). Kicsit úgy érzem, hogy mivel mi nem tudunk most annyit segíteni a gyerekek miatt, mint régen, így lesz.rnak.

Akiknél szintén ez a helyzet, hogy élitek meg? Sokszor majd elsírom magam, amikor nagymamákat látok kisgyerekekkel a játszótéren vagy boltban. Sajnálom a gyerekeimet, hogy ez nem adatik meg nekik.


tegnap 12:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
91%
Nehezen, nagyon rosszul esik. De nem lehet mit tenni, akkor el kell engedni ezt a dolgot. Persze majd idős korukban ti is ennyire legyetek mellettük!
tegnap 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
96%
A féejem szülei olyan szinten szarják le a gyereket, hogy az apja látta 3x, az anyja meg soha. De telefonon mindig ömleng a ferjemnek, hogy jajdedrága a kis cuki hangja, milyen jó hallani stb... a férjem szerint ezzel járunk a legjobban. De nekem nagyon fáj. Ráadásul egy városban lakunk... a gyerek mindjárt 2 éves, és jön a masodik gyerek... viszont az en szüleim folyamatosan látogatnak és mi is megyünk sokat, pedig 300 km a tavolság, szóval van nagyi. Csak hát a hétköznapokban ők nem tudnak úgy reszt venni.
tegnap 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
85%

Mivel nálunk az egyik nagyszülők a szomszédok és szinte együtt élünk, így részei a gyereke életének a nagyszülők. A másik nagyszülők sem laknak messze csak le sem szarnak minket. A nagy nálunk 14 éves, a kicsi 2, összesen 4szer voltak itt, a kicsi elmúlt 8 hónapos mikor eljöttek megnézni.

Így mivel a gyerekeket nem éri hátrány( másik nagyszülő jelen van) nem érdekel, sőt úgy gondolom a nagyszülők kevesebbet azáltal, hogy nem ismerik az unokájukat.

Sajnálom a ti helyzeteteket!

tegnap 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
33%
Hidd el jobb ez mintha a nyakatokra jarnanak es alandoan bele szolnanak mindenbe. Az ember a gyereket maganak szüli nem a nagy szülöknek. Mi egyedül neveljük külföldön, ez van.
tegnap 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
86%

Most mindjárt jönnek majd a megmondóemberek, akik idepötyögik, hogy nem nekik szültél, nem kötelesek foglalkozni az unokákkal meg szeretni, őket, ne várjál el semmit, satöbbi. Az ilyen nyomorult, szeretetlen kommentelőkkel ne is foglalkozzál.


Én megértelek titeket, nekem is nagyon rosszul esne, ha lesz*rnák a gyerekemet. Mondjuk, én speciel nem is tartom a kapcsolatom a mérgező családommal, ezért nem esik rosszul, hogy az anyám sosem látta az unokáját (én sem érdekeltem), de a férjem szüleivel jóban vagyunk, és tőlük nagyon rosszul esett volna.


Őszintén, én nem tartanám velük a kapcsolatot, nem erőltetném, nem is keresném őket, aztán ha megkérdeznék, miért, elmondanám. Talán észbe kapnának, mit hagynak ki. Talán nem. De biztos nem hagynám szó nélkül a szüleimnek, ha lesz*rnák a gyerekem, miközben én a magam részéről fektetek a kapcsolatba.

tegnap 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:

Nekem sem voltak igazán nagyszüleim. Az anyai nagyszüleimtől anyukám fiatal felnőttként megszökött, mert kibírhatatlanok voltak, utána 15 évig egymáshoz sem szóltak. Én hat éves koromban ismertem meg őket, de lazán levágták a biztosítékot, mikor szerintük túl sok tévét néztem náluk, vagy az utolsó gombóc fagyit is sajnálták tőlem, szóval nem igazán kerültem közel hozzájuk.

Az apai mamám… vele is voltak gondok, idővel megszakadt a kapcsolat.

Így hát nagyszülő nagyon nem volt az életemben. Annyira akkoriban még nem éltem meg rosszul. Most sokkal nehezebb látni, hogy a lányaimnak milyen szuper nagyszülei vannak, mert most már tudom, miből maradtam ki. A tenyerükön hordozzák őket, anyósom minden hónapban egyszer néhány napra eljön hozzánk, és itt van. Ezt lassan öt éve csinálja már 200 km-ről, neki az út nem akadály.

A többi nagyszülő (mozaik család, mindenki 200 km-re van) nem jön el ilyen gyakran hozzánk, de mindig tárt karokkal várják a gyerekeket, lesik minden szavukat, annak örülnek, ha megyünk.


Sajnálom, hogy nálatok nincs nagyszülő. Ha ilyenek, én hanyagolnám őket. Az én nagyszüleim is ilyen kelletlenek voltak, utáltam menni hozzájuk.


Esetleg nincs ott valaki a környéken, aki idős, és örülne egy kis társaságnak? Megismerkedhetnétek valakivel, aki lehetne ilyen pótnagyszülő a gyerekeknek. Én már láttam FB hirdetést is, amiben egy család kereste magának a nagyszülőt. Lehet érdemes lenne megpróbálni.

tegnap 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Az apámmal és a családjával (elváltak a szüleim) annyira megromlott a viszonyunk néhány éve, hogy nem is beszéltünk azóta. Az unokáról tudnak, anyámon keresztül gratuláltak, de nem keresnek minket egyáltalán. Nagyon bánt, ha eszembe jut, hogy itt a gyönyörű kicsi fiam és nincs neki nagyapja, mert sértettségből nem kell a nagyapjának. 😢 Férjem apukája sajnos már nem él.
tegnap 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is csak látszat nagyszülőzés megy az én oldalamról, csak anyum van de havonta egyszer jön, nagyon odavan, de 2 óra múlva "jaj hát már megyek". Meg persze hogy mi miért nem megyünk (kocsival 2 óra, vonattal neki 1.5 és ingyen van...).

Igaz tesóm még rosszabb, 8 hónap alatt csak egyszer volt, szülés után, hívogattam is őket jó darabig hogy az unokatesók hadd lássák már egymást, de mindig volt kifogás. Újabban a felesége meg a hátam mögött panaszkodott anyámnak, hogy jaj de jönnének. Ezen már csak röhögni tudok.


Anyám esete rosszul esett sokáig, már annyira azt se veszem fel. Sokat csalódtam a saját családomban az elmúlt években.

tegnap 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
Őszintén, engem nem érdekel, kit érdekelnek a gyerekeim és kit nem. Nyugodtan becsókolhatnak, meg tudok oldani mindent, ők veszítenek a dologgal, nem én. De majd évek múlva nem kell meglepődni, ha rájuk se nyitja senki az ajtót.
tegnap 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk sem tobzódnak a gyerekek a nagyszülőkben, sajnos a férjem és az én apukám is meghalt pár éve, így nagypapák nincsenek, anyósom jelen van és aktív és lelkes, ő mondhatni pótolja anyámat is, aki ennél látványosan jobban csak akkor tudná letojni az unokákat, ha energiát fektetne bele, de kb semmibe se fektet energiát ami az unokákhoz kapcsolódik, szóval tökmindegy. Nagyjából 200 km-re lakik, vonattal tudna közlekedni, egyszer nem kéne átszállnia, de még az is megterhelő neki, mikor a nagyobbik lányom még újszülött volt és hívtuk, hogy jöjjön, nézze meg, akkor nyafogott, hogy hát ő tömegközlekedni nem fog, covid van meg minden, erre kb 2 hónappal később lelkesen meséli, hogy milyen buszos kiránduláson volt a nyuggerklubbal a környéken, és hogy megy majd Görögországba nyaralni, szintén busszal és a nyugdíjas barátnőkkel. De hogy jajj, ő mennyire hiányolja az unokát és mennyire szeretné látni. 2x találkozott eddig a nagyobbal, a kicsivel talán most karácsonykor fog. A terhességeim is látványosan letojta, egyszer nem kérdezte meg, hogy hogy vagyok, minden rendben van-e velünk. Amikor legutóbb (tavaly nyáron) találkozott a nagyobbikkal, akkor is csak pár méterről nézte, ahogy játszik, oda nem ment volna hozzá kapcsolódni vele vagy bármi. Láthatóan nem érdekli.

És nála az időhiány nem lehet akadály, nagyjából 3 éves korom óta munkanélküli, apám tartotta el haláláig, most meg mindenféle özvegyi nyugdíjakból meg apám irodájának a bérleti díjából tartja fenn magát és fizeti az ilyen-olyan programjait, de az unokái felé sem bagózik. Nekem ez nagyon rosszul esik, de már kezdem elengedni a kérdést, jól mondják a többiek, igazából ezzel ő veszít csak, a lányoknak nem hiányzik egy ennyire nemtörődöm nagyszülő. Anyósom legalább normális, ő még dolgozik, de még így is talál rá időt, hogy a gyerekek életének részese legyen, szülések után tök sokáig járt át hozzánk és hordta nekem a kaját meg babázott amíg tudtam zuhanyozni meg minden, szóval ő segített, ahogy egyébként a saját anyámtól vártam volna. Szóval legalább ő van és így megélik a lányok a nagyszülői törődést, de azért rosszul esik, hogy az én anyám meg ennyire tojik a fejünkre.

tegnap 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!